Bakis av människor?

Idag är det lördag men det känns som en sömnig söndag. Sov tills jag vaknade imorse och det var skönt. Klockan var runt 9. Åt en god frukost med hela familjen EK. Sen försvann Siri och Ulf iväg till skräddaren med Fam. R och sedan Gitzo på presentjakt. Jag Ellen och Signe var hemma, tjejerna ritade och jag diskade efter frukosten. Sen kom alla tillbaka igen och snälla Stefan hade köpt med ColdStone till oss som blev kvar hemma. Sen packade Ulf, Stefan och Sofia ihop och åkte till flygplatsen.

Nu är vi ensamma här igen vår lilla tjej-familj och det är skönt. Alla liksom pustade ut när dörren slog igen. Visst har det varit toppen med alla besök; mamma, Inger, Martina, Stefan, Sofia och Ulf, men jag tror att det är bra med rutiner för tjejerna som verkade helt däckade idag. Även jag och Gitzo. Vi gick till Pavillion och åt lunch och spelade biljard men ingen var direkt på hugget. Jag somnade när vi kom hem igen.

Nu har jag fixat lite här och var och middagen är avslutad. Tjejerna är på väg i säng och alla är supertrötta. Som en bakisdag. Fast av människor trötta. En sömnig dag som gått i slowmotion. Men är ändå nästan slut. Imorgon blir det nya tag. Söndag, balett och en sväng till SAS. Ska passa på att träna då.

Trevlig helg!

Puss

Springtime!

Kan också tillägga att det var en härlig vårdag här idag, precis som jag trodde! Vårjackan var mer än tillräcklig och solen värmde skönt på eftermiddagen. Man känner en lycka i kroppen när det blir vår ute som är svår att beskriva. Fötterna rör sig lätt över marken. Jag älskar våren!

Hoppas att den är här för att stanna. I så fall kommer det nog gå undan för värmen här är varmare än hemma så snart är det nog sommarvarmt här!

Puss o natti

ÖSK vs. Hammarby

Siri är för söt. Hon kan inte riktigt svika ett av sina lag. Inte för att man måste, men det är intressant att se hur hon hela tiden gör aktiva val att behålla båda lagen nära hjärtat.

För ett par veckor sedan byggdes det lego hemma och då kom denna skapelse fram, givetvis i ÖSK och Hammarbys färger;



Idag hade Siri med sig sin nysydda gymnastikpåse hem. Givetvis i Ösks och Hammarbys färger. Det kanske är svårt att välja, men det är rart.


Krams

Lång skoldag

Idag åkte jag ut till mitt universitet på förmiddagen. Planen var att först kika på universitetet och sedan träffa Johanna. Men när jag klev av t-banan och inte hade någon aning om vart jag skulle såg jag att Johanna smsat så vi passade på att ses direkt. Åt en mysig lunch och pratatde i kanske två timmar. Jätte mysigt att ses och intressant att se hur hon trivs i Kina. Kan meddela att hon är super bra på kinesiska, men sen har hon ju bott här i 1,5 år!

Johanna kunde sedan guida mig till mitt universitet. Det var ett mysigt område som är lika stort som centrala Örebro tror jag. Fanns en massa byggnader, alléer och massa lägenheter. Hittade mitt lilla hus "Classroom-bulding no 3" för Intensive learning in Chinese. Det var en söt liten byggnad nära entrén till området. Praktiskt! Annars tog det mig 1 timma från dörr till dörr, hemma-uni. Ganska stora avståd i Peking kan jag meddela. För att komma till närmsta t-bana hemifrån måste man gå i tio min. Sen ett byte på t-banan vilket innebär t-bana i ca 40 min och sen tar det ytterligare 10 min att komma fram till uni vid min byggnad. Men det gör inte så mycket för tiden rusade iväg. Kunde se på alla kineser som tittar ännu mer tillbaka. Tänk att lilla jag kan vara så exotisk här. Och inte skämms de heller för att de stirrar.




Min entré som var mer tilltalande i verkligheten

Kan också meddela att universitetet ligger vid Wudaokou som liknar vårt district fast mycket mer kinesiskt, mycket trängre och mycket mer människor på samma plats. Men jag gillar det mycket! Fanns mycket söta caféer och ett helt annat tempo än i våra kvarter. Samtidigt var det skönt att komma tillbaka till välkänd mark. Tur att jag kommer få ta del av båda delarna!

