Barnhem

Igår kom mamma hit efter sin frukost och tillsammans gick vi och handlade mat som skulle till ett barnhem. Mamma har, tillsammans med kollegor i Örebro, samlat ihop pengar till ett barnhem här i Kina. Även mormor har skänkt pengar. På deras önskelista stod främst matsaker så vi växlade alla pengar och gick till Supermarketen med Ulf. Där handlade vi så att det stod härliga till och folk stirrade minst sagt på våra överfulla kundvagnar. Det är svårt att göra slut på pengar i en kinesisk mataffär kan jag lova och när det finns minst 100 munnar att mätta på barnhemmet så kunde man handla massor. När allt väl var i påsar såg det inte så mycket ut...


Tillsammans med Siri och några från hennes skola åkte vi till barnhemmet. Det är ett hem för barn, vars föräldrar sitter i fängelse och Svenska Skolan har bra kontakt med dem och skänker pengar och kläder dit. Bidraget var minst sagt uppskattat. Vi fick träffa den kvinna som startat och driver detta barnhem och ett par till på andra ställen i Kina. Hon berättade att de flesta barn som bor där har mammor som mördat pappan på grund av misshandel eller avundsjuka. Vi fick också gå en rundvandring på området. Det finns 10 små söta hus där det bor ca 10 personer i varje. I varje hus finns tv, tvättmaskin och toalett. Man måste säga att barnen där har det väldigt bra utifrån de förutsättningar som finns. Alla som arbetar där gör det ideellt och man lever bara på gåvor då staten inte är inblandad på något sätt. Det var spännande att se även om man knappast går oberörd där ifrån.







Kvinnan som drev barnhemmet är nog en välkänd profil i Kina, för hon fick springa med OS-facklan. Det fanns det mycket bilder på. En av tjejerna på barnhemmet fick också kasta ut bollar under invigningsmatchen i baseball. Det är grejer det!

Igår kväll var sista kvällen för mamma och Inger så vi gick till en koreansk restaurang och åt en massa grillat kött som man grillar själv vid en bordsgrill. Mysigt om än något osigt.

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0