Grönsaksmarknaden

God morgon!
Idag hakade jag på promenaden till grönsaksmarknaden. Det har snöat i natt och snön ligger faktiskt kvar vilket är ovanligt i Peking. Många små gubbar och tanter var ute och skottade med varierande redskap. Bland annat såg vi att man använde skyltar eller pappskivor eller liknande. Denna bild är tagen utanför på vår gata!


Promenaden tog lite längre än vanligt på grund av sliriga gator. Peking är inte en stad som lämpar sig för snö. Hoppas att det inte blir allt för många olyckor under dagen men risken är nog stor. Såg ett par som trillade med cykel och bilarna har knappast vinterdäck. Dessutom längtar jag efter våren som vi fick prova på för någon vecka sedan. Snön kan gott försvinna för min del här!

På grönsaksmarknaden var det mindre aktivitet än vanligt. Kanske att folk inte kunnat ta sig in till staden med sina vagnar på grund av snön, men lite fanns det att tillgå. Detta kan man hitta bland annat:


Maskar i smaskig klibbig sås kanske?


Mycket fina stora grönsaker



Nötter, frön, ja det mesta faktiskt!

Idag blir det lektion med Sofia kl. 13. Innan dess blir det nog en tur till frisören eller så. Inger står på benen idag så vi hoppas att hon håller sig frisk!

På återseende!

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0