Bidrag till julemyset

 

Min kära sambo kan också baka, det är tydligt det. Jättegoda saffransbullar som är fyllda med vaniljkräm.. Hur många får man äte? Efter ett snabbt besök hos Madelene kom jag hem precis innan Mickes moster och hennes man kom hit och fikade lite. Vi fick en jättesöt present. Med sig hade de givetvis Nicke. En riktig julhund kan man säga. Hur söt kan man bli?

 


..ge mig, mer jul...

Julmysiken går på högvarv -samma skiva som alltid. Det kallar jag traditioner. Givetvis pratar jag om Absolut Christmas som på den tiden bestod av två skivor varav den ena var röd och den andra är gul och första spåret är John och Yoko. Man börjar kunna den nu, med det vill jag säga att när den ena låtens sluttoner spelas så vet jag precis hur nästa ska låta :)

Vi har varit och storhandlat och nu är det jul här hemma. Alla stjärnor och ljusstakar lyser, lussedeg på jäsning och sedan blir det mintkyssar och saffransskorpor!



Det ser nästan ut som snö ute, om man har lite fantasi, för det är dimmigt vilket gör det lite mysigare att vara inne :) Nu ska vi baka vidare på våra bullar!

Kram så länge!

Julpyssel pågår..

Ja, efter morgonmys, tv-spelande och frukost begav vi oss ut. Inte för att köpa julklappar till andra, utan till oss själva. Tadaaa:

 

Ja, först tänkte vi att vi kan säga till folk att vi köpte dem på REA. Men sen insåg vi att ingen är så dum att de går på att jullakanen är på rea innan jul. Men vi vet att det är bra kvalitet och de är helt underbara! Mjukaste flanell, julröda och helt i vår smak. Tur att vi tycker lika :) Givetvis bäddade jag på en gång!

 

 

Mer julpyssel kommer under dagen :)

Puss!


FF - FixarFredag

Hej fredag!
Idag blir det fix dagen lång. Efter sovmorgon och frukost samt dusch och inplock av kläder i garderoben blir det strax möte med en del av projektgruppen och planering av kick-offen! Därefter blir det lite mera fix med projektet, lite avtal och så innan det bär hemmåt igen. Det ska storstädas idag! Dammet ligger som en råttarmé i hörnen och möblerna har fått en lätt touch av grått puder. Här ska städas! Samtidigt ska jag plocka undan en del saker så att de mer juliga inslagen för plats. I love christmas! Därför blir det nog en del julpynt fram idag :)

I eftermiddag kommer älsklingen hem också. Planen är att ha städat och gjort fint innan dess så att vi kan njuta av fredagen tillsammans :)

Ska passa på att säga grattis till Karin som fyller år idag. Karin och jag lärde känna varandra på mellanstadiet där vi efter en basketmatch på vår garageuppfart bestämde att vi skulle bli bästisar. Karin flyttade sedan till Västerås men nu är hon, precis som jag, i Uppsala och vi ses lite till och från. Det gillar jag! Grattis Karin!

Ha en bra dag allihop!
Kram

Stockholmsplugg

Dagen spenderas i Stockholm!

Caroline hämtade mig tidigt så åkte vi hit för en intervju till vår uppsats som var redan klockan 8! Tidigt men det gick bra och vi var allerta!

Nu sitter vi på Wienerkonditoriet men trådlöst internet, gott fika (och snart lunch) och skriver på vår uppsats. Skönt att byta miljö ibland! Ikväll ska vi till Linnea på middag, därav anledningen att stanna kvar i Stockholm.

Imorgon är det fredag igen :) Då kommer äntligen älsklingen hem igen! Till helgen blir det storstädning och julpyntande och pysslande. Me like!

Kram till er alla

...

Idag blev det uppsats hela dagen, mycket trött efter gårdagens kalas, men det har gått bra. Satt på universitetet till lunch och sen satt vi hemma hos oss. Avslutade vår pluggdag med en sväng på stan. Årets första julklapp inhandlad! Kom nyss hem, för det blev middag på V-Dala, och nu blir det tv och tidigt i säng. 6.40 åker vi imorgon. Pust :)

Kram

Kul och mindre kul

God morgon!
Igår kväll var det middag med projektgruppen, marknadsföringsgruppen och våra huvudsponsorer. God mat och kul att träffa alla som man ännu inte träffat! En rätt lugn tillställning vilket var skönt :) Men sen blev det Snerikes och dansa, dansa, dansa. En riktigt rolig kväll och fötterna ömmade, men som sagt. Jättekul!

