Brr!

Vet ni vad man helst vill en kall morgon när man vaknar och termometern visar fler minusgrader än på länge? Man vill ta en varm dusch. Men det går inte om man inte har något varmvatten. Då får man koka vatten och göra en balja i diskhon för att tvätta håret. Brr! Jag börjar starkt ifråga sätta varför vi bor i en nyrenoverad hyresrätt när saker och ting ändå inte funkar som det ska? Näe, nu vill jag flytta till det vackra huset på landet... Då kan man i alla fall tända en brasa!

1:a advent

Äntligen är det advent!
Har just avslutat pysslandet för denna dag här hemma. Som ni ser är adventsljusen framme, ljusstakar och stjärnor i fönstren och lite granris får dekorera här hemma. Ett par tomtar har också letat sig fram medan de andra får vila i lådan ett tag till. Det är ju trots allt bara advent även om det kliar i fingrarna för att få ta fram allt julpyssel!
.
Helgen spenderades i Örebro med umgänge med föräldrar, julmarknad på slottet och babyshower för min (första) gravida kompis! En jättemysig kväll med en underbart söt mage, fina paket till den kommande bebisen, lite lekar och mycket god mat.
.
I veckan som kommer blir det mycket pluggande, förhoppningsvis mera julstök, en förkylning mindre = träning samt lite jobb. Kanske kan man hinna med att fixa en julklapp också?

Inte roligare än så..

Jag sitter på sambons jobb och pluggar. Han är inte ens här utan på möte hela dagen. Kanske lika bra, då får jag fokusera och kan dessutom sno hans arbetsplats. Jag skriver uppsats just nu. Det blir liksom inte roligare än så just nu. Inga roliga bilder att delge, för det är bara trista böcker (bild-mässigt) och detta är ju vad jag kommer göra fram till jul :)
.
Men, på söndag är det första advent! Som jag längtat! Då kan man ju jula till det riktigt ordentligt med ljusstakar, pepparkakor, ljus och kanske lite julgodis :) En och annan tomte får nog också kika fram ur lådorna!
.
I helgen bär det av till Örebro igen. Ska umgås lite och få lite julstämning på en marknad eller så. Vem vet. Men, till dess får det bli lite mer effektivt plugg :-)
Hoppas att ni har en bra dag!

Pysseldags!

.
Nu har pyssellådan åkt fram!
Det är ju första advent på söndag och då ska det pyntas här hemma. Hade tänkt mig lite mer stilrent än sist. Måste helt enkelt lära mig att plocka undan vissa saker när andra åker fram. Man behöver ju inte ha allt framme. Min mamma sa dessutom så klokt: då blir det roligare att plocka undan julen, när man har fina saker att plocka fram i stället.
.
Kan tänka mig att det blir både julänglar och något enstaka kort också :)

8-timmars...

...pluggdag har det varit hittills :) En arbetsdag alltså, men det är inte riktigt slut än. Liiite till kan jag nog hinna med att göra innan jag kan ta kvällen. Det tar ju aldrig slut när man pluggar; man kan alltid göra lite till. Alltid läsa en artikel till, eller en bok till, skriva lite fler stycken, gå igenom allt lite till. Man är egentligen aldrig ledig och det är den största nackdelen. Därför ska det bli så skönt att börja jobba efter nyår (17 januari). Inga mer helger, inget mer dåligt samvete. Visst kanske det blir någon sen kväll då och då, men jag kan inte ta med jobbet hem. Skönt!

Förbannad

Vet ni vad som gör mig riktigt förbannad? Orättvisa, orättvisa som är så jäkla uppenbart orättvist, som inte ens försöker döljas i vita lögner utan bara så där rakt upp och ner orättvist. Riktigt förbannad blir jag.

Toning!

Hjälp vilken dag! Stack ner och jobbade och det är lite annorlunda just nu pga. ombyggnad. Dessutom öppet en timme längre med utökade arbetsuppgifter! Men jag gillar det, en utmaning kan man säga! Fast nu är jag riktigt trött. Slut i huvudet och i benen. Men, jag saknar frisk luft! Så nu ska jag knyta på mig mina Reebok Easy Tone-skor och knalla lite. Det må vara psykiskt men jag känner skillnad i steget. Märks extra skillnad när man har dem på gymmet vill jag lova! Trevlig kväll!
.
Bild: http://intersport.se/Produkter/Skor/Toningskor/EASYTONE-GO-OUTSIDE-2-GORETEX/
.
Fast mina är snyggare :D

Sköna söndag

Morgonen har börjat lugn med skön frukost framför Vinterstudion. Nu har vi gjort oss i ordning och ska ta en tur tror jag. Kanske IKEA, kanske lite shopping åt svärfar som fyller år imorgon. Sedan måste jag köra ett litet pluggrace och kanske hinna med att träna. Mycket att stå i, men så skönt! Söndagar är ändå rätt bra!
.
Kram!

