Påsklov!

Hej onsdag och påsklov!
Fram till den 12 april har jag ett välbehövligt lov från pluggandet! Jag inleder firandet med en fixar dag, både med påskägg och lite fix här hemma. Ikväll bär det av till farmor som vi lovat att hälsa på så länge. Det blir middag och övernattning. Torsdagen ska jag också spendera med farmor innan vi åker ut till landet och firar påsk. Det ska bli mysigt att komma dit igen. Senast jag var där var det fortfarander varmt och grönt.

Hoppas att ni får bra sista arbetsdagar innan påsken!
Stor kram!


snart snart!

Snart är det påsklov!
Har en lektion mellan 12-14 sedan har jag ett lååååångt påsklov och det är precis vad jag behöver. Jag har visserligen redan firat med sovmorgon till halv tio men sen blir det på riktigt.

Håller en tumme för Stina som skriver tenta idag!

Ni andra får ha en riktigt bra dag!


Snart lov!

Hej och hå!
Nu har det nog varit tyst från mig alldeles för länge!

I lördags gjorde jag till slut den tenta jag fasade inför. Och tack och lov så var det en mycket vänlig tenta, en så vänlig tenta att jag förmodligen klarar den. Kanske till och med, med marginal! Tentan firades i Örebro på inflyttningsfest. Mycket roligt och trevligt vilket jag fick betala lite för på söndagen. Då blev det mys hemma hos mamma och pappa innan det blev återfärd till Uppsala och filmkväll hemma hos bror min.

Idag har jag haft besök från Örebro av en tjej som är sugen på att börja plugga här. Så klart att man ska plugga i Uppsala! Sveriges bästa studentstad utan tvekan, i alla fall om man inte bara vill plugga :D

 

Snart har jag påsklov! Har en liten läxa att göra nu, sedan en lektion imorgon och sen looov i nästan 2 veckor! Ska nog försöka jobba lite så att man kan uppdatera garderoben lite till våren ;)

Puss och kram!


Fredags..mys?

Hej fredagskväll!
Jag har lagt böckerna åt sidan för tillfället och har en lite bättre känsla i magen nu. Jag hoppas helt enkelt på att det går vägen imorgon med en massa tur men är också inställd på att jag kanske får göra om den senare i vår. Ibland blir det inte som man tänkt sig helt enkelt. Men ni kan väl hålla en tumme för mig imorgon?

Nu ska vi snart åka och handla och sen blir det väl mys om jag inte känner mig tvungen att plugga mer.
Hoppas att det blir en bra fredag för er andra också!
Kram


Hej plugg!

Tyvärr fick jag inte så mycket gjort igår heller när det gäller plugget. På något sätt har jag givit upp innan jag ens börjat vilket är olikt mig. Men idag är det sista chansen till plugg -tenta imorgon- så jag ska ge det en ärlig chans.

Hade en rolig gårdagskväll med god middag och lite dans. Blev en tidig och torr kväll men det var kul så länge det varade. Var ju trots allt tvungen att ta mig upp idag.

Ska köra på nu så länge jag orkar och sedan ta fredag och helg!
Kram


Media Markt

Japp. Jag var där. Kl 07.00 när Media Markt slog upp sina portar här i Uppsala. Och jag skämdes som en hund.

Vi gled in med bilen på parkeringen i tron om att vanligt folk inte åker dit så tidigt. Men ack så fel vi hade. Parkeringen var i stort sett full och kön var redan kilometerlång. Inhyrd DJ, gratis korv, tablettaskar, ballonger och reklamblad.
Ett jippo skulle man nog kunna uttrycka det som.

Inne var det ännu värre. Folk som shoppade elektronik som smågodis. En brödrost här, två dammsugare, en plasmatv och en digitalkamera. Hur har folk råd tänker jag! Men det har dom nog inte. "Köp nu och betala till midsommar". Som om folk har sparat ihop pengar till dess!? Näe. Jag köpte inget för mitt tunna CSN. Sambon shoppade stekpanna och impulsköpte en minidator (billig!) som en påse chips. Kanske han hade mig i åtanke den snälle sambon.

