2009 slut

Jag är kvar i Örebro efter julfirandet och inväntar det nya året innan det bär av hemmåt igen i helgen. Det blir ju lätt så, när det nya året stundar, att man tänker tillbaka på året som gått. Det har varit ett bra år, om en lite konstigt. Det här blir en kort sammanfattning av året.

2008 slutade på samma sätt som 2009 började, nämligen med bröllop i Tällberg då svåger och svägerska gifte sig. Resten av januari bestod i att tentaplugga och packa packa packa.

Den 20 januari flyttade jag till Kina för 6 månaders bortavaro från Sverige. Jag packade min väska till bredden och flög iväg och det var en sorglig dag men många farväl. Jag hann inte spendera många dagar i Kina innan vi åkte på semester till Bintan Island (indonesien) och Singapore.

Februari bestod i mycket shopping och försökt till att göra min hemastadd i mitt nya land. Det pluggades både kinesiska och projektledning på distans och det blev en hel del fika på Starbucks unde flitiga studietimmar. Vi provade på skidåkning i de kinesiska bergen och firade det kinesiska nyåret. I mitten på månaden kom mamma på besök i Kina, det var mycket mysigt!

Mars och värmen började komma till Peking. Det blev många fina vårdagar, balett med tjejerna och kinesiskakursen startade på universitetet! Under denna tid lärde jag också känna Sofia, min kinesiska kompis!

April inleddes med mycket kärlek då Micke kom på besök.  Vi hade fina dagar tillsammans i Pekings vårvärme och det blev mycket mat, fika, massager och lite party. Vi testade också Westin Hotels underbara brunch! Jag fick också mitt första möte med Chocolat, den magiska baren i Peking ;)

Maj bestod i en hel del plugg och umgänge med mina klasskamrater. I slutet av månaden kom min bror och det blev mera shopping, barrundor och tennisträningar. Emma, brors tjej, anslöt sig också och det blev många roliga, varma, dagar.

Juni firades in med Siris födelsedagskalas. och olika tentamen på kinesiskakursen. Jag blev sambo på avstånd då vi fick tillträde till vår gemensamma lägenhet i Uppsala. Mina släktingar åkte hem från Kina och jag spenderade de två sista veckorna på egen hand med en hel del turistande och jag bara njöt. Den 28 juni bar det av hem till Sverige igen.

Juli-augusti bestod mest av ledighet och ungänge med släkt, vänner och fler därtill. Vi var i Dalarna, på landet i Mälarbaden och i Örebro. En hel del turer blev det till nya lägenheten där vi flyttade in helt i slutet på augusti.

September blev en intensiv månad med ny kurs på univeristetet och kick-off med projektgruppen! Oktober betyder mera plugg, födelsedagar och tenta.

November- December har fokuserats på kursen, kandidatexamen och projektarbetet med mässan.

Året har nu avslutats bra med fina vinterdagar i Örebro med närmsta familjen och vänner. Strax börjar uppladdningen för årets sista fest (jag ska agera chaufför, när var man nykter på nyår senast?). Sedan hoppas och tror jag på ett nytt spännande år.

Stor kram till er alla som följer mig!

Juldag

Så var julafton över och juldagen har infunnit sig. Klapparna är öppnade men julmaten är inte på långa vägar slut. Kylskåpet ser i princip orört ut, då är det jul!

Gårdagen inleddes med mys med bror, en prommenad och fixande med jullunchen. Sedan kom älsklingen över och svärföräldrarna som åt lunch med oss. Sedvanlig tur till kyrkan på julbön och sedan klappöppning. 2 timmar senare var vi alla utmattade av alla paket. Vi var alla nöjda och överösda med julklappar.

Jag har insett att jag är på tok för bortskämd och fick både systemkamera, ipod shuffle, snygg hoodie från boomerang, jumperset, stelton kanna och en monster-blender till mornarnas smoothies.

Idag njuter jag och begrundar. Ikväll blir det årets party enligt mig.

Hoppas att ni njuter av julen.
Kram

Julmys

Dagen före DAGEN. Det är egentligen nu, just idag, som det är som allra mysigast. Förväntningarna finns kvar, man fixar och donar och har allt framför sig. Det är idag man borde njuta som allra mest.

Var en tur till affären med mamma, ute på en promenad och har varit på systemet inför julhelgen. Jag har hunnit umgås lite med min farmor som kom idag. Igår hann jag dessutom fira lite med svärföräldrarna och svåger-svägerska som ska ner till småland över julen. I eftermiddag blir det mer julmys tillsammans med Stina och Sunna.

Ikväll blir det traditionsenlig middag med potatismos och julkorv, förhoppningsvis uppesittarkväll med film för att dra ut på det hela riktigt länge =)

Kram till er!

jullov.

