Sista!Igår var det visserligen morsdag, men även jag fick blommor! Och nej, vi ska inte ha barn, än :-) Men jag var tydligen snäll och söt ändå. Min Micke kan han! Fick dessutom en sommarpresent (en fin tradition vi har) och gissa vem som ska få shoppa loss lite på Boomerang till sommaren!

Måndag idag och SISTA veckan på terminen. Den blir oerhört lugn för min del. Medan stora delar av Uppsalas studenter hetspluggar till sista tentorna så ska jag mest vara ledig. Idag tvättas det och solas. Imorgon kommer min kompis Linnea från Stockholm och på fredag blir det studentfirande för kusin Daniel. Först på lördag är tentan. Där efter planeras det en solsemestervecka innan jag drar igång och jobbar!

Hoppas att ni får en BRA start på veckan!
Kram


Tentadax!

Hej fredag!
Här inleder jag morgonen med aningen nervositet. Jag har tenta idag. MUNTLIG tenta. Det gör mig lite nervös faktiskt får då ställs kunskaper på improvisation och uttal på prov. Jag tror att det kommer gå bra, men det hindrar mig inte från att få lite fjärilar i magen. Jag ska ju trots allt sitta och prata obehindrat i 3-5 minuter om ett utav de 4 ämnen jag förberett. På kinesiska.

Efter det ska jag fira genom att gå hem och storstäda innan dammråttorna får liv och tar över kontrollen över vår annars så trivsamma lägenhet. Dessutom är det alltid en lättnad att få städa ur alla papper och böcker när man avslutat en kurs!

Ha en riktigt bra fredag!
Kram!


One to go

Så har jag avslutat terminens sista lektion. Klart. Borta. Avslutat. Skönt!
Jag saknar mina ekonomistudier, att få tänka, analysera och få "forska". Där inget rätt eller fel finns, bara olika sätt att se på saker och ting. Det är där jag hör hemma, även om det är fantastiskt att känna att jag faktiskt håller på att lära mig kinesiska. Riktigt bra. Det gäller bara att inte tappa språket den här gången, utan att fortsätta öva.

Visserligen har jag två tentor kvar. Imorgon är det en muntlig tenta som jag ska förbereda idag. Man ska läsa en kort text, berätta en historia och sedan ha lite fritt tal med läraren. Det tar bara 5 min. och jag tror jag har goda förutsättningar. Sedan är det en tenta 5 juni, men på den får vi ha lexikon med oss och ska bara översätta ett text från kinesiska till svenska. Alltså bara ynka veckan kvar till "sommarlov".

Nu ska jag fokusera på förberedelserna.
Hoppas att ni har en bra dag!
Kram


Sommartider!

Igår var vi på premiären på Bryggan - Snerikes sommarklubb!
Först var det tjejmiddag här hemma och efter att de flesta gick hem så var vi tre tappra som tog oss till Snerikes. Där mötte vi upp med brorsan och lite kompisar till honom. Det blev en mycket rolig kväll som inte slutade förrän 03.30 efter nattamat och cykeltur hem. Idag svider det lite men det var verkligen jätteroligt. Jag känner på mig att det kommer att bli en grymt bra sommar!

Spana in Frankrikes bidrag i Eurovision. En riktigt skön sommarlåt tror jag!
Puss


Näst sista

Måndag den 24 maj och det är min näst sista vecka på terminen som inleds. Det ska bli skönt att det snart är slut. Det har varit en annorlunda termin, ny del av campus och bara tillsammans med människor man egentligen inte känner. Där jag brukar vara stöter man alltid på någon man känner om dagarna, så det här har varit något nytt. Sen är det givetvis annorlunda att läsa språk jämfört med ekonomikurser.

Det ska hur som helst bli skönt med sommarlov även om det mest innebär jobb. Men det ska bli jätteroligt att jobba i sommar och jag är övertygad om att det kommer att bli en jättebra sommar i alla fall!

Önskar er en trevlig måndag och en bra start på nya veckan!


Välkommen fredag!

Som ett resultat av gårdagens iaktagelser på den egna kroppen så har jag börjat med GI... tror jag? För ska jag vara helt ärlig så vet jag inte exakt vad man får äta och inte. Jag är helt på det klara med att man utesluter kolhydrater så som ris, pasta, potatis osv. Men vad mer får man inte äta?

Jag kör min egen variant och hoppas på resultat helt enkelt!

Idag är det fredag och jag har en skolfri dag :-) Det innebär pyttelite glosplugg och resten ledigt! Hoppas på att solen ska titta fram snart igen så att jag kan gå ut och lägga mig i parken resten av dagen.

Trevlig fredag!


Det som gömms i snö..

PANG och sen var det sommarvärme här i Uppsala. Gräsmattorna fylls med folk som lapar sol från tidig morgon till sen kväll. Det äts glass, grillas, spelas fotboll och dricks ett och annat glas rosé.

