Fredag hurra!

Nu har jag avslutat kursens sista moment med undantag för tentan som är om en vecka!!! Jätte skönt och nu är det fredag igen! Det blir att åka till Örebro och roa mig lite, men också en hel del plugg, jag kan bara inte strunta i det. Men man får kombinera roligt och mindre roligt så blir det ju bra!

Trevlig helg!
Kram

något trött

Jaha. Klockan närmar sig halv sex och jag har varit i skolan sen 8.30 imorse, med undantag för lunch hemma. Nu är jag trött. Det är alltid extra tröttsamt i början och i slutet av tentaplugget, men jag har goda förhoppningar om att denna tenta ska gå bra.

Nu ska jag nog dra mig hemåt, kanske titta lite på Lost och laga middag som jag får äta tillsammans med Micke som kommer hem ikväll igen :) Det är alltid lite tomt när han inte är hemma så det blir trevligt!

Hoppas att ni får en skön kväll!
Kram

God morgon

Jag ska precis sätta igång med lite plugg. Jag har ju som bekant tenta om en vecka, så det är dags att sätta fart så att det inte blir så mycket på slutet.

Kom just till universitetets bibliotek som inte är det bästa kan man säga. Folk har inte fattat att man ska vara tyst på de tysta läseplatserna och diskuterar ivrigt facebook och annat skräp. Jag svarar med en nysning. Det skrämmer alltid folk i dessa tider :)

Ha en bra dag!
Kram

Nästan slut

Idag på morgonen hade vi kursen sista presentation som ett resultat av kursens sista grupparbete. Så skönt det är! Nu blir det inget mer tragglande med gruppövningar och rapporter. Hurra!

Men det är inte riktigt slut än. Nej. För nu väntar en monstertenta den 6 nov (jag kommer behöva varje minut fram till dess) och att komma igång med uppsatsen. Redan på måndag ska ett förslag till uppsatsen lämnas in.

Ser fram emot 7 november :) Då är kursen helt avklarad och "bara" uppsatsen kvar. Men då blir det på egna villkor, med egna scheman med egen vald kurskompis :)

Nu ska jag försöka göra en tentaplanering. Ha en bra dag!
Kram

Inställning

Det här är en BRA vecka. Den har visserligen nyligen börjat, men jag tror det handlar mest om inställning! Och inställningen är att det ska bli en bra vecka. Jag jobbar på det kan man säga. Måndagen var lika full som vanligt, idag blir det mera plugg och sen lite träning (kors i taket!).

Ska försöka att hålla en hög nivå denna vecka så kanske det blir lite lättare inför nästa veckas tentaplugg.

Ha en bra dag!
Kram

Bra dag!

 

Det har varit en mycket bra dag. En mysig och skön dag men samtidigt effektiv.

 

Vi begav oss till IKEA tillsammans med bror min och tog en runda. Massa bilar på parkeringen, men tack vare att Uppsalas IKEA är nybyggt så märktes det inte allt för mycket på insidan! Det blev en massa ljus inköpta och en rullgardin samt en del verktyg från Bauhaus. Snabb lunch på McDonalds och sen hem. Min händige sambo har borrat i stenhårda väggar och fått upp våra mörkläggningsgardiner i sovrummet medan jag städat i köksskåp, pysslat om blommor och fixat i köket. Det är jättefint och mysigt. Jag gillar hösten med mörkret och tända ljus. Snart är det december (okej, jag tog i lite) och då får man dra fram julsakerna. Det är den allra bästa tiden runt jul tycker jag. Från första advent och innan julafton med alla förberedelser. Men, först njuter vi av november som snart kommer!

 

Jag har just förberett mig inför en ny vecka och Micke har belönat sig med lite tvspelande. Snart ska vi åka ut och storhandla. Jag gillar det också. Ladda kylen och frysen inför en kommande vecka. Det blir fullt upp som vanligt och jag måste komma igång med både tentaplugg och uppsats :)

 

Ha en mysig söndagskväll!

Kram!


Söndagsmys!

Äntligen är min älskling tillbaka på hemmaplan. Han kom igår kväll och vi mös med middag på Bullit och sen bio. Vi såg äntligen Flickan som lekte med elden. Den var bra, men precis som boken upplevde jag den som en transportsträcka, det är inte så mycket man får reda på egentligen. Dessutom tycker jag att filmerna förutsätter att man läst böckerna. Micke har inte gjort det, så jag kände att jag ville förklara en del saker som inte framgick.

