Mysmåndag

Så. Då har den värsta chocken lagt sig. Missta mig inte, för kursen verkar jättebra. Det enda man man vara tveksam mot är att den är ny och således oprövad, men det kan ju å andra sidan vara bra.

Jag gillar ett högt tempo på kurserna, då känns det att man gör något, man kan åstadkomma. Upplägget verkar mycket bra. Assignments på måndagsförmiddagarna och sedan assignment discussion på eftermiddagarna. Tisdagarna blir det inläsning, onsdagar seminarier. Torsdagar föreläsningar som behandlar problem som uppkommit under de föregående dagarna och fredag är metodföreläsningar inför uppsatsen. Det innebär att helgerna är fria. Hurra!

Efter middag, lite pappersrensning, en ÖSK-vinst och lite prat med älsklingen så sitter jag nu i vår fina soffa, dricker te, äter hemmagjord glass på kesella, jordgubbar och choklad och kollar på fotbollskväll. Livet är bra mysigt också.

Imorgon ska jag skriva ut lite artiklar på skolan, läsa och plugga, fixa lite med projektet och sen laga god middag till älsklingen.

Puss på er!

mördarmåndag

Jaha ja. Så var första dagen avklarad. Det är nog bara på lekis som man mjukstartar. På vår kurs rivstartar man i alla fall. Snacka om förvåning.

8-9 var det informationsföreläsning och redan där blir man ju lite stressad av allt man ska förstå och få kläm på. Allt på engelska dessutom, men lärarna har en sjysst och tydlig dialekt så det var behagligt att lyssna på. Sen var det gruppindelning. Hamnade i önskvärda A-gruppen och i samma grupp som Carro! Vilken slump! I vår grupp finns också Olle, Calle och Bart från Holland.!

Sen fick vi en assignment som skulle vara klart kl 15 med presentation, så det var bara att snabbt lära känna gruppen och köra på. Kl 15-17 hade vi sedan presentation och diskussion. Imorgon är det läsning som gäller. Två artiklar som ska kunna diskuteras på onsdagsmorgonen. Kör hårt. Fullt ös. Det blir nog bra till slut.

Nu är det soffan som hägrar. Sen kanske lite ÖSK. Kommer nog stupa tidigt ikväll. Ibland är det hårt att vara student.

Puss

Skolstart...

... kan man kalla det för det? När man börjar universitetet?

Inte för att jag är ny, men ny för terminen. Har läst i hela 5 terminer innan men nu är det nya nivåer.

Ska väl plocka ihop mina saker och kila över. Ha en riktigt bra dag.

Puss o kram

Hemma hemma

Nya fina blomman vi fick av moster och kusinerna. Tack snälla! Precis vad vi behövde!

Dagen före dagen...

... innan vilan är över. För denna sommar. För denna tid.

Det låter dystert. Men det är det absolut inte, bara ovant och aningens förväntansfullt. Nästan 8 månader sedan jag satte mina fötter på Ekonomikum sist. 8 månader sedan sen jag var i skolan, och vad mycket det hänt sedan dess. En underbar tid i Kina i nästan 6 månader. Underbar men också slitsam och prövande. En underbar underbar sommar där jag faktiskt mest minns värme, sol, bad och utflykter men också en hel del jobb. Livet har varit lätt på sistone.

Men imorgon börjar allvaret igen. Det är så det känns. Men ett roligt allvar, ett spännande allvar med en helt ny vardag. Jag har blivit sambo och försiktigt prövat sambolivet i en vecka. En mjukstart under vår lediga vecka som ägnats åt allt vad flytt och inredning heter. Men också mycket kärlek och umgänge och jag vet att det kommer bli så bra för oss här. Efter 6 år tillsammans var det dags att äntligen få dela livet tillsammans på heltid. Jag vill verkligen rå om min fina kille. Laga god mat, skratta och leva tillsammans.

Imorgon börjar också pluggandet igen. Ny kurs, okända kurskamrater (de flesta). Kurser på engelska, PM på engelska, seminarier och litteratur på engelska. En utmaning, men min tid i Kina har förberett mig väl. Att prata engelska är inte längre ett hinder för mig. Jag kommer nu också sakta men säkert sätta mig in i det nya projektet jag är med i - som mässansvarig för arbetsmarknadsdagarna här i februari. Jag vet, det är långt dit, men det är mycket som ska göras, fixas och ordnads.

Det kommer nog bli en hel del blod, svett och tårar framöver. Men, jag tror att den här hösten kommer bli den bästa på länge.

Välkommen hit, älskade höst.