Vinter kläderna har åkt långt in i garderoben och i stället kom sommarkläderna fram. Och jag inser, när jag försöker klämma ner rumpan i förra sommarens shorts, att det som gömms i vintertider verkligen kommer fram på våren. Plötsligt inser jag vart julens skummtomtar och lussekatter, vårens kalastårtor och påskens små dragéägg tog vägen. De satte sig här! På mig! I ovälkomna som valkar som förvandlar mig till Jossan i mjukisformat.

Det finns två sätt att hantera det på. 1) Stuva undan sommarkläderna igen och låtsas att våren inte alls är här och att kroppen hinna komma i form till sommaren eller 2) Behålla sommarkläderna på som ett bevis på att hälsosammare tider råder och på så sätt se det som en morot att få de där förbaskat små shortsen att sitta bra igen.

Jag väljer alternativ 2.
Trevlig torsdag!


Råkade

God morgon soliga onsdag!
Hjälp så snabbt veckorna går på våren. Men det händer samtidigt så mycket spännande saker i vårt liv just nu så det är inte så konstigt att dagarna passerar!

Jag inledde morgonen med tvättid efter frukost. Och när de första maskinerna var igång så skulle jag snygga till lite i tvättstugan. Detta berodde mest på att personen innan varken tagit bort ludd från torktumlaren (vilket jag tror kan leda till brand :S) Dessutom hade h*n (jag antar oftast att det är en han som smutsar ner) inte torkat upp allt slöljmedel som fanns här och var över hela tvättstugan. Så jag råkade, helt sonika, att städa hela tvättstugan som nu är som ny!

Egentligen borde jag ha pluggat mellan tvättvarven men det är alltid roligare att städa än att plugga. Så plugg får det bli efter lunchen i stället :D

Hoppas att du får en solig och skön onsdag!
Kram


Drömmar

Konstigt när man inte kan sova för att man drömmer. Dagdrömmer. Så mycket i huvudet att det kändes som om jag aldrig riktigt somnade innan solen gick upp igen utanför fönstret. Men det är fina dagdrömmar, om framtiden och vad livet kan ha planerat för mig. Man vet aldrig. Det är det som gör livet så spännande.

Måndag igen och en skolfri sådan för min del. Det är skönt att bara sitta hemma också. Öva mina glosor och översätta texter. Man kan samtidigt pyssla här hemma, sortera strumpor och göra fint. Det trivs jag med.


Helg och mera helg

I onsdags kväll och hela dagen igår firade vi Mickes födelsedag!
Mysigt att alla kommer hit och vill fira med oss. Då får vi också ett utmärkt tillfälle att baka, laga mat och skämma bort våra familjer :D

Nu känns det som söndag med det är bara fredag och det känns så skönt! En sväng på stan blev det och ikväll åker vi till landet för att fortsätta helgfira. Hoppas att ni också får en fortsatt bra helg :D

Kram


Leila...

... eh, eller Jossan bakar helt enkelt.
Det skapas i vårt kök nu tillsammans med popmusik på hög nivå. Cupcakes. Fina små höga muffins har växt fram i ugnen och svalnar nu innan de får sin fina frosting :-) I och med att det blir två kalas framöver så är det ju roligt att passa på att bjuda på hembakt :-)

Hoppas att ni njuter av denna fina vårdag.
Micke har verkligen alltid tur med kanonväder på sin födelsedag!

Kram


Grattis älskling!Grattis till mitt hjärta på födelsedagen!

Det är en underbar människa som jag lever tillsammans med om dagarna och har lyckan att få somna bredvid om nätterna. I 6½ år har vi varit tillsammans och det kommer att bli många många till!

Jag älskar dig Mikael!

Vi har firat lite på morgonen. Jag gjorde frukostbricka med svenska flaggan och blomma och lite paket. Sen blir det mer kalas i kväll OCH imorgon :) En sån tur vi har men en massa fina släktingar runt omkring oss!

Kram


När regnet hänger i luften

Jag har förstått vad man menar med uttrycket. Bokstavligen talat. För i Uppsala idag så hänger regnet verkligen i luften. Det regnar inte och marken är inte heller blöt, cykeln är inte blöt och när jag står ute så blir jag inte heller blöt. Men när man rör sig ute, så som när jag cyklade hem från lektionen, så känner man små små droppar mot ansiktet. Som om regnet bara fanns där, i luften.

Jag ska visa er en rolig sak. Det här är taget av en granne till mig. Så måste det vara, för åt precis samma håll har vi fönster, ut mot parken som var full med folk hela Valborg. Det är filmat ca 3 dygn. Jag rekommenderar er att se hela. Det är helt galet, men en exakt bild av Uppsalas Ekonomikumparken på Valborg.
Se och... njut?