Imorse sov vi ut och det var skönt att vrida tillbaka klockan en timme. Då fick man en extra lugn morgon. Frukost och lite tv5 play :) Nu ska vi fixa lite här hemma. Göra klart sängramen, kanske en tur till IKEA och lite annat pyssel.

Hoppas att ni får en bra dag!
Kram

Start!

Det är lördag. Och en annorlunda lördag. vanligtvis kanske man ligger lite småbakis eller bara myser. Men idag vaknade jag ensam då Micke är på landet (och det var länge sedan jag vaknade själv en lördag!) LITEN frukost vilket är ovanligt för att vara lördag. Sen ett spinningpass vilket är mycket ovanligt då jag aldrig provat på detta förrut och lovat mig själv att aldrig göra det. Men hey, jag blev positivt överraskad och sjukt trött! Sedan blev det brunch ovanpå detta och nu ligger jag utslagen i sängen och ska glo vidare på Lost. Jag är fast. Men det kan man väl unna sig efter dagens prestationer :)

Kram till er

Konstig vecka

Jag vet inte om man kan skylla det på höstdepressioner men det har varit en konstig vecka. Fredag igen och jag har haft fullt upp hela veckan, samtidigt som det känns som om jag presterat noll. Det känns tråkigt. Skolan har blivit lidande, inget vettigt plugg på hela veckan och tentan är om två veckor. Inget mera uppsatsfix trots att vi borde varit igång för länge sedan. Tur att Carro drabbats av samma sak denna vecka. Lite mindre dåligt samvete får man i alla fall. Sen är det projektet. Visserligen ägnades stora delar av denna vecka till det, men ändå känns det som om det är så lite som presterats. Som om de sakerna jag gjort ändå inte varit tillräckligt bra.

Nu är det fredag förmiddag och jag ska nu köra på som en galning med en massa bra saker innan jag ska ta helg och ut och äta middag med Stina.

Önska mig lycka till!

Gott gott

Igår åt vi lyxmiddag enligt mig. Kantarellsoppa, nybakt bröd och rött vin. En vanlig måndag. Det blir väl inte roligare än man gör sig?

Första delen på seminariet är nu inskickat och jag har ätit lunch: tonfiskmackor á la Jossan. Nu är det ett glas oboy som gäller och till eftermiddagens andra del på seminariet väntar detta:


www.nyttihyllan.se/olw´s-minimellan/

Ja. Det blir lätt så att man äter när man pluggar, men jag har hört att hjärnan behöver energi emellan åt :)

Hoppas att er dag är bra så här långt :)
Puss

Ett halv år sedan

Det blir lätt att man gör annat när man verkligen måste plugga. Drömmare som jag är tänkte jag tillbaka, vad gjorde jag för ett halvår sedan?

Jag var i Kina. Kina som just då var mitt hemma, Kina som ligger på andra sidan jorden, Kina med annorlunda mat, ett konstigt och svårt språk, ett Kina som blev mitt Kina. Jag var ensam med barnen den här dagen för ett halvår sedan. Hade sovit dåligt på grund av ansvaret jag kände med att vara ensam med barnen. Jag hade avverkat mina 4 timmar i skolan, pluggat och tränat och lagat middag som barnen tyckte om.



Idag sitter jag här. I en lägenhet jag inte då visste att jag skulle få tag i. Sambo med min älskade, webseminarium på en snart avslutad delkurs och ser ut över en folktom park.

Tänk så stora kontraster det finns i livet. Vad spännande det är.


Hemmadag

Idag vankas det webseminarium igen. Det tredje och sista på den här kursen. Jag är inne på min åttonde kursvecka av 10. Den sista vecka är en klassisk tentavecka men enbart plugg inför tentan. Sen är det uppsatsskrivande som gäller fram till jul. Det ska bli skönt att rå lite mer över sin egen tid. Speciellt nu när det är så mycket med det andra projektet!

Önska mig lycka till och ha en bra dag!
Kram

Skoldag

 

Här sitter jag och leker lite under min skoldag. Kom på att jag faktiskt har en webbkamera. Var ju tvungen att testa, men det blir ju sällan bra när jag försöker ta kort på mig själv.

 

Skoldagen började kl 10 idag. Carro och jag skriver arbete och klockan 15 är det föreläsning. Det är en relativt lugn vecka som väntar och det är riktigt skönt eftersom att det har varit mycket den senaste tiden. Man behöver stanna upp och andas emellan åt.

 

Nu ska jag återgå till arbetet. Hoppas att ni har en bra dag!

 

Kram!