Hur som helst var vi hemma igen till kl 8. Utpumpad vilket resulterade i 2 timmars sömn till med kläderna på. Nu ska det banne mig bli tentaplugg för ikväll blir det fest! Hoppas att ni får en bra dag!


Bättre!

Idag har jag en bra dag! Vaknade utvilad trots en bisarr konversation som ägde rum utanför fönstret i natt av två personer som förmodligen var påväg hem från krogen. Men det var härligt med öppet fönster under natten, man sover så mycket bättre :-)

Efter en utdragen frukost framför nyhetsmorgon satte jag igång med plugget och idag har det gått riktigt bra. Kanske för att jag sätter det i relation till gårdagen där jag till 80 % tittade på serier och till ynka 20 % pluggade ;)

Fick också en promenad tillsammans med Emmy och ett par fler fräknar på nosen. Nu har jag återgått till mitt plugg igen och försöker översätta kinesiska texter till svenska. Hurra! Det går, om än lååångsamt ;)

Hoppas att ni också har en BRA onsdag!
Kram


Hej tisdag

Jag har gjort en rejäl ansats för att komma igång idag och trotsa vädret. Började morgonen med en timmas träning på gymmet inkl. promenad dit och hem. Lunch och en massa C-vitamin. Men jag kan inte förmå mig att plugga. Har gått igenom knappa 3 kapitel, sovit och bara väntat på att timmarna ska gå så att jag kan få laga våfflor och se på ÖSK i stället :-)

Tenta på lördag som sagt. Jag hoppas att jag blir mer flitig imorgon.
Kram


Eftermiddagslängtan



Peking 24 mars förra året..

Hoppas att er dag varit bra så här långt nu när det närmar sig eftermiddag/kväll. Själv har jag faktiskt pluggat ganska duktigt även om det mesta är repetitionsplugg från A-kursen. Har hunnit med lite fika i solen också och det mår man bra av!

Nu ska jag snart gå iväg på en föreläsning. Lite segt att ha föreläsningar kvällstid men kursen jag läser är oerhört intressant och då kan man ju stå ut. Den heter Kina idag -ekonomi, samhälle, politik och kultur. Det ger mig mycket mer förståelse för landet så här i efterhand. Måste erkänna att jag längtar tillbaka till Kina nu. Har lite abstinens för att få åka dit. Får se om det hinns med i vår eller om det helt enkelt får bli till hösten!

Kram


Studier och sol!



Hej på er!

Man blir ju lite konstig av det här vädret måste jag säga! I lördags 10 + och vårvärme, igår snöstorm och marken täcktes på nytt av ett tjockt snötäcke. Idag är det plusgrader igen och snön smälter sakta bort igen. Knasigt är det men det är väl svenskt väder i ett nötskal :) Jag är glad i alla fall för solen skiner och himmlen är blå! Uppsalas kyrkotorn tornar upp sig utanför mitt fönster och jag är minst sagt lockad av att ta mig ut.

Idag började jag mitt tentapluggande. Går igenom läroboken kapitel för kapitel och har gjort upp en plan för hur jag ska ta mig igenom allt innan tentan på lördag. Jag hoppas att det kommer gå bra, bara jag får G så är jag nöjd :) Omtentor är ingenting för mig!

Hoppas att ni kan njuta av solen idag!
Stor kram!


Bandyfinal!

Hej snökaos!
Igår var våren här med 10+, sol, värme och smältande snö. Idag snökaos. Vad hände? Det var precis det här jag ville undvika och har hela tiden sagt att snön hellre får ligga kvar till maj om den försvinner för gott då. Men icke!

Men, idag blir det också bandyfinal! Vi ska klä oss varm och hejja på Hammarby allt vad vi äger! Min bästa morfar har varit med och spelat bandyfinal för Hammarby - 1957 troligtvis. Därför ska jag, för morfars skull, hejja lite extra på Hammarby just idag och hålla alla tummar för att de äntligen ska få vinna en final!

Hoppas att ni alla får en bra snödag!
Kram


ledig helg!

Underbart att vakna en lördag och veta att man är helt ledig! De senaste helgerna har det varit något inplanerat antingen fredag eller lördag men nu är det som sagt ledigt! Solen skiner och snödrivorna minskar mer och mer för var timme. Kan man säga att våren är här nu?

Började med att klippa mig vilket var mer än välbehövligt. Risigt och dant, man kan nog säga att håret tog mer skada av den där superblekningen jag gjorde för något år sedan än vad jag kunde ana. Men nu börjar det komma på bana igen. Hade dessutom bokat en tid till min sambo så nu är vi båda respektabla igen :)

Tog en tur till IKEA tillsammans med bror och hans flickvän. Förrutom korv och glass blev det lite köksprylar och såklart -värmeljus! Nu blir det bok i sängen och mys resten av dagen! Hoppas att ni har en riktigt bra dag! Jag lovar att jag ska bli bättre på bloggandet trots en kass dator! Åtminstone en gång om dagen!

Kram till er!


Stampar

Känns som om dagarna mest står och stampar. Plugget ser lika dant ut vecka ut och vecka in. Nya ord och övningar till förbannelse. Kanske det känns extra oinspirerande just nu när tentan närmar sig?

Det är i alla fall skönt att det är sol, trots minusgrader. Det känns som om våren sakta är på väg och kanske är det vad jag behöver. Ett påsklov, sol och kanske en resa.

Nu ska jag försöka få igång den här dagen.
Kram


Partyhelg

Så var man hemma i Upsala igen efter en rolig helg i Stockholm tillsammans med Paulina.
Paulina och jag har inte umgåtts på evigheter men det märks inte när vi väl ses igen och jag hade så himla roligt! Tack snälla för en rolig lördag!

Nu har det pluggats lite och mer ska det bli. Vill bara säga hej och hoppas att ni inte glömmer bort mig medan jag är utan dator.. Men sen, så snart jag kommer igång igen, då lovar jag att det kommer nyheter!

Kram


Levande

Som jag berättat så lever inte min dator längre vilket har resulterat i att jag sporadiskt kan använda internet ca 1 gång om dagen på min gamla dator. Den tar minst en timma att starta upp för att sedan bli överhettad på några minuter. Så det blir inte så mycket uppdates här tillsvidare. Vi får väl helt enkelt göra som förr, ringa och skicka riktiga brev! Det gillar jag!

Kan i alla fall trösta mig med att bästa bror fixade att rädda innehållet på den gamla datorn! Hurra! Alla bilder och viktiga dokument vilar nu säkert på en extern hårddisk till nästa datorinköp genomför- när det nu kan tänkas bli..

Ha en riktigt bra helg! Jag åker till Sthlm lördag-söndag för att hälsa på Paulina!
Hurra, det ska bli så kul att ses igen!
Kram


panik!

Min sportlovsvecka började bra med lugn skön frukost. När jag sedan skulle sätta på datorn fick jag panik -SVART! Fläkten surrar lite slött men annars är det helt svart på skärmen.. Jag har provat allt jag kan komma på utan resultat. Jag har också paniksmsat min bror två gånger och hoppas att han snart kan hjälpa mig. Förstå vad jobbigt det blir om det pajjat helt utan förvarning.. alla bilder.. alla dokument.. all musik.. Lite har jag förvisso sparat på en annan hårddisk, men det allra färskaste finns enbart i min dator.

För att kunna kolla min mail släpade jag fram min gamla dator vilken tog en timma att starta upp. Den kommer snart att brinna upp om jag inte stänger av (den är trasig) så håll tummarna för att min lilla dator snart fungerar igen!!!

Kram


RSS 2.0