Vinterland

.
Snön yr här utanför fönstret. Det gör mig ingenting. Jag älskar snö, vinter och tiden nu fram till jul. Själva väntan och längtan är nästan allra bäst med julen. Börja pynta, baka och köpa presenter till de man tycker om. Mysa inne med glögg och god mat. En lussekatt efter en vinterpromenad. Jag bara älskar det.
.
Väntar också på min älskling. Han var borta igår kväll och inväntas under dagen. Jag ska snart gå ner och tvätta, så skönt att få det gjort. Sedan ska det nog bakas lussekatter (de andra är redan slut!) och spela julmusik på hög volym. Det är nu det börjar hemma hos oss!

Paus

.
Man kan säga att det blir en hel del pauser när man sitter hemma en hel dag för att skriva uppsats. Vissa har naturliga orsaker så som toabesök, frukost och lunch. Andra är motiverade så som att gå till biblioteket för att hämta ut beställda böcker eller liknande. Sen så finns det de som inte är fullt lika motiverade, om ens motiverade alls: Facebook, power nap, fika, bloggar, fika, Expressen, mera fika...
.
Jag hoppas att det blir bra till slut i alla fall! Och på tal om böcker, jag tror nog aldrig att jag har varit en så flitig låntagare på ett bibliotek förut. Fjärrlånar, lämnar tillbaka, lånar nya... Det känns ganska så mysigt med lånade böcker på något vis. De luktar så där härligt bibliotek och känns så vällästa och betydelsefulla :)
.
Nu får den här pausen vara över. Åter till skrivandet!

Godkänd!

God morgon!
Jag fick just in det näst-sista resultatet på universitetet. Jag klarade mina två sista kurser, den ena med godkänt och den andra med väl godkänt! Nu är det bara uppsatsen kvar tills jag officiellt avslutar livet som student i Uppsala. Lite overkligt faktiskt, men också skönt. Det är dags att bli stor nu.
.
Var på jättemysig middag hos Paulina igår och unnade mig en sovmorgon efter det. Nu ska jag sätta lite fart med uppsatsen så att jag kan vara riktigt produktiv. Ikväll blir det nog mera lussekatter och kanske till och med julmusik?
.
Ha en BRA dag!

Middagsplaner

Snart slutar jobbet och då ska jag till Stockholm för att käka middag tillsammans med min kompis Paulina! Det ska bli supermysigt att äntligen få ses igen!
.
Trevlig kväll!

Träning

.
Vi fick tidningar idag under vår informationsintervju till uppsatsen. Generöst! De hade tydligen haft hälsodagar nyligen och det fanns ett par ex över. Ingen är gladare än jag. Passar extra bra just nu, för alldeles snart ska jag slå ihop böckerna och sticka till gymmet med mina träningsgrabbar. Skönt att äntligen få flåsa och svettas lite igen. Det behöver jag verkligen, speciellt när man sitter hemma och skriver och läser!

Köttbullar

Efter ett jättelyckat möte kring vår uppsats så firade vi med lunch på IKEA.
Bild: http://www.ikea.com/ms/sv_SE/restaurant/splash.html
.
Inklusive efterrätt så gick det hela på 24 kr. Galet billigt och mättande! Hurra vilken bra dag så här långt! Nu ska jag sätta mig och skriva och läsa teori, känner mig taggad inför uppsatsen och detta spännande ämne så det är bara att köra!
.
Fortsatt trevlig tisdag!

Framåt

Igår tog vi ett steg framåt med uppsatsen och det känns ju alltid bra!
Idag blir det ännu mera jobb innan vi kan komma igång och skriva. En intervju ska vi ha idag, bland annat, en liten förintervju kanske man kan säga för att ge oss lite bättre bakgrund till vår undersökning. Sen blir det till att skriva-skriva-skriva de kommande dagarna innan den riktiga undersökningen kan genomföras.
.
En hel del saker behöver falla på plats idag så håll en tumme för mig är ni snälla så håller jag en tumme för att er dag blir bra!

All in

Ny vecka!
Vi ska börja veckan med en rivstart är tanken. Vi måste komma igång med vår uppsats ännu mer och klargöra och konkretisera vad det är vi vill undersöka, hur vi ska undersöka det och vad vi vill komma fram till. Jag är riktigt laddad efter en lugn och vilsam helg så nu är det bara att köra på tills det klarnar!
.
I övrigt bjuder veckan på ännu mera plugg, jobb på onsdag och middag med min kompis Paulina i Stockholm. Alldeles för länge sedan vi sågs, men nu ska det i alla fall bli av. Hurra!
.
Trots regn och grått väder (kanske ni har det bättre?) så önskar jag er en bra start på veckan och en effektiv måndag!