Tack!

Tack alla som gjorde min födelsedag så bra!

Jag fick jättemycket fina saker, bla en snygg skinnjacka, När och Fjärran spelet, ny vattenkokare och lite kläder. Så glad! Mysig lunch tillsammans med familjen, farmor och svärföräldrarna och sedan en skön kväll med ett par öl och sällskapsspel.

Idag blev det välförtjänt sovmorgon och lite pyssel. Har möte idag, annars blir det bara mys och lugnt. Ska bli skönt att hinna ladda upp inför en ny vecka!

Kram till er!

Födelsedag!

Idag är det äntligen min födelsedag!

Jag är barnsligt förtjust i att fylla år och det har varit lika svårt att sova tills man blir väckt av sången de senaste 23 åren. Jag vaknar alltid lite innan :)

Vaknade hemma i Örebro imorse och firar här ända in på eftermiddagen. Sen blir det lite fest i Uppsala ikväll. Som sagt jag älskar att fylla år, och då ska det firas! Har fått en massa fina presenter, alltid lite för bortskämd på födelsedagen :)

Kram till er!

Fredag ♥

Jag säger det inte idag (det där om att tiden går fort och att det reeeedan är fredag. Igen.)

Mornarna denna vecka har varit för jä*liga. Kanske det är mörkret, men jag har legat varje morgon och känt efter om jag inte är lite sjuk eller att jag nog inte har föreläsning. Väl uppe ur sängen är det lätt igen. Det måste bli ändring på detta till nästa vecka!

Hade en sjysst föreläsning och sedan blev det en lång skön promenad tillsammans med Hanna. Fick mig en rejäl dos frisk luft. Det har varit en bristvara denna vecka.

Nu väntar lunch och sedan till Örebro på eftermiddagen. Imorgon fyller jag år. Tänk att man ska få vakna hemma hos mamma och pappa igen på födelsedagsmorgonen. När kan det ha varit senast? 4 år sedan? 5?

Har i alla fall avslutat denna vecka med att vara lite produktiv med kortare möten och dokumentering.

Nu önskar jag er en riktigt skön helg!

Kram

Soliga torsdag

Jag kan inte minnas att det brukar vara så här mycket sol på hösten? Visst, jag är högst medveten om att det kommer att komma en period som är så grå att man vill fly till varmare breddgrader, men just nu njuter jag!

Ska strax iväg på möte (skönt med sovmorgon!) och sen blir det föreläsning. Måste städa hemma på eftermiddagen också innan älskade och jag äntligen ska få en hel kväll tillsammans denna vecka.

På lördag fyller jag år. Kul va!?

Puss

Ekolådan!

Hurra!
Idag kom Ekolådan hem till oss! Jag gillar konceptet starkt och bestämde mig för att se om de levererar till oss i Uppsala. Det gjorde de! Och idag kom Lilla Mixlådan hem till oss innehållandes; apelsiner, äpplen, lök, gurka, vindruvor, paprika, fänkål och kålrot. Allt ekologiskt hemkört till dörren!

Bild: www.ekoladan.se



Jag tycker att ni också ska beställa en låda. Man får dessutom med ett Ekoblad innehållande lite ekofakta och smarta recept! Fler recpet finns på deras hemsida!

Snö och solsken

Tänk att man nästan är klar för dagen när klockan är 10. Så blir det när man har seminarium redan klockan 8. Men dagen är ju inte på långa vägar slut, bara själva skoldagen. Det tackar vi för!

Idag snöade det på morgonen och lite av snön ligger faktiskt kvar. Jag gillar snö, för att inte säga älskar, så det gör mig ingenting. Solen lyser också så man kan nästan låtsas att det är februari och inte alls oktober. Men oktober är en bra månad. Jag fyller ju år! Det är alltid lika roligt!

På eftermiddagen ska jag till Stockholm för att genomföra en intervju till vår C-uppsats. Vi kallar det förstudie :) Sedan blir med snabb middag med kärleken innan jag ska bort till Borgen och städa samt inventera. Det ska bli skönt och spännande, man vet aldrig vad man hittar!

Hoppas att ni får en bra dag och att solen lyser på er med!

Kram!

vänner

Det är underbart med vänner. Ibland kanske man glömmer av det tyvärr, men tänk vad livet vore utan dem.

Jag tänkte på det ikväll när jag cyklade hem, hur det kommer sig att folk i ens närhet blir ens vänner. Som fina Hanna, Madelene och Christoffer, som jag inte ens kände för 3 månader sedan. Nu är de en stor och fin del av mitt liv här i Uppsala. Man borde vara lite mer tacksam.