Mindre kul är att jag kom i säng halv två och att klockan ringde 7.30 imorse. Kanske inte jättetidigt, men jag behöver många timmars sömn för att vara helt på topp. Tur att kvällen bjöd på mer dans än dricka så det är bara trötthet idag.

Nu blir det uppsats hela dagen lång innan jag och Carro tar en sväng på stan (vi är säkert inte ensamma idag...). Kanske man kan köpa en och annan julklapp? Sen blir det mat och öl på någon nation innan vi måste sova tidigt. Ännu en intervju i Stockholm imorgon, redan kl 8!

Ha en bra dag!
Kram

Grått grått

Ja, vädret är ju rätt trist, men snart är det advent och då lyser det upp lite mer. Kanske man kan hoppas på lite snö innan jul också!

Här har dagen varit igång länge. Tidig frukost och sedan iväg till Stockholm för intervju till vår uppsats. Hem igen och jag har precis avslutat lunchen. Ska vila kort och sen till universitetet och skriva vidare på uppsatsen. Ikväll är det middag/fest med projektgruppen och våra huvudsponsorer!

Kram så länge!

Julblogg

Jag har smugit igång julen här på bloggen kan man säga :) Tryck F5 om ni inte får julkänslan så ska de nya färgerna dyka upp :)

Måndagar för mig är som vanligt mycket upptagna. 8-10 ägnade jag min tid åt att intervjua inför projektet för att sedan gå till universitetet och möta Caroline. Sen blev det lite uppsatsande och planering inför morgondagens första intervju till vår empiriska del i uppsatsen. Sen cyklade jag ner till stan för att köpa diktafon (bye bye pengar). Nu är vi nog tillräckligt redo för morgondagen.

Nu sitter jag och skriver på uppsatsen. Den teoretiska delen är fortfarande lite spretig, det finns att jobba med kan man säga. Helst skulle jag vilja julpyssla, men jag får hålla mig ett par dagar till innan jag ska röja runt med mitt julpyssel och adventsljusstakar!

Ikväll är det ledningsmöte för min del och sen lite snabb kvalitetstid med min älskling, han ska vara borta resten av veckan. Kanske lika bra med tanke på min minst sagt fullbokade vecka. Möte ikväll, uppsats imorgon samt middag/fest. Mera uppsats och onsdagsöl. Sen mera uppsats och Sthlms-middag torsdag. Jag njuter!

Nu ska jag återgå till uppsatsen. Först, en bild ur arkiven:


Helgens händelser

Jag inser att det var ett tag sedan jag skrev. Kanske det visar på hur mycket som händer i mitt liv just nu. Man hinner knappt börja en vecka innan det är fredag och stundande helg. Och sedan hinner man knappt njuta av fredagsmiddagen innan det är söndag kväll och man ska förbereda en ny vecka.

Så vad är det då som händer? Jo, jag skriver ju kandidatuppsats just nu vilket jag i mitt sinne hittat på skulle vara soft för att man planerar sin egen tid. Och visst planerar man och bestämmer själv, men att på så kort tid skriva en massa teori (dvs. läsa mängder med akademiska artiklar och förstå dem), göra intervjuer, transkribera dem, skriva om metoden och vad man kommit fram till, det är svårt. 14 december har vi deadline och visst är det en bit till dess, men där emellan kommer helger (som är pluggfria) och en massa annat.

Och annat är ju då detta fantastiska projekt jag arbetar i, Kontaktdagarna 2010. Jag är mässansvarig och det kräver sin tid kan man säga. Men det är jätteroligt, jag får omge mig med en massa duktiga, kompetenta och inspirerande kompisar och det är mycket lärorikt.

Sen har jag min älskade Mikael och min fina STORA familj som man också vill hinna med. Det är tur att min älskling flyttade hit till Uppsala tillslut. Annars hade denna höst inte varit möjlig, men jag får mycket stöttning från alla håll och kanter och det är ovärderligt.