Söndagslugn

Söndagslugnet har infunnit sig hemma hos oss.
Vi har just ätit en sen lunch/tidig middag, gått ut med sopor, dammsugit och packat upp efter helgens dalautflykt. Igår hade vi en helt perfekt dag. Sov bra uppe i mörkret och tystnaden och åt en skön hotellfrukost på Dalecarlia. Sen knallade vi iväg på en helkroppsmassage som var så skön. Efter det blev det en tur in till Leksand för lite inhandling av champage och middag följt av thailunch. Hemma i stugan igen tog vi det bara lugnt, lite tv, lite läsa, lite vila. Och sen fick vi en perfekt middag bestående av gratinerad hummer och champagne. Lyx!
.
.
Riktig champagne och hummer, mums!
.
Efter en skön sovmorgon i morse packade vi ihop oss och började rulla hemåt. Ett stopp i Insjön på hemvägen och en kaffe i Borlänge. Nu ska vi bara njuta av söndagseftermiddagen och kvällen.
Imorgon är det en NY vecka och nya möjligheter!

Dalarna♥

.
Nu är vi äntligen på väg!
.
Lugnet, tystnaden och mörkret i Tällberg är precis vad jag vill ha. Tända ljus och mysa på värmemadrassen i soffan. Äta smågodis och läsa en tidning. Ta en promenad i den vackra miljön och bara få vara med min kärlek


Till mig...

...från MIG!
Måste bara visa vad som låg i brevlådan idag :) Otroligt nöjd! Snabb leverans, fint inslaget i rosa silkespapper och guldpåse samt en sött sidenband knutet runt själva smycket. Själ goda nog att beställa igen!
www.bohemianluxury.se

Miami 2 Ibiza

NU är det helg för min del. Ryckte in och jobbade ett par timmar på förmiddagen och har dessutom pluggat lite. Väskorna är nu packade, både min egen och sambons (!) som jag så snällt har packat. Poppar lite musik för att komma i den rätta helgstämningen
.
.
Hoppas att ni också snart kan ta helg!
.
So long!

Helgen stundar

.
Fredagsmorgon, det är något visst med det. Hela helgen framför sig och man kan summera veckan. Det har varit en bra vecka, om än något stillastående när det gäller uppsatsproduktion. Men jag är ändå värd helg tycker jag. Det händer så mycket i livet just nu, att helgerna blir ett sätt att fly lite från verkligheten och bara få vara.
.
Vi ska åka till Dalarna. Promenera, äta långa frukostar, gå på massage och ligga i soffan och läsa. Det är precis vad jag behöver. Men vi är ju inte där riktigt än :) För nu ska jag krypa ur morgonrocken och göra mig i ordning så kanske jag får någonting gjort med uppsatsen så att helgen blir lite extra värd :)
.
Önskar en trevlig helg!

Annorlunda frukost

God morgon!
.
.
Det fick bli en annorlunda frukost i morse, annorlunda i den bemärkelsen att jag inte brukar äta lussekatter till frukost. Men nu råkar det vara så, att jag älskar lussekatter och dessutom blev de extra goda den här gången. Och för att ytterligare ursäkta mig själv och mitt julande redan i november, så kommer jag att missa en del av julen i år. 25 dec - 8 jan kommer jag att vara i soliga Florida så jag måste suga ur alla droppar av julen innan dess!
.
Nyss fick jag också ett sms att det vore bra om någon kunde rycka in och jobba lite! Självklart vill jag ställa upp, så nu är det bara att hoppa i kläderna, piffa till sig lite och åka o jobba :)
.
Ha en BRA torsdag mina vänner!
.
Kram

Snökaos.. jojo!

Oj vad det snöar här!
Jag gillar ju snö, så det går ingen nöd på mig så länge jag får stanna inomhus :) Jag hade egentligen ett möte nere på stan, men eftersom att cykeln har punktering och det är snöstorm ute så kunde jag få samma information via mail. Tack snälla snälla chefen! Nu kan jag stanna inne, försöka plugga lite mera, och njuta av snön på avstånd!
.
Vad tycker ni om snön?
.
Kram

Uppsats 2010

.
Jag sitter just nu och söker bra information till vår uppsats. Vi ska skriva om internkommunikation i organisationer och det är riktigt spännande. Jag känner mig ordentligt laddad för den allra sista ansträngningen på universitetet!
.
Igår var jag ju på en jobbintervju och det gick väl helt ok. Min första intervju (hur kan det vara möjligt!?) så jag får nog vara nöjd. Men jag var inte alls så förberedd som jag borde ha varit. Jag hade inte ens tänkt ut svaren på de mest klassiska frågorna så som; hur skulle du beskriva dig själv? Hur skulle dina kollegor beskriva dig? Hur ser du på framtiden?
.
Å andra sidan så fick de ju mig precis som jag är :-) Dessutom var det en "Second Opinion"-intervju vilket praktiskt taget innebär att man har "halva inne" ;) Nu är det bara att hålla en liten tumme!
.
Önskar er en solig dag, precis som här i Uppsala!
.
Kram

Mitt i veckan!

Hej!
.
Idag ska det pluggas och sen ska jag ta mig en tur till Sthlm för intervju. Det ska bli spännande, även om det kommer lite olägligt mitt i uppstartsperioden av uppsatsen. Det är bäst att jag sätter fart redan nu, så att jag hinner få någonting gjort innan jag måste hoja ner till stationen :)
.
Trevlig onsdag!

RSS 2.0