Ikväll är Gitzo och Ulf ute på tu-man-hand för Ulf åker tillbaka till Sverige imorgon. Jag, Siri, Signe, Ellen, Stefan, Sofia och Erik gick därför till en restaurang i kvarteret och åt sedan lite ColdStone till efterrätt. Nu väntar vi väl på att de andra ska komma hem så att vi också kan knyta oss =)

Krams

Universitetsbesök

God morgon!

Dagen började med en promenad till grönsaksmarknaden och man kan nog säga att våren är på intåg. Ett helt annat ljus imorse och inte speciellt kallt på morgonen. Får se hur det blir underdagen, om man kan få känna på lite vårvärme!? Åt nyss en good frukost med färska jordgubbar som är så goda här! Kommer att bli en chock hemma i Sverige i sommar för de är aldrig så här goda och absolut inte så här billiga! Vardagslyx!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan bege mig ut på lite äventyr. Jag ska nämligen åka ut till mitt universitet för att dels se hur det ser ut och att prova min resväg dit. Det blir tunnelbana och det kan nog ta en stund för det ligger på andra sidan stan. Kanske lite opassande att bo här, men jag vill inte gärna lämna Gongti Beilu för det ligger så bra i förhållande till allt annat!

Ska dessutom äta lunch med Johanna, min gamla kurskompis från Kinesiska A som vi läste för ca 2,5 år sedan. Hon bor i Kina just nu och läser kinesiska sen 1,5 år tillbaka så det ska bli trevligt att ses!

Kram och ha en bra dag!

Update

Just nu sitter jag på Starbucks vid village. Flydde hemmet innan den stora aktiviteten tog fart. Signe och Ellen har Yen Yen där på torsdagar och även en kompis till dem som heter Livia. Tyckte det var lugnast att gå.

Här sitter jag och försöker plugga men det är inte det lättaste. Man kan nog säga att det är rusningstrafik här just nu. Ser också en och annan förvirrad svensk som irrar ómkring med en kaffe i handen. Sitter oc´h pluggar Projektledning. Fast just nu liknar det mest konsten att ignorera omvärlden. Som ni vet är jag en oerhört nyfiken person så det är svårt att stänga av ögon och öron ´även om jag inte förstår speciellt bra kinesiska. Sitter vid en fönsterplats dessutom så utmaningen är extra stor. Kanske inte blir någe vidare plugg men jag fick en trevlig stund för mig själv, en fruktsallad och en god cuppuchino!

Nu ska jag återgå till mina böcker. Satsar på att göra ett litteratur test ikväll. Måste börja göra framsteg inom projektledningen innan kinesiskan drar igång på allvar.


Ps. Jag smet ifrån lektionen med Sofia idag så Ulf blev ensam. Men det rycktas om att hennes korta snygga page har gått och blivit långt hår igen. Mystiken tätnar om Sofia och hennes hår...

Puss

Dubbelt upp

Jag älskar att äta frukost. Om man har gott om tid det vill säga. Men jag gillar själva frukostmaten, yoghurt, mackor, juice. Därför blev jag glad för att jag fick äta två frukostar i morse! Den första var här hemma (som jag måste medge att jag börjat kalla det). Dock var den hastig då jag sov lite väl länge och precis innan jag skulle avnjuta en macka så hade jag ner en saftflaska i golvet så resten av frukosten spenderades på knä i köket med att torka upp outspädd saft och krossat glas.

Klockan 7.30 skulle jag vara på Sviss hotel för jag skulle leka lite med Sofia på morgonen. Mamma Martina skulle åka hem idag och pappa Stefan var på möte. Kom till en sovande Sofia så jag hann med lite läsning innan jag väckte henne. Sedan hade vi en trevlig morgon tillsammans. Sofia pratade på som bara den men det var mysigt att höra om en 9-årings liv. Det rymms mycket tankar i sådana söta små huvuden. Sedan gick vi ner till frukostmatsalen där jag fick mig en andra frukost. Vi hade jätte mysigt Sofia och jag. Vi åt massa gott, framförallt mackor med nutella på! Inte varje dag någon utav oss får äta choklad till frukost så det gäller att passa på ;) Vi hann också med en promenad runt hotellet innan pappa Stefan kom tillbaka.


