Sportlov!

Hej där!
Jag vet att det inte varit så frekventa uppdateringar på sistone vilket givetvis har sina förklaringar. Hela fredagen spenderades i Stockholm för avtackning från vår huvudsponsor. Det blev först konferens med utvärdering och summering av projektet vilket följdes av en eftermiddag på Sturebadet. Turkiskt bad, dvs, två sorters bastu, kallbad och gosiga handdukar tillsammans med fina människor. Därpå följde en sjuhelvetes partykväll med middag och fest på Golden Hits. Sjukt rolig kväll som slutade i säng kl 04.

Lördagen intogs i horisontellt läge. Jag har nog aldrig varit så bakis förrut. Förlåt mormor, mamma och andra känsliga. Men det var det värt. Men dagen blev lite kämpig. Åt frukost med svärföräldrarna som mysigt nog var här, dock var energin från min sida kanske inte i topp! Jag hoppas på att få ta igen det snart! OS i soffan och sen lite mera sömn avrundades med kebab och melodifestivalen.

Idag åkte vi till Barkaby där jag köpte finfina jeans till våren på Acne. Lunch och handling på vägen hem och sedan har vi bara gått runt och skrotat. Jag har nu sportlov i veckan. Det blir givetvis en del plugg, men det är bara skönt att få ta det i sin takt.

Kan meddela att lite nyheter ang. bloggen är på G men det återkommer jag med!
Kram

Energi!



Man kan säga att dagen har varit varierande. Minst sagt.
Vaknade och kände mig som en pantad burk, tom och alldeles tilltryckt. Ställde in förmiddagens planer, tog en lugn frukost och somnade om. Sen fick det vara nog!

In i duschen och en massa piffing framför spegeln och jag kände mig redo för dagen! Men snabba glada steg mötte jag Stina för att gå på CV-granskning. Jag blev på tok för bortskämd med lovord för mitt fina (!) CV. Jag blev så glad och livet kändes så lätt samtidigt som jag blev taggad och peppad för att söka jobb!

Stina och jag firade med en lunch/fik på Ofvandahls och pratade. Hon är en fin vän min Stina! Sen promenerade vi ut i solskenet och jag gick en snabbis på stan, postade lite brev och gick förbi skolan för att lämna ett kuvert. Där småpratade jag länge med lite personal som jag träffat genom mässan och jag kände mig bara så glad och trevlig! Resten av dagen var lika dan. Jag har fixat och fnulat här hemma och livet känns bra.

Jag tror det mesta handlar om inställning. Att man måste tro att dagen kommer att bli toppen. Då får man ofta rätt!
Kram till dig!

Strålande!

Solen strålar utanför mitt fönster och det är skönt. Jag behöver ljus och energi!
Snön gnistrar vackert utanför och det är synd att allt det vackra orsakar så mycket problem med trafiken och framkomlighet. Det är konstigt att Sverige inte är bättre förberedda.

Helgen var till belåtenhet efter att ha umgåtts med föräldrar och småkusiner. Mycket OS och Melodifestivalen blev det. Bar av hem till Uppsala igår i alldeles lagom tid för att hinna komma iordning hemma igen och ladda om inför en ny vecka. Den nya veckan började med en inställd lektion så idag blir det effektivitet på hemmaplan i stället med både plugg och fix i lägenheten.

Jag önskar er en BRA dag!
Kram

Vinter!



Det tycks vara så att vintern aldrig tar slut. Det snöar mer och mer. Men jag tycker att det är vackert. Jag tycker att vi ska vara glada för all den snö som kom och faktiskt har legat kvar sen innan jul. Tänk så grått och trist det skulle vara med barmark och allt det mörka, geggiga. Snön ger ljus! Dessutom kan man ana vårens intåg, man kan lyssna på fåglarna, känna mildheten i luften och faktiskt tänka på att det fortfarande är ljust vid 17-tiden. Det är inte långt kvar nu.

Idag blir det lektion mellan 10-14. Jag har gjort mina läxor så det ska nog bli en bra dag. I eftermiddag blir det sedan träning tillsammans med Hanna (Beach 2010?) och sedan mys och middag med min sambo. Det är tur att vi bor ihop så mycket som pågår hela dagarna :-)

Hoppas att ni andra också får en riktigt bra dag!
Kram

Grattis pappa!



Grattis pappa!

Idag fyller världens bästa pappa år! Nämligen min!
I och med att mamma var i Uppsala igår passade vi på att fira redan då! Vi var ute och åt på resturang, en gooood italiensk, och sedan blev det kaffe och bakelser hemma hos oss. En riktigt trevlig och mysig familjekväll!

Mamma sov hos mig i natt och vi unnade oss en skön sovmorgon och god frukost tillsammans. Nu har hon just satt sig i bilen och jag ska försöka komma igång med dagens plugg!

Ha en bra dag på min pappas födelsedag :-)

Kram

God morgon!

Hej tisdag!
Hamnade länge framför tvn igår till både OS och Gossip Girl. Därför tvingades jag till lite extra sovmorgon imorse. Men det ska man väl kunna unna sig. Däremot måste jag sätta lite fart nu. Måste göra två inlämningsuppgifter som ska in kl 12 idag på lektionen.

I eftermiddag kommer mamma! Vi ska fika och umgås och ikväll firar vi pappa som fyller år imorgon!

Hoppas att ni får en bra dag!
Kram

Tack och hej!