Helgen tillbringades på olika håll. Igår var vi i Uppsala, en runda på stan och sen fest ute på SLU (alldeles för långt att cykla till) och dagen idag tillbringades i Örebro och födelsedagsfirande av svärfar. Nu blir det lite mera plugg innan det blir söndagsmys. Bara en vecka kvar till 1:a advent. Jag längtar, julälskare som jag är.

Långt inlägg som avslutas med en bild ur arkiven; jag och svärfar i Tällberg i somras!




Ljuset i mörkret

Fy vad mörkt det är ute hela dagarna! Mörkt när man vaknar, mörkt när man går hem från universitetet. Tänk att man sitter inne de få timmar ljuset är framme. Snart är det advent och det är tur, för då tänds alla julbelysningar, jirlanger, ljusstakar och stjärnor. Man kan ju inte låta bli att längta lite!

Dagen idag var produktiv. Möte nere på stan först, sen lite ringande och sedan uppsatsseminarium och en låång promenad där jag till slut inte visste vart jag var. (Fast jag visste ju det egentligen eftersom att jag kom fram där jag trodde).

Nu blir det snart middag och tvätt och sen ska jag mysa med min kärlek och äta ostbågar :)

Trött morgon

Man borde inte vara trött om man sovit jättemånga timmar ostört. Men man vaknar liksom inte på morgonen. Klockan ringer och allt man vill är att somna om igen. Ute är det grått och regnigt och man vill bara kura ner sig under täcket och se en film.

Men. Så ska man egentligen inte tänka. Man borde piggna på sig, men det är svårt ibland. Det blir uppsatsskrivande helga dagen så det är bara att bita ihop.

Önskar er en bra dag!
Kram

Måndag igen

Nu så hoppas jag att alla är redo och har laddat om för en ny vecka. Själv låg jag och grubblade igår kväll på hur jag ska hinna allt i veckan, men nyss kikade jag i kalendern och insåg att det trots allt inte är så mycket :)

Nu ska jag i alla fall till universitetet och hitta mig en plats. Sen är det uppsatsskrivande som gäller hela dagen!

Hoppas att er dag blir toppen!
Kram

Trevliga helgen

Då var det söndagkväll och det känns dags att summera helgen.

Mamma kom i fredags på eftermiddagen och vi fixade ett par saker innan vi landade hemma hos oss för en drink och lite mys. Sedan middag tillsammans med bror på Taverna här i Uppsala. Jättegoda pizzor fick det bli innan en råkall promenad hem.

Lördagen bestod i en tur på stan där jag som skulle köpa mig lite baskläder endast hittade ett tyg till bordsduk och mamma som skulle köpa gardiner fick flera julklappar inköpta. Hon är duktig på det där med julklappar min mor, både på att komma på bra saker men också att handla i god tid! Kan det ha med julkärleken att göra? Lunch med bror på stan, och sen lite traditionellt fika på Ofvandahl´s. Sen somnade vi båda i soffan när vi var hemma igen.

Middag blev det tillsammans med svägerskan Malin, svärmor Pia, mamma, jag och svärmors syster Titti! Alla fem åt jättegod Black and White. Hann också med ett snabbt besök hos svärmors kusin Yvonne :)

Efter god frukost imorse så blev det en liten shoppingtur. Första anhalt blev Himla Outlet där jag köpte en så söt kanna och en liten skål.


Efter det åkte vi ut till Bälinge och butiken Biskopsgården. Blev en eller två små saker med där ifrån också :)

www.biskopsgarden.com

 

Nu blir det strax taco-film-kväll med bror och flickvän samt älskade Mikael :) Det blir ett bra avslut på en bra helg. Sen väntar ny spännande, och som vanligt fullspäckad, vecka!

 

Puss


Full fredag

Jag har varit i Göteborg ett par dagar så det har varit lite tyst här. Åkte tillsammans med projektgruppen för att titta på deras mässa samt att vi hade en sjulhelvetes utekväll. Riktigt riktigt roligt var det! Men man får lida lite av sviterna då en alldeles för onykter person bestämde sig för att göra en stagedive från baren ner på mitt stackars huvud.

Idag ska jag kampanja för vår medarbetarkampanj. Näst sista dagen att söka så det blir till att ragga studenter! Sedan blir det uppsatsplugg och tvätt och lite handling. Sen kommer världens bästa mamma hit och stannar till söndag!

Dessutom kommer svärmor och svägerska på lördag (alla respektive är i Dalarna över helgen) så det kommer att bli en mycket mysig och trevlig helg!