Mitt mysiga frukostsällskap Sofia

Jag promenerade sedan hem igen och det känns som om våren kämpar sig hitåt. Förhoppningsvis slipper vi mer snö. Solen har glatt oss mycket de senaste dagarna och himlen är klarblå så jag hoppas bara på lite mer värme så kanske man slipper ett lager tröjor snart! Försöker också plugga just nu med lite variernade resultat. Jag är trött idag. Men det blir en hemmadag idag och jag ska försöka att kämpa mig igenom ett par kapitel till. Sen kanske det blir kinesiska och lite träning men middagen blir hemma ikväll!

Krams

Back to reality

Imorse började jag med en liten sovmorgon. Jag hade verkligen tänkt att ta en morgonpromenad men när jag hörde att varken Gitzo eller Ulf gick ut så somnade jag om en stund. Jag kan lätt bli lat jag, får inte tänka för mycket utan bara kliva upp. Men en säng i ett svalt rum med gosigt duntäcke, ja då är det svårt att gå upp.

Var lite barnvakt imorse. Tog med Signe, Ellen och Sofia till Frost (andra gången jag var där denna vecka). Tjejerna gjorde sina naglar och tittade på film medan jag tog mig en fotmassage. Aj säger jag bara. Höll på att fullkomligt dö för att det gjorde så ont. Någon form av zonterapi för hon pressade sig runt på mina fötter och menade på att det är hjärta, lever, nacke, mage etc. Och visst kändes det i hela kroppen, svettades och då och då reste sig håret på hela kroppen. Samtidigt gjorde det förbannat ont så det lär inte bli fler gånger just där kan man säga. Man fick i alla fall känna att man lever!

Vi åt lunch på nedervåningen, på O Sole Mio, pasta och pizza och det var mysigt. Såg också Dumbo på kinesiska till lunchen. Vi tog sedan med Sofia till McDonald´s-marknaden där alla tjejer, inkl. jag, köpte diadem och lite andra hårsaker. Sedan mötte vi Siri vid skolbussen.

Nu har jag faktiskt kommit igång lite med mitt pluggande, tro det eller ej. Sitter och läser projektpsykologi förnärvarande och det är helt okej. Synd bara att studentlitteratur alltid måste ha så trist utformning och trista exempel.



Ikväll blir det Peking-anka på Jing Zun. Yummy!

Krams

Hej då mamms =(

Idag åkte mamma hem. Det är sorgligt att säga farväl till sina nära. Det har varit mysigt att ha henne här även om vi kanske inte fått den tid tillsammans som vi trott. Hann i alla fall äta lunch tillsammans på flygplatsen innan hon och Inger gick iväg mot sin gate. Hoppas att deras flygresa gått bra, de landar strax i Sverige faktiskt.

Jag testade Express-tåget på hemvägen från flygplatsen. Kan knappast säga att det var ett expresståg eftersom att det tog mig ca 40 min att komma in till stan, till Dongzhimen. Då skulle jag dessutom promenera en kvart för att komma hem till dörren. Med taxi tar det ca 20 min från dörr till dörr. Dock kostar det 25 RMB med tåg och 78 med taxi, men det är nästan inte värt det. Dock kan man säga att det är välstädat (eller oanvänt) på Dongzhimen-hållplatsen!


Fina biljetten, då var jag hoppfull om en god tur!



Jag kan i alla fall meddela att jag somnade gott på tåget hem även om jag var ovanligt mycket utstuderad idag av kineserna. Kanske är extra kul att titta på västerlänningar som åker tåg, vad vet jag?När jag kom tillbaka började jag att göra semlor. Bakade, knådade och fixade så att vi alla kunde få semlor till efterrätt på fettisdagen!

Nu har jag ägnat kvällen till att städa upp bland mina finanser och på mina bankkonton så att jag är redo att ta emot lite nya fräscha pengar. Har också fixat till en bra träningsmusik-lista i min ipod så att jag kan fortsätta att träna. Det blir lite lättare när man har bra musik och just nu känner jag mig taggad så jag ska försöka att hänga i så ska det nog bli en bra beach 2009.