Så kom vi då hem från underbara Sälen. Mycket snö och strålande sol bäddade för underbara dagar i skidbacken. Alltid lika roligt att åka skidor :-) Sov mycket, bastade och åt god mat. Precis som det ska vara under en minisemester.

Idag är det tillbaka till verkligheten och nu måste jag verkligen köra på med plugget så att jag kommer ikapp någon gång. Det blir mycket lektioner idag och sedan lite plugg hemma där emellan. Jag har ju trots allt laddat batterierna med sol och snö så nu ska jag nog vara redo för en ny spännande vecka!

Kram till er!

snö.

Jag var äntligen och tränade igår tillsammans med Hanna. Det var liksom dags att ta tag i livet igen efter en alldeles för rolig vår med fester, middagar och sena kvällar. Det känns i kroppen idag.

Ute faller snön i stora mjuka flingor. Skönt att jag slipper gå ut just nu. Ska i stället sätta igång med dagens plugg och göra mina läxor. Sen ska jag tvätta och packa det sista. Ikväll åker vi till Sälen. Det blir skönt att komma bort ett tag. Frisk luft och mycket sömn väntar. Härligt!

Ha en bra dag!

Återanpassning

Så var det måndag igen och det är dags att anpassa sig tillbaka in i vardagen. Till studentlivet. För det har varit så, att under perioden jag arbetat med projektet, så har jag levt i en annan värld. Mycket har kretsat kring problemlösning, att ta dagen som den kommer, att improvisera. Jag har umgåtts med människor som jobbar med samma mål, för samma sak, med ett gemensamt intresse.

Idag var det tillbaka till skolbänken. Jag hade redan hamnat efter och kunde inte delta på läxförhöret eller vid skrivningen av dagens övningsuppgifter. Men jag var på plats och sakta sög jag in att det är så här min vår kommer att se ut. Otaliga timmar i lärosalar och bibliotek. Matlådan nerstoppad i väskan och nya glosor i huvuet.

Men det blir en bra vår. Jag träffade en ny tjej i klassen idag. Tack och lov vill jag säga! En fullt normal människa utan krusiduller. De andra är insnöade språkvetare som vrider och vänder på orden, böjer och byter plats på meningar och ord tills jag inte vet vad som är ut och in längre.

Men på onsdag blir det Sälen. Man måste ju mjukstarta!

Tillbaka..

.. till verkligheten. Så känns det just nu. Jag har skrivit in mitt nya schema i kalendern och jagar febrilt efter mina böcker från A-kursen som tycks vara spårlöst försvunna. Typiskt. Men så går det när man enbart har haft en enda tanke i huvudet sedan jullovet. Kontaktdagarna 2010 är över. Tillbaka till plugget.

Idag fick jag mig en lång promenad tillsammans med min vän Stina. Vi promenerade i Gamla Uppsala Högar. Fint! Massor med snö, sol och människor. 2 timmar frisk luft, samtal och fikapaus. Riktigt mysigt. Sen sov jag ett par timmar till hemma. Jag har sovit mycket den här helgen. Man kan nog säga att det behövdes.

Idag har jag och min kärlek varit tillsammans i 6½ år. Det är länge men fortfarnade lika underbart. Vi har så himla roligt ihop. Jag tror mycket beror på det. Vi har firat med att försöka återställa vår lägenhet till vårt hem.

Hoppas att ni får en mysig söndagskväll. Missa inte "I en annan del av Köping". Rekommenderas!

Lyckat, lycklig

Och så är det fredag. Dagen efter. De sista sakerna ska på plats. Packas undan till nästa projektgrupp tar vid och blåser liv i allting igen. Man har andats detta, levt med det i över ett halvår och på tre intensiva dagar är allt över. Men vad jag är lycklig över att ha fått vara en del av detta fantastiska projekt.

Dagarna som passerat har varit otroligt roliga och BRA! Det har gått som planerat fast mycket bättre. Och andra saker, som inte har kunnat förutses får lösas på plats. Jag har fått chansen att vara med och arrangera Sveriges bästa arbetsmarknadsmässa för studenter och det gick så himla bra! Jag överöstes med beröm och lov ord och jag känner mig stolt! Hela mässan har fått så mycket positiv kritik att man rodnar.

Men givetvis är det vemodigt och det blev många tårar igår när middagen var slut och vår tid som projektgrupp var förbi. Idag städar vi undan det sista. Vi rensar våra inboxar på mailen och sammanställer och utvärderar.

Det var så lyckat. Och jag är så lycklig! För jag var så jäkla bra igår!

Fjärilar

Så var det måndag, den allra sista måndagen innan mässan. Jag har sovit minst sagt oroligt i natt och drömt om excel-listor och parkeringar. Det är både ofattbart och underbart att det alldeles snart är dags! Imorgon börjar vi inreda skolan och på onsdag kl 10:00 invigs vår mässa. Helt galet! (Och mycket återstår att göra..)

Idag börjar jag också ny kurs och jag har nog aldrig varit så oförberedd. Böckerna ligger kvar i Örebro och jag har inte alls repeterat och övat som jag sa mig göra redan i somras. Mitt huvud är helt uppe i mässan, så 4 timmars kinesiskalektion idag kan bli tufft! Jag håller tummarna och hoppas att jag kan ta igen det sen. Kommer nämligen missa resten av veckans lektioner och föreläsningar.

Nu blir det frukost!
Kram!

RSS 2.0