Hoppas att ni får en bra fredag!
Kram

En till start

Inte omstart. Inte heller nystart eller något annat som syftar på att börja om. Det handlar bara om ytterligare en start.

Idag börjar vi med vår C-uppsats. Föregående kurs är till 100% avslutad även om resultaten inte kommit ännu. Men inga fler påtvingade artiklar och risiga grupparbeten. Nej, nu blir det uppsats som vi valt själva och vi får själva planera vår tid. Det är jätteskönt. Det kommer att komma tider som är tuffa framöver, men jag ser ändå fram emot detta.

Nu har jag också mer tid över till projektet igen. Det känns alltid lika bra när man kan ta sig an sina uppgifter på ett bra sätt och göra sitt allra bästa.

Hoppas att ni också få en bra start på veckan!
Kram

Min Pappa

 

Det här är Min Pappa.

Givetvis är han den bästa pappa man kan tänka sig på så många olika sätt. Pappa är händig som få och har byggt fina sängramen till oss. Han pysslar sommrarna långa för att göra sommarstället till en av de bästa platserna på jorden. Pappa är också en hejare på tennis och längdskidor och har stöttat mig med allt plugg så länge jag kan minnas (även om han somnade någon gång under läxförhören). Han är fortfarande mycket deltagande i mina studier och det känns jättebra!

 

Jag älskar dig pappa!

Hoppas att du får en bra dag och uppskattar din present :)

Puss


Post-tenta

Jaha. Så var tentan avklarad och vem vet hur det gick. Men jag har nog aldrig varit så opepp på en tenta så om jag mot all förmodan skulle nå VG på kursen genom tentan så är det ren bonus! Gick hem till sängen igen efter tentan och tittade på Bonde söker fru och sov en sväng. Kanske är det så att kroppen inte mår helt bra. Sov dåligt och det kryper i den. Kanske är det små grisbakterier som bekämpas.

Nu är jag i alla fall på "jobbet" och det blir pubkväll ikväll. Det blir mys. Sen blir det Vingåker imorgon med projektgruppen för att shoppa kostymer. Snyggaste KD ever.

Om ni undrar vilket projekt det är jag jobbar med så kolla in detta: Kontaktdagarna 2010

Ha en skön helg!
Kram

Pre-tenta

Så vad gör man nu? Så här några timmar innan en tenta? Pluggar massor? Läser in det allra sista? Vrider och vänder på teorier och modeller? Sliter sitt hår?

Jaa. Många kanske gör det. Men inte jag. Och inte idag.

Jag satt till halv fyra idag. Det fick räcka. Jag låtsades att jag var sjuk efter nytagna vaccinsprutan och gick hem. Nu har jag tänt ljus i lägenheten och lyssnar till regnet som smattrar utanför på rutan. Det är lugnt och skönt. Jag ska titta på några avsnitt av Lost. Äta god middag tillsammans med min kärlek, läsa en tidning och njuta av kvällen. Jag hoppas att jag inte blir sjuk heller. Men risken är nog liten, mitt immunförsvar är första klassigt.



Och imorgon är det tenta...

mycket

Det är mycket nu. Mycket på många sätt.

Man jagar studiepoäng, tentapluggar, arbetar i ett spännande projekt, lever samboliv, pysslar, lagar mat, fixar, donar, reser, möts och pluggar lite till. Tenta på fredag. Fram till dess blir det nog lite tyst här inne. Sen blir det fler glada dagar.

Kram

Vilken helg

Måndags morgon och det är tentavecka. På fredag klockan 8 skriver jag, sen är kursen helt över och jag ska börja skriva uppsats. Visst kommer uppsatsen att ta tid och vara tuff många gånger, men det blir på våra villkor och vi kan själva planera vår tid. Det kommer att uppskattas av mig, haft alldeles för lite tid på sistone att göra andra viktiga saker på. En vecka som sagt.

Var i Örebro i helgen, och oj vad roligt jag hade! Visserligen blev det lite plugg, men jag hade en så jätterolig utekväll i lördags på Ritz tillsammans med världens bästa Örebrotjejer! Grymmt kul med en massa dans! Det skulle jag gärna göra om snart.

Men nu är det fokus som gäller. Veckan lång!

Kram

RSS 2.0