God natt och stor kram till er. En extra stor till mamma som jag hoppas kommer hem lugnt och säkert!


Barnhem

Igår kom mamma hit efter sin frukost och tillsammans gick vi och handlade mat som skulle till ett barnhem. Mamma har, tillsammans med kollegor i Örebro, samlat ihop pengar till ett barnhem här i Kina. Även mormor har skänkt pengar. På deras önskelista stod främst matsaker så vi växlade alla pengar och gick till Supermarketen med Ulf. Där handlade vi så att det stod härliga till och folk stirrade minst sagt på våra överfulla kundvagnar. Det är svårt att göra slut på pengar i en kinesisk mataffär kan jag lova och när det finns minst 100 munnar att mätta på barnhemmet så kunde man handla massor. När allt väl var i påsar såg det inte så mycket ut...


Tillsammans med Siri och några från hennes skola åkte vi till barnhemmet. Det är ett hem för barn, vars föräldrar sitter i fängelse och Svenska Skolan har bra kontakt med dem och skänker pengar och kläder dit. Bidraget var minst sagt uppskattat. Vi fick träffa den kvinna som startat och driver detta barnhem och ett par till på andra ställen i Kina. Hon berättade att de flesta barn som bor där har mammor som mördat pappan på grund av misshandel eller avundsjuka. Vi fick också gå en rundvandring på området. Det finns 10 små söta hus där det bor ca 10 personer i varje. I varje hus finns tv, tvättmaskin och toalett. Man måste säga att barnen där har det väldigt bra utifrån de förutsättningar som finns. Alla som arbetar där gör det ideellt och man lever bara på gåvor då staten inte är inblandad på något sätt. Det var spännande att se även om man knappast går oberörd där ifrån.







Kvinnan som drev barnhemmet är nog en välkänd profil i Kina, för hon fick springa med OS-facklan. Det fanns det mycket bilder på. En av tjejerna på barnhemmet fick också kasta ut bollar under invigningsmatchen i baseball. Det är grejer det!

Igår kväll var sista kvällen för mamma och Inger så vi gick till en koreansk restaurang och åt en massa grillat kött som man grillar själv vid en bordsgrill. Mysigt om än något osigt.

Kram

Snabba tiden...

Jag måste erkänna det -tiden går snabbt! Imorgon åker min mamma hem igen och det känns lite sorgligt. Det är så typiskt att man alltid kommer på när det är för sent att man borde umgås lite mer och hittat på lite mer saker. Men det har varit lite klurigt eftersom att jag själv inte riktigt hittat till mitt liv här i Peking. Då är det svårt att agera guid och hitta på saker och vara bra när man själv är en letare.

Det ska bli trist att hon redan åker hem. Vi har haft alldeles för lite tid för oss själva. Jag hoppas att du min lilla mamms kommer tillbaka en gång till innan jag flyttar hem igen. Ta med dig pappa och kom sista veckan innan jag åker hem! Kan behöva hjälp att ta hem lite saker kan jag gissa!

När mamma har åkt måste jag börja skapa mig lite rutiner. Måste se till att klara av min distanskurs innan min kinesiskakurs börjar så att det är avklarat. Sen måste jag komma igång mer med träningen och också min sightseeing i stan. Måste hitta mina egna små mysiga tillhåll som jag kan längta tillbaka och tänka på med värme.

Jag har dessutom varit här nu i över en månad och det känns ganska så ofattbart. Även om jag varje dag saknar min älskling där hemma så måste jag erkänna att tiden gått snabbt. ca 4 månader kvar tills denna resa är över. Ca 1 månad innan mitt hjärta kommer hit och hälsar på.

Jag ska se till att tiden går ännu snabbare. Ska fylla den med så mycket äventyr jag bara kan. (Och shopping).

Kram o god natt från Peking

A beautiful day!

Idag har det varit en jätte bra dag! Kallt men strålande sol och frisk luft! Idag har vi varit på kinesiska muren. Det var jag, mamma, Inger, Ulf, Siri, Signe, Ellen, Sofia, Martina och Stefan som packade in oss i bilar imorse och åkte till muren. Tog ca en timma att komma dit, kanske mer. Spännande att få se lite utav landsbygden och komma ut ifrån stan. 3 gg gillt för mig på muren och vi åkte till det ställe där jag var första gången. Vi åkte linbana upp och det var riktigt skönt i solen!