Intensivbesök

Hämtade mina fina kusiner och moster vid stationen på förmiddagen. Det är alltid lika roligt att möta ungarna som alltid slåss om första kramen och sen pratar alla i munnen på varandra för att berätta allt som hänt sedan vi sågs sist. Varje gång. Alltid lika underbart. Åkte hem och fikade och vi fick en gigantiskt jättefin murgröna. Vår lägenhet behövde verkligen lite grönt. Tack snälla!

Hann få i mina gäster lite kräftor och lasagne innan de fick rusa till bussen. Helt mitt fel, man glömmer så lätt att luncher tar lite längre tid tillsammans med barn. Men de är så duktiga så det gick ju utmärkt!

Nu äts det godis i soffan och tittas på finnkampen. Micke ska iväg med bror sen på paintball. Då ska jag städa i lägenheten och förbereda mig för vardagen igen. Det ska ändå bli skönt på något vis även om jag är världsbäst på att göra ingenting.

Puss o ha en skön söndag!

Hemmalördag

Efter en sväng på stan däckade vi i soffan när vi kom hem. Är inte sambolivet en dröm? Någon som kan dela långa timmar i soffan... Efter lite sovande, tv-tittande och alldeles för lite aktivitet gick det över gränsen och vi började vanka av och an. Kanske är det bra att plugg/jobb drar igång på måndag igen? Vi är inte så bra på att göra ingenting..

Tog en promenad och handlade lite. Ugnspannkaka till middag och godis framför tvn och La Liga. Det kan vara jäkligt skönt att bara vara hemma en lördag. Efter en intensiv sommar och en hektiskt sista ledig vecka med allt städande och röjande i nya lägenheten så var det välbehövligt att ladda om.

Imorgon får vi besök av mina lälsklingsungar Siri, Signe och Ellen och mamma Gitzo. Välkomna till Uppsala. Jag längtar alltid efter er!



Puss

Kräftis

Igår kväll blev det lite kräftskiva här tillsammans med bror, Fredrik, Lisa och Micke. Mycket goda kräftor som Micke själv fångat i Hjälmaren samt räkor, paj och hembakt bröd. Mycket gott och mycket trevligt.

Har blivit en tur på stan för lite lunch och uppdatering av badrumsskåpet och Micke skjutsade just tillbaka F och L till tågstationen. Nu blir det en bok på soffan en sväng. Kanske blir det lite besök senare i eftermiddag/kväll.

Puss o kram

Kvällsdags

Jaha. Då har man inhandlat allt och bakat bröd samt dukat :) Alltid trevligt med gäster så att man får lite snyggt och fint i lägenheten också ;)

Om en stund kommer gästerna hit och det blir spännande, får träffa Fredriks tjej för första gången. Sen blir det kräftor, räkor, paj och en massa annat fint. Mumms!

Ha en riktigt trevlig helg, det ska jag ha! Så ska jag njuta lite extra för på måndag är det back to reality som gäller. Men det ska bli ovanligt skoj det med. Jag tror att det kommer bli en grym höst!

Puss

Fina fredag

Så var det äntligen fredag igen och lite nytta har man gjort så att man får lite extra skön fredagsfeeling.

Började med ett möte som var jättebra. Fick mycket bra information så nu känner jag mig redo för att sätta igång med höstens stora projekt! Hurra!

Sen var det hem och dammsuga och skriva shoppinglista. Snart ska det handlas inför kvällens kräftskiva tillsammans med Figge och Lisa.

Ha en bra fredag!

Puss

Detaljer

Vårt hem börjar bli ett hem, men allt är ännu inte klart. Lovade ju lite bilder, det får bli detaljer. Sen tycker jag att ni får komma och hälsa på i stället!


Köksö, hall med en liten del av Kina, sova sova sova..



Ett resultat av pyssel och en gammal IKEA-låda..

Nu ska det sovas!
God natt!

Torsdag!

En skön sovmorgon imorse också, vad annars när man faktiskt har semester? Goood smothie till frukost och sen fejjades det igen. Jag gjorde en bulldeg och sen satte vi upp gardiner och en hylla i arbetsrummet. Sen har det pysslats och fnulats. Bakat bullar och lagat mat. Fixa och dona. I och med bullbaket känns det verkligen som om vi flyttat in. Underbart. Skönt att vara iordning också för snart drar plugget igång, men det ska bli riktigt skönt!


Degen blev såå bra, bullarna lika så. Mitt fina kök..

Ikväll var vi på bio, såg Johan Falk. Bra, men kanske lite tunn, men lite spänning är aldrig fel.