Jag befinner mig nu i Örebro och har jullov (så mycket jag hinner). I och med att julen för mig är att umgås så kommer uppdateringarna över jul bli mer sporadiska =) Men det är väl mest släkten som läser ;)

Puss

JULLOV!

Idag har jag gått på jullov!

Började dagen men att soova, riktigt skönt. Lite synd att man inleder med att må lite dåligt från gårdagskvällen men nu har det ordnat sig! Var på föreningens dammiddag igår, herrarna fixar en middag/fest åt tjejerna på höstterminen och på vårterminen blir det tvärtom. Riktigt kul kväll!

Tog en promenad för att piggna på mig och har sedan dammsugit och packat min väska. Samlar nu ihop viktiga papper som måste med hem över julen och sedan ska jag fortsätta titta på Lost och invänta kärlekssambon. Måste väl ta med blommor hem över julen så det finns lite att fixa med. Sedan bär det av mot ÖREBRO där jag blir tills 3 januari. Känns lite vemodigt och sorgligt att lämna vår fina lägenhet som jag trivs så bra i, men å andra sidan får man fira jul i julhuset ;) Det skadar ju inte kan man säga!

Stor kram!

Körkort..

Idag är det exakt 5 år sedan jag tog körkort. Jag känner mig lite gammal faktiskt, och extra gammal framstår jag som när jag tänker tanken "jag minns det som om det var igår..". Men jag gör det, för det var julavslutning samma dag som uppkörningen, det var snöslask ute och mamma parkerade en bil utanför vägverket som jag skulle kunna åka hem i OM jag klarade det. Jag var nervös hela julfirandet i skolan och på fikat efteråt säger min lärare: ska inte du ta körkort snart, du har väl övningskört ett tag nu? Jag höll på att svimma, och undanflykterna var många när jag sedan var tvungen att gå tidigare för att hinna till uppkörningen.

Och det gick ju uppenbarligen bra. Inga böter, inga fortkörningar och en bra förare enligt mig själv. Men 5 år sedan.. Det var länge sen!

Vinterland

Underbara snön är äntligen här och snart är det jullov. Det är de sista ansträngningarna som återstår. Sista opponeringen på uppsatserna, projektfixandet som ska avslutas inför julen för att sedan vila innan det blir full fart på det nya året. Det ska packas väska inför jul, slås in julklappar och städas. Jag älskar den här tiden på året!

Idag blir det mycket projektfix som står på listan, jag gör en mässkarta över alla våra smashing-företag som kommer och vart de ska stå. Riktigt roligt! Sen ska jag faktiskt klippa mig idag och få ny färg på håret. Det behövs kan man säga med tanke på att jag just nu är tvåfärgad i håret där den övre halvan är avsevärt mycket mörkare än den undre. Som vanligt funderar jag på lugg så här i vintertider. Vi får se hur det blir ;) Kanske hinner jag med att köpa en liten julklapp till också.

 

Vill också önska er en bra dag!

Kram


Snöö!

Jag är julälskare av högsta rang så när marken ligger vit utanför fönstrena blir jag lyckligare än vanligt. Min sambo väckte mig så fint i morse (kl 5) och sa; titta ut genom fönstret, du kommer bli lycklig. Jag for upp och utanför fönstret ligger mängder med snö. Jag ska vara ute mycket idag! Jag ska lägga upp lite foton senare men nu är det fortfarande för mörkt för att fotografera vinterlandskapet.

Hoppas att ni får en lycklig dag som jag!
Kram

Lite frihet

 

Julen 2005

 

Jag är just nu, en lite friare människa. Uppsatsen är inlämnad för den här gången och visst känns det befriande! En sak mindre att tänka på denna vecka. Hela dagen idag och större delen av veckan kommer att ägnas åt projektet. På förmiddagen blir det kampanjande och sedan mycket planering och strukturering så att jag har full koll innan jag går på jullov. Tänk att det är så kort tid kvar! Knappa veckan innan det är jullov! Otroligt. Ska bli skönare än någonsin att åka till Örebro och umgås med familjen. Bara mysa, äta god mat och skämma bort varandra. Det blir ett riktigt jullov i år. Hela två veckor!

Hoppas att ni får en bra måndag!

Kram


tystnad

Det har varit lite tyst ifrån mig de senaste dagarna. Det beror på en rad olika saker, bland annat uppsatsen som ska lämnas in imorgon. Den andra orsaken är att vårt internet har krånglat vilket gör det lite svårare att kommunicera. Men den tredje och största anledningen beror på vår effektiva jul-helg! Hela dagen igår ägnades åt julklappsinköp (jag är mycket nöjd!) och städ här hemma. Sedan var vi hos min fina vän Stina och drack vin, glögg och åt pepparkakor och ost. En jättemysig kväll! Idag bakar jag, lussekatter är på G och pepparkakor ska också skapas, kanske till och med mintkyssar. Vi får se vart det slutar ;) Micke är nere på stan med bror min och fixar julhemlisar. Jag är inte alls nyfiken. Inte det minsta..

Sista dagen

Idag är det lite sista dagen med uppsatsen. Det är inte helt sista, men för den här gången. Under veckan som kommer ska opponeringar göras på de andra gruppernas uppsatser och sedan har vi ett oppositionsseminarium den 18:e. Efter det lär vi behöva göra en del arbete på vår uppsats igen och slutliga inlämningen är sedan 7 januari. Men till dess är jag fri från uppsatsande!

Lite trött idag efter gårdagens party och tandläkarfaktumet börjar sjunka in. Nu ska jag ta mig i kragen, göra de sista kraftansträngningarna och sedan ta HELG!

Kram!

tråk.

Tandläkarbesöket gick skit, huvudvärk på köpet och en jäkla massa plugg att göra. Lägg sen till lite dåligt samvete över andra saker jag ska hinna med. Kläm in ett möte också så förstår ni varför jag bara vill dra täcket över huvudet.

skräck!

Idag ska jag till tandläkaren. De ringde igår morse och överraskade mig med en tid idag kl 10.20. Lika bra att det blev så nära inpå, då hinner jag inte oroa mig lika länge. Jag har nämligen ärvt min mors tandläkarrädsla. När jag var yngre var det en lätt match att gå till tandläkaren, jag fick hålla mamma i handen för att hon var rädd och lagade hål utan bedövning. Sen kom en lång period med tandställningar och regleringar och en hårdhänt dam som var rena skräcken. Kanske var det där skräcken växte fram? Hos Birgitta på Klostergatan i Örebro? Numer skulle jag helst vilja bli sövd i väntrummet och slippa allt pill och skrapande. Hoppas för gudsskull att jag inte har några hål som behöver lagas! Håll en tumme för mig idag!
Kram

Dagens..

 

...sysselsättning är uppsatsplugg! Jag har skrivit ut en del av arbetet och läser och rättar förhand. Det är lite pyssel med att få ihop olika delar i texten för att få ett flyt. Jag förstår ju hur allt hänger ihop, lite rädd att en utomstående läsare ska tro att det är grekiska. Jag har att göra under dagen kan man säga, men tillslut blir det nog bra! I eftermiddag/kväll blir det nog en tur på stan med min sambo och kanske köpa en liten julklapp. Sen ska vi bara mysa tillsammans, enda kvällen denna vecka som vi är hemma samtidigt (med undantag för helgen).

Hoppas att ni får en jättebra dag också. Nu ska jag köra hårt.

Kram


Drömma

 

Det sägs att man ska leva i nuet, men jag är inget direkt fan av det. Man gör ju det ändå, varje dag, även om man drömmer lite. Jag gillar snarare att drömma, både framåt och bakåt i tiden. Och inte kan man undvika, denna dag av plugg-orgier, att drömma tillbaka ett år i tiden. Thailand. 30 grader varmt, sol, salta bad och ledighet. Nästa år ska jag befinna mig där igen. Långt bort från nuet. Om jag får bestämma. 3 hela dagar kvar med uppsatsen så länge. Sen blir det julmys och nyår för hela slanten.

Hoppas att ni får en trevlig kväll!

Kram


4 dagar kvar

Så många dagar har vi kvar i praktiken för vår uppsats. Det ska bli skönt att lämna in den även om vi inte hållt på så länge. Men tiden har varit intensiv och dessutom får vi tillbaka den igen och ska göra revideringar fram till 7 januari så det blir skönt med paus. Hoppas att ni får en riktigt bra dag!
Kram!

Fullt

Måndagar i mitt liv är just nu de mest hektiska dagarna på hela veckan, intensiva och fulla med saker som bara måste fixas. Det är plugg som gäller. Sista veckan med uppsatsen, sen ska det mötas människor för att stämma av olika saker, det ska fotograferas idag och sedan två möten ikväll. Minst sagt intensiv dag. Men snart är det jul mina vänner, jullov! Jag ska njuta var enda minut som aldrig förr!

Hoppas att ni får en riktigt bra måndag!
Kram!

2:a advent

 

Man bord egentligen bara mysa idag, men det är en hel del saker som måste fixas. Det blir ju lätt så när man inte hinner med i veckorna. Jag ska bland annat gå till universitetet och mäta inför projektet, mässan vi anordnar, så att det inte blir knasigheter med alla mässmontrar. Sen ska jag tvätta vilket verkligen behövs. Samtidigt som tvätten ska jag passa på att plugga lite. Efter det blir det mys! Ska nog baka lite pepparkakor, kanske ett hus? Lite julgodis blir det också och kanske till och med att vi hinner en bio innan dagen är slut.

Hoppas att ni får en trevlig 2:a advent!

Kram


Ensammys

 

Jag har ensam helg då min sambo är i Dalarna och roar sig. Tiden har mest gått åt till plugg vilket man gott kan ägna sig åt i ensamheten. Sen kan man umgås med lite vänner också. Carro och jag gick och käkade middag på Upplands nation och tog ett par öl. Man kan ha mysigt även om man är lite ensam över helgen. Vi (Carro och jag) har dessutom storslagna planer för veckan som kommer då vi ska skriva klart uppsatsen och satsa på fest!

Nu  blir det lite tv innan sovdags.

Kram till er!


För ett år sedan...

 

... var vi i Thailand. Solade, sov, badade, umgicks och åt god mat. I en vecka, bara min kärlek och jag, långt bort från all stress. Det kan vara svårt att förstå. Idag sitter jag i ett grått och trist Uppsala och måste plugga. Det är bland det värsta jag vet, att plugga på helgerna. Hoppas att ni får en mer mysig lördag.

Kram


julmys!

 

Jag vet att jag ska plugga lite till, men jag har paus en stund och har öppnat min kalender som jag fick för många år sedan! Fick dessutom öppna 4 i rad eftersom att jag glömt de andra dagarna! Var en sväng på stan förut och tror det eller ej, men jag är klar till min storebror! Det gick av bara farten! Jag är nöjd  och jag tror han kommer bli det också. En mindre på listan!

Check!


Inte bara!

 

Min mamma skickar inte bara mina försäkringspapper, hon skickar godis också! Min mamma kan det här med snigelpost fortfarande och jag uppskattar det mycket! Jag blir alltid lika glad när det ligger något i postlådan som inte är en räkning, reklam eller gratistidningar :-)

 


Medgång, motgång, utgång, hemgång..

Jag pluggar, skriver uppsats, och det går rätt bra tidvis. Men sen kör man fast, för att sedan få det att lossna igen. Och så arbetar jag lite med projektet samtidigt och det är mest motgång, inget företag som svara när man ringer eller är inte intresserade. Blir snart utgång, ut i friska luften för att fika och uppsatsa med Carro i annan miljö. Efter det blir det hemgång till mera plugg och fredagsmys framför tvn.

Hoppas att eran fredag är bra :-) Kanske lite mer inspirerande än min!
Kram

Fredagsplugg

 

Vi mös framför tv-repriser igår med varm choklad med grädde. Det var länge sedan sist!

 

God morgon!

Så vad man gräsänka (?) igen :) Älsklingen åker till Dalarna i helgen med grabbarna och själv ska jag.. plugga.. Ja det är uppsatsen som kräver sin lilla tid, men Carro och jag ska festa till det imorgon kväll i alla fall.

 

Nu ska jag hoppa i kläderna, borsta tänderna och sätta igång med plugget. Det blir lite projektsamtal också under dagen. Hoppas att ni alla får en bra fredag!

Kram!


Anledning

Idag är jag trött och dagen släpar sig fram. Näe, riktigt så illa är det inte. Men här är anledningen:

 

Julfest!!!

 

Igår kväll var jag på julfest med ekonomföreningen. Tema: Absolut Christmas. Jag var, tillsammans med Hanna, utklädd till julkalender. Fiffigt! En riktigt kul kväll som slutade sent i säng.

 

Har under dagen skrivit uppsats, varit på handledning, intervjuat i Stockholm, dammsugit och ska nu göra ett litet plugghäv innan det blir promenad till affären och kärleksmys!

 

Hoppas att ni får en bra kväll!

Kram


utmaningar.

Man kan minst sagt säga att jag blivit utmanad denna termin. Jag har aldrig varit ett fan av att ringa samtal till företag och liknande, vilket jag succesivt har arbetat med. I dagarna har det lossnat allt mer vad det gäller att ringa till okända människor och be om saker.

Idag tar det dock priset. Jag vet, jag är en fegis, men nu ska jag ringa till Armenien. På Skype. Och prata med en engelsman. Mycket ska man vara med om.

Ikväll blir det föreningens (Uppsalaekonomerna) julfest :) Jag ska vara julkalender. Bara en sån sak :)

Kram

Hemmadag

Idag blir det plugg och "jobb" hemma hela dagen. Min stackars uppsatspartner är sjuk så jag håller mig hemma idag. Har inlett dagen med julkalendern (sen när blev julen action?), frukost och projektjobb. Nu ska jag snart luncha och sätta igång med uppsatsplugget. Därefter blir det nog lite mer projektfix innan älsklingen kommer hem och det blir middag och mys.

Hoppas att ni får en riktigt bra dag!
Kram

RSS 2.0