Landsbyg med moderna solcells-gatlyktor. Emma - något för dig?



På vägen upp!

Vi knallade på en bra bit åt ena hållet och stannade efter en stund för att äta vår medhava lunch bestående av tunnbröd med ost och skinka, kaffe, choklad, apelsin, kex och en kall öl som Charlie chauffören skickat med. Ölen alltså! Det andra fixade jag iorndning imorse! Allas humör var på topp och trots att jag varit där förrut slås man alltid av hur vackert det är, hur lång muren är, att man kan se den slingra sig likt en orm över ett bergigt landskap och man förundras över hur den kunnat byggts för så länge sedan utan dagens teknik. Ett under.


Sofia, Signe, Siri och Ellen innan promenaden



Långa långa muren



Jag på ungefär samma ställe som för 6½ år sedan



Två sötnosar på muren vid lunchen



Mamman på muren

Efter en bra stund på muren begav vi oss tillbaka ner igen. Detta gjorde vi med en rodelbana och det var jätte kul. Jag och Signe åkte tillsammans och det blev en ganska lång tur! En skön biltur tillbaka in till stan där nästan alla passade på att sova en stund. Vi åkte med fantastiska Charlie (Xiao Li?) som köpt vatten, kaffe, cola och bananer åt oss. Jag mumsade på för att göra honom glad. Nästan framme i Peking bjöd han på sin sedvanliga Shanghai-Opera som han sjungit in på sin mobil. Lagom bra kan man säga men han är himla rolig och pratar gärna massor!


Mamma på väg ner, Stefan skymtar bakom

Man kan verkligen säga att det blev en heldag. De andra gick för en stund sedan till skräddare och på shopping så jag har fått en lugn stund för mig själv här och det var skönt. Blir nog bara middag ikväll på något lugnt ställe. Inga större ansträngningar mer idag.

Kram från mig!

Antiktmarknad vs. himmelska fridens torg

Idag mötte jag mamma, Inger och Martina kl 9.30 utanför vårt hus. Tog en taxi till antikmarknaden och det var spännande. Inte direkt så att allt är antikt, ofta långt ifrån, men det är kul med alla små prylar man kan pilla på. Mycket krukor och figurer och, ja massor. Jag har fått dille på fjärliar så jag pillade på många krukor och små lådor men det blev faktiskt ingenting.

Hittade ett hyfsat café där vi drack kaffe och värmde oss för det var iskallt på marknaden då den låg i skugga. Efter det åkte jag med mamma och Inger till himmelska fridens torg och Martina skulle fixa sina naglar. Det är alltid lika fascinerande att vara på torget för det är så stort! Nästan inga västerlänningar men man kan se många olika typer av kineser. Det lustiga är också att många glor på oss västerlänningar och jag ställde upp på ett par fotografier tillsammans med kineserna. Kanske kul för dem att visa släkten, vad vet jag?


Ingången till Förbjudna staden



Utsikt över himmelska fridens torg med ingången till Förbjudna staden långt där borta...

Den 4 juni är det 20 år sedan massakern på himmelska fridens torg. Jag ska se till att inte vara i närheten just den dagen. I ett land som Kina vet man aldrig vad som händer även om säkerheten kommer att vara maximal under de dagarna. 1989 demonstrerade studenter mot kommunismen för frihet och demokrati. Själva torget utrymdes men utanför sköts människor ner när armén avlossade sina vapen rakt in i en stor folkmassa vilket bidrog till fortsatta upplopp som resulterade i att tusentals människor dog. Kina är inte alltid ett trevligt land.


Åt lite lunch vid sidan av torget och sedan tog jag taxi tillbaka medan mamma och Inger begav sig mot Förbjudna staden. Strax efter att jag kom, kom hela familjen EK. De hade mött Ulf vid flyget så nu är familjen samlad och tjejerna är överlyckliga för det! De gillar också när det kommer gäster som har något till dem i sin resväska vilket givetvis pappa Ulf hade!