Nu ska jag sova efter en god middag och efterrätt. Morgonseminarium och sedan en tur till Stockholm för en intervju till C-uppsatsen.

Kram

renovering

Jag har gjort om lite på min blogg. (Tryck på tangenten F5 om det inte syns). Alldeles själv och jag är jättestolt. För visst blir man stolt över sig själv även när det inte är så stora saker man presterat. Jantelagen brukar ju peka på annat, men jag tycker man ska vara stolt över det man gör.

Imorse blev det en del pyssel på mailen för att städa upp den. Sen tränade jag och tog en lunch på Norrlands med Carro, jättegod lax med fetaostsås och hemgjort potatismos. Sen skulle jag hem och plugga, och först nu är jag klar. Ibland är det svårt att få tummen ur.

Om en liten stund ska jag hem till Christoffer tillsammans med Hanna och Madelene. Vi har middagsmöte och ikväll ska vi prestera. Jag är mässansvarig till en hyfsat stor arbetsmarknadsmässa i februari och det finns jobb att göra kan man säga. Men det är jätteroligt :) En mysig (och förhoppningsvis kreativ) kväll väntar.

Ha en mysig kväll ni med!

Kram

Svamp och snö

Redan tisdag.

I helgen som var åkte vi till Dalarna och det var välbehövligt. Kom upp redan på fredagseftermiddagen och bara mös. Åt god middag tillsammans med svåger och svägerska som också var i Tällberg, drack lite vin och tittade på idol. Och sen sov vi, för det gör man verkligen bra uppe i Dalarna. Det är tyst och mörkt och ledigt.

På lördagen var det strålande sol och ganska kallt. Vi klädde på oss allt vi kunde hitta och begav oss sedan ut i skogan där vi plockade mängder med trattkantareller. Jag som aldrig plockat svamp förrut känner mig verkligen bortskämt med all denna mängd svamp! Lagom frusna kantareller som man bara drog upp och nästan slapp rensa. Här hemma ligger det nu svamp över allt på tork. På kvällen blev det pizza med kantareller oc fläskfilé och lite mer tv-mys.

Det var verkligen en skön och ledig helg som följdes av en, som vanligt, fullspäckad måndag.

Idag snöar det i Uppsala. Sol, regn och snö. Det gör mig ingenting alls. Jag älskar snö! Nu blir det lite plugg efter en skön sovmorgon, sen lite träning och lunch med Carro, och sen mera plugg för att sen mysa och ha möte med min mässgrupp!

Ha en bra dag!
Kram!

i kläm

Jag är hemma från Linköping igen och det var en rolig tur.

Sitter och försöker få ihop helgens planer och vi kör på Dalarna som vi bestämt sedan länge tillbaka. Problemet då är att det inte blir marknaden i Strängnäs som jag varit på varje år sedan jag var barn. Det finns mycket minnen där. Frusen, och kall, men glad. Coccosbollar i mängder och alla morfars vänner. Vi fick alltid välja en sak var hos en av morfars vänner. Min bror valde alltid ett vapen och jag valde alltid en gosedjurskanin. Alltid. Och lyckan var lika stor varje gång.

Men det blir inte dit i år. Vi hade bestämt och älskade ville verkligen till Dalarna. Jag måste också ge med mig med jämna mellanrum. Kan inte alltid bestämma. Men det är trist ändå, särskilt när man hör mormors besvikna röst. Det hade varit trevligt. I min familj är familjen alltid prioriterad.

Men det blir nog jättebra med Dalarna också. Hur som helst skönt att komma iväg lite.

Kram

en lång dag.

det har varit plugg hela dagen. tiden kan gå snabbt även om man inte har speciellt roligt. webseminarium som egentligen inte slutar förrän om 1½ timma. Det gick nog bättre än förra gången i alla fall. Det glädjer mig.

Så nu sitter jag här. Proppmätt efter middagen och en storebror och en pojkvän som spelar tv-spel vars ljud ger en hål i huvudet. men jag ska snart gå hem ifrån, då kan de leka bäst de vill :)

Imorgon ska jag till Linköping och spana in deras arbetsmarknadsmässa. Och så ska jag ta deras idéer och göra dem ännu bättre.

Puss

webseminarium.

God morgon.

Solen strålar men det ser ruskigt kallt ute, men vackert :) Jag har satt på mig raggsockor och inväntar dagens webseminarium. Ja, det blir hemmaplugg idag alltså. Mellan 9-21. Men förhoppningsvis behöver jag inte sitta riktigt så länge :) Det lär i alla fall gå bättre än förra gången för jag är bättre förberedd!

Vill önska er en bra dag!

Kram

fullt upp

Ja. Jag har inte skrivit på ett tag. För det händer så mycket hela tiden och ja, just tiden räcker inte riktigt till. Men det är riktigt roligt!

I helgen var Linnea här och det var superkul att få tillbaka sin Uppsalakompis :) Vi hade en kul utekväll och en soft dag efter med en sväng på stan och good lunch :) Resten av helgen ägnades åt mys och IKEA-besök samt ett välbehövligt träningspass.

Idag är det ju måndag igen och måndagar innehåller som bekant en hel del! Var på universitetet mellan 9-18 för att sedan ha ledningsmöte mellan 18-20. Nu har jag pluggat lite för imorgon väntar ett nytt webseminarium från 9-21. Jo. Jag har att göra.

Men! På onsdag bär det av till Linköping för att reka deras mässa. Spännande och kul! Tillbaka torsdag så jag gissar att den här veckan blir kortare än någonsin. Är det möjligt? Jaja. Ett gott tecken är att om tiden går fort har man kul. Är det inte så?

Nu blir det tv, dusch och sen tidigt i säng så att jag är laddad imorgon!

Puss o kram

Freedag!!!

Äntligen fredag (eller i vanlig ordning: redan fredag igen....)

Weehoo!

Dagen började dock lite knasigt men en föreläsning som visade sig vara en diskussionsföreläsning men där alla studenter (inkl. jag) inte hade fattat det och inte läst. Jag hade skummat det som ska läsas, men det hjälpte föga. Vi fick oss en utskällning (mildare variant) och sedan fick vi en timma på oss att läsa in. Andra timmen var studentstyrkan minimal (max 10 pers?). Men jag var där, jag deltog i diskussionen och läraren var STOLT över oss som kommit till andra timman. Man tackar! Jag gissar att det bidrar till min samling stjärnor i himlen som farmor och andra visa personer brukar berika en med när man gjort något gott (hur vore det med bra betyg eller lite cash?)

Hur som helst så är det ju fredag, dvs man är inte långsint. Jag har fixat hemma, varit och handlat, målat mina naglar, poppat popcorn och lyssnar på musik. Idag får jag besööök! Linnea kommer från Stockholm och det ska bli sjuukt kul att träffa henne igen. (Min fd. Uppsala-bästis som flyttade till Sthlm för att bli tandläkare). Vi ska på något litet party först och sen blir det all in på någon nation eller så. Jag är taggad!


På Stockholms nation hösten 2008

Jag vill önska er en riktigt trevlig helg också! Unna er något extra!

Puss o kram!

allvarligt.

just nu sitter jag och letar en gård långt ut i skogen dit jag kan flytta och slippa grannar. Varför är det alltid fest just ovanför oss? Det spelar ju ingen roll vart jag bor...

risken är väl att man börjar klaga på att älgarna klampar för högt...

ååååh. tysta nu. gå ut på fest i stället. gå på krogen. hej då.

som en katt.

Det känner jag mig som nu. En sällskapssjuk katt som stryker sig kring benen. Älsklingen har kommit hem och det känns som om jag oavbrutet snackar och gör allt för att få hans uppmärksamhet.

Kom igen nu Jossan. Fokusera. Så ensam har du inte varit. Tänk alla andra 5½ år vi varit tillsammans och inte bott ihop. Men det är klart. Man vänjer sig lätt vid det man har. Jag är i alla fall glad att han är hemma. Det blir lite trevligare då. Som nu, när vi sitte här vid vårat långa skrivbord, på varsin arbetsplats och skriver och fixar. Det blir lite lättare att plugga då.

Men snart ska vi lägga ner och parkera oss i soffan och rå om varandra. Jag hoppas på att tvn funkar idag.

Puss o kram

morrn

God morgon (eller förmiddag).

Idag har jag föreläsning kl 12 så det var ju inte lätt att masa sig upp allt för tidigt. Nu är jag i alla fall redo för lite intensivplugg fram till 12. Sen blir det uppsatsmöte med Carro, därefter träning och middag. Idag kommer älsklingen hem igen. Äntligen. De har haft mycket på jobbet så senast jag såg honom var tiiidigt i måndags morse. Trevligt!

Nu ska jag sätta fart. Mycket fint väder idag igen. I loooove hösten!

Kram

RSS 2.0