Imorgon är det fredag, möten för mig och Micke. Han får ta bilen till Stockholm medan jag går tvärs över parken. Ibland är livet orättvist ;) Sen kommer Fredrik hit tillsammans med sin tjej, då blir det kräftor!

Puss o kram

Lugn och ordning

Det är kväll och vi sitter framför tvn. Säger inte så mycket, var och en för sig, tillsammans, men för sig. Insuper lugnet, atmosfären och ordningen som äntligen börjar infinna sig. Jag tror vi njuter lika mycket, på olika sätt.

Jag började dagen med IKEA, och för er som inte visste det är det inte den perfekta starten. In och rusa runt för att söka rätt på alla saker man vill ha för att konstatera, väl hemma igen, att man trots allt glömt något och att det alltid kostar mer än man väntar sig. Dessutom slås jag alltid av alla människor som är där en vanlig vardagsförmiddag. Jobbar inte folk? Men i finanskrisens spår kanske det inte är så konstigt?

Så efter en mindre bra start fick man lite energi hemma igen och jag rensade, fixade och ordnade i en rasande fart. Sen har det fejjats, sorterats och målats. Vi ser ljuset. Vi har alla ytor rena och fina och imorgon ska saker upp på väggarna. Givetvis återstår mycket finlir som gardiner som ska kortas, dörrmatta och förvaring. Men efter imorgon kan vi nog säga oss vara så gott som klara.

Vi har flyttat in. Jag har blivit sambo och jag njuter av varje minut tillsammans med min kärlek bland alla dammråttor, sorteringssopor och verktyg. Det är kärlek.

Imorgon LOVAR jag att slänga upp lite bilder från vårt underbara hem.

Puss

Nytt nytt nytt, och lite gammalt

Igår fejjades det för fult (igen!). Vi plockade, städade, kastade och gjorde iordning. En tur till Gränby och köpte diskställ och insåg att det är alldeles för mycket där hemma för att kunna tänka på nya saker, så det blev hem igen. Sen slängde vi upp lite saker på Blocket vilket resulterade i en konstant ringade telefon resten av eftermiddagen och kvällen. Vi har lyckats sälja bord och en bokhylla och lite mer saker på gång idag. Middag fick vi kl 9 då allt lugnat ner sig.

Idag är det en ny strålande dag här i Uppsala. Solen skiner, men det är höst i luften. Helt perfekt anser jag. Nu ska vi på lite utflykt innan vi fortsätter vårt projekt här hemma.

Ang. bilder så kommer jag inte visa er förrän det ser något mer respektabelt ut. Just nu: alldeles förskräckligt!

Puss

Hem ljuva hem

Första riktiga hela dagen i Uppsala tillsammans med min nya sambo!

Det blev frukost, IKEA, Bauhaus, lunch och sen montering och rensning för hela slanten. Om vi är klara? Knappast, imorgon väntar mer sortering, kastning och plockande. Men det blir fint. Det vill jag lova. Återkommer med bilder så snart det börjar likna ett hem.

Puss o kram

Underbar dag!



Den här låten fick jag i huvudet när jag började denna underbara lediga dag med en promenad i solen!

Visst är det underbart att vara ledig och här i Uppsala lyser solen och värmen. Åt frukost framför tvn och har nu gått igenom lite papper och fixat med lite mail och så. Om en stund kommer mamma och då blir det väl lite mera pyssel. Nu måste jag snabbt hoppa in i duschen så att jag är redo!

Ha en underbar dag!

KRAM

Jag har hittat hem..

Kära vänner. Jag har hittat hem. Efter månader i Kina och en sommar i resväskan på landet har jag äntligen kommit hem. Till mitt hem, Mickes hem, vårt hem. Och jag är här för att stanna den här gången. Lyckliga jag.

Lådor, kassar och prylar kors och tvärs i månader, men nu börjar det bli lite mera ordning. Har plockat, tvättat, vikt, stukit och packat in i garderoben hela dagen. Burit saker och snyggat till. På söndag blir det ny tur till det blå-gula möbelvaruhuset. Börjar se ljusningen och alla underbara stunder vi kommer att ha här. Underbara hem.

Fick trevlig middag tillsammans med bror som bor i sin fina lägenhet nu. De har fått det så fint och mysigt. Nu vädras det och tittas på CSI Miami. Sen ska jag sova i sköna sängen.

Mina vänner. Jag har hittat hem och jag är tillbaka i mitt skrivande :)

KRAM!

6 år

Idag har jag och min fina älskling Mikael varit tillsammans i hela 6 år. Ofattbart, underbart.

Jag älskar dig massor mitt hjärta. Ännu mera nu än då.

Kyss

RSS 2.0