Nyss spelade Siri och jag schack. Ska vila en sväng nu. Ikväll kommer Siris kompis Sofia (Dotter till Martina och Stefan) från Sverige. Vi ska alla köpa hem mat och ligga i sängen och kolla på film. Kanske lite chips och godis också, det är ju faktiskt löööördag!

Kram så länge!

Fredagen

Igår gick jag och shoppade åt mamma och Inger som var på svenska skolan. Jag såg till att deras söner får lite presenter av sina mammor när de kommer hem igen! Dessutom skulle jag lämna tillbaka de nya skorna som gick sönder igen! Efter mycket om och men (kunde givetvis inte få pengar tillbaka) så lyckades jag få ett par stövlar, GRATIS! Så nu kan man nog säga att de där skorna är värda var enda krona. Jag klistrade dem igen hemma så nu har jag dem, ett par kina tofflor och ett par stövlar till priset av ett! Inte illa! Ska visa bilder lite senare.

Runt lunch kom Martina från Sverige så vi fikade lite tillsammans innan jag gick med mamma och Inger till deras hotel. Ett jätte fint hotell som dessutom är billigt och ligger runt hörnet från där vi bor. Sen fick jag springa till South Beauty och boka bord till kvällen och sedan springa tillbaka för att möta tjejerna som kom från skolan.

På kvällen blev det drink här först och sedan gick vi till South Beauty som har Sichuan-mat som är sååå god. Vi var ett stort gäng; Martina och Erik från Sverige, Daniel och Peter som också bor här, mamma, Inger, jag, Siri, Signe, Ellen och Gitzo. Jätte trevligt och supergod mat. Gick hem och somnade snabbt och sov gott!


Lite anka i magen

Och så var det kväll igen och vi är nyss hemkomna. Inger står på benen idag! Hurra! Därför blev det en tur till juveleraren imorse (Micke, jag vet precis vad jag vill ha och har visat Gitzo det också om du vill ha tips!). Därefter gick Gitzo och jag och handlade och åkte hem medan Inger och mamma tog sig ut på andra äventyr. Hann baka en sockerkaka enligt mormors recept och det blev jätte bra! Hurra! Tack snälla mormor! Ska jag hålla dem hemligt kanske? Cornelia hälsade till och med och tackade och hon äääälskar mormors sockerkaka!

Kl 13 kom Sofia och vi hade en rolig lektion med mycket skratt. Även om jag tyvärr glömmer många ord så känns det som om det börjar lossna lite för jag vågar prata mer och pratade till och med med Yen-Yen idag! Kul kul!

Blev en fika med Inger och mamma och en kortis på Yashow och sedan fixade jag drink innan vi gick till ankrestaurangen på hörnet här. En nyöppnad restaurang som är jätte bra med supergod anka så man blev jätte mätt, igen! Hann också med en öl på Pavillion och nu är det snart sovdags!



Imorgon fylls det på med lite mer folk här i Peking. Vänner, bekanta, nära och kära till fam. EK. Ingen vardag så långt ögat kan se? Nåja, när mammsen far hem igen måste jag börja med min distanskurs i projektledning. Hejja mig!

God natt, puss

Grönsaksmarknaden

God morgon!
Idag hakade jag på promenaden till grönsaksmarknaden. Det har snöat i natt och snön ligger faktiskt kvar vilket är ovanligt i Peking. Många små gubbar och tanter var ute och skottade med varierande redskap. Bland annat såg vi att man använde skyltar eller pappskivor eller liknande. Denna bild är tagen utanför på vår gata!


Promenaden tog lite längre än vanligt på grund av sliriga gator. Peking är inte en stad som lämpar sig för snö. Hoppas att det inte blir allt för många olyckor under dagen men risken är nog stor. Såg ett par som trillade med cykel och bilarna har knappast vinterdäck. Dessutom längtar jag efter våren som vi fick prova på för någon vecka sedan. Snön kan gott försvinna för min del här!

På grönsaksmarknaden var det mindre aktivitet än vanligt. Kanske att folk inte kunnat ta sig in till staden med sina vagnar på grund av snön, men lite fanns det att tillgå. Detta kan man hitta bland annat:


Maskar i smaskig klