Kennedy Space Center

Dagen bjöd verkligen på mer värme idag! Tidig frukost och 3,5 timmar senare hade vi begett oss nära Orlando för att besöka dagens turistmål: Kennedy Space Center. En enorm anläggning med både forskning, raketuppskjutning och NASA men även turistattraktioner. Vi började med att prova en uppskjutningssimulator. Vi fick spänna fast oss för att sedan placeras vertikalt och "uppleva" en uppskjutning. Riktigt häftigt! Vi åkte en busstur för att titta på uppskjutningsplatsen som fortfarande används samt att besöka en utställningshall. Vi fick lyssna på mycket historier om tidigare uppskjutningar och hur det var när den första amerikanen landade på månen. Överallt dånade "hjältemusik" vilket verkligen skapade stämning!
.
Vi fick även se en månraket i verklig skala. Det är otroligt svårt att beskriva hur komplexa och stora dessa raketer är. Jag förstår nu verkligen varför astronauter behöver all sin kunskap och intelligens. Jag är imponerad!
.
.
En fick också lite tid till eftertanke för de som faktiskt dött för vetenskapen. Som någon sa; det är inte de som sitter hemma och fegar som utvecklar världen utan de som vågar trotsa sin rädsla och ta steget.
.
Ikväll har vi ätit middag på en riktig amerikans restaurang. KÖTT! Åt en enorm köttbit med världens största hög potatismos så nu somnar jag snart sittande. Hoppas och ser fram emot en ny spännande dag med sol och värme!
Stor kram till er!

Kommentarer
Postat av: ♥ Erika - Mamma till två små ♥

Gott nytt år & god fortsättning!



kramar

2011-01-01 @ 13:25:45
URL: http://onechicmama.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0