Att vara eller inte vara...... Örebroare. Det är frågan en dag som denna.
Visserligen gjorde ÖSK en bra insats igår mot Djurgården och resultatet borde varit mer än 1-0 till Örebro vilket ändå hade varit rättvist. Men sen har vi ju den där dundertabben. Den där målmissen, öppetmål, som ändå gör att man önskar att man var allt annat än just Örebroare. Det sägs att det är något som Kim Olsen kommer att få leva med länge. Men det är inte bara han, alla Örebroare kommer få leva med den missen, åtminstone säsongen ut. "Årets målmiss". Ja, det är bara att stoltsera med en 3:e-plats i tabellen och försöka glömma.
Olsen lär inte göra det.

Ha en BRA dag!
Kram


Klar med tenta

Nu är jag färdig med tentan! Tog mig knappa timman att skriva den bara! 40 p/60 p var kryssfrågor så dem var det inga problem med. Hade man pluggat så fixade man de flesta. Så jag har nog alla gånger klarat tentan och det var ju mitt mål :-) Omtentor är ingenting för mig!

Nu har jag plockat iordning lite här hemma efter tentaveckan. Slängt och sorterat in papper, ställt undan böckerna för kursen och flyttat om lite i "pluggrummet" så att det blir ljusare och finare att sitta och plugga här.

Nu ska jag faktiskt köra lite plugg medan jag ändå är pigg i huvudet. Ska plugga lite glosor till måndagens förhör och sedan får vi se vad det blir av resten av helgen. Än så länge är det inga mera planer!

Önskar er en SKÖN lördag!
Kram


Ensamfredag

Ju mer jag tänker på det, desto mindre hemskare är det med en lördagstenta egentligen. Klart att jag hellre föredrar vardagstentor så att man kan ta helg. Men det är ändå rätt behagligt och tillfredsställande att sitta hemma och plugga en hel dag för att sedan gå till universitetet för att plugga lite till. Komma hem sent och presterat bra hela dagen. Nu myser jag för mig själv. Sambon är och fixar med segelbåtar så jag har lagat singel-tacos middag. Ska repetera lite nu och sedan kör jag nog igång SATC-boxen. Det var ett tag sedan jag såg den nu :-)

Hoppas att ni har en trevlig fredagskväll!


Sista pluggdagen...

... för den här gången!
Imorgon har jag tenta i min realiakurs: Kina idag- ekonomi, samhälle, politik och kultur.
Mycket bra kurs, men med fruktansvärt mycket att läsa så det blir skönt att den tar slut imorgon. Då har jag dessutom mindre plugg fram till sommaren och det skadar ju aldrig när solen lyser och man vill börja vara ute mycket mer :-)

Nu ska jag hoppa i kläderna och dra igång. Jag låtsas att det inte är fredag idag för det känns verkligen jättetrist att ha en tenta på en lördag. Helgen liksom försvinner i ett nafs när man ägnar halva delen av den åt pluggande.

Hoppas att ni kan unna er en riktig fredag i stället :-)

Kram från mig!


Jag tävlar!

Det är ju underbart att det finns en massa tävlingar på nätet.
Allt man behöver är en stor dos tur och lite hopp.
Drömma går ju alltid ;)

Just nu tävlar jag om den här:En supersnygg klocka som man kan vinna på: www.englasshoowroom.com

Tävla du med vettja!

Kram!


Tadaa!Efter ett par timmar hos frisören kapades mitt hår till välbehövlig (och sjukt bra) längd ;) Ny färg, eller ja, mer färg kanske man kan säga, när utväxten fick sig en omgång. Jag är redo för våren nu! Bring it on bara!

Kram


Hej hopp!

God förmiddag!
Här lyser solen vill jag lova! Jag ska nu hoppa in i duschen och starta dagen ordentligt. Det ska pluggas till tenta och glosförhör, besöka banken, fixa födelsedagspresent och klippa håret! Hurra! Det här kommer att bli en BRA dag! Hoppas att ni också får det!

Kram


Post-valborg

Jodå. Nu börjar livet återgå till det normala efter en kulvalborgshelg här i Uppsala.
Ni som aldrig varit här under en Valborg kommer nog inte ens kunna gissa hur det är här då, men det är fantastiskt. Som en festival kan man säga. Glada människor överallt som bara vill ha roligt!

Det började med champagnefrukost för min del hemma hos Hanna följt av ett par timmars picknick i parken. Därpå den fantastiska champagnegaloppen innan både jag och sambon däckade hemma efter dusch och torra kläder. Men det var sjukt kul! Mindre kul är detta:"Vita" converse. Efter två tvättar! Det blir soptunnan för dem idag. Och där med åkte mitt enda par vårskor ner i soptunnan. I-landsproblem i allra högsta grad eftersom att jag frivilligt satte på mig skorna till galoppen. Det får bli en tur ner på stan snarast och investera i ett par nya vårskor!

Nu ska jag sätta fart här och pallra mig till skolan så att jag får lite plugg gjort. Tenta på lördag igen!
Kram till er!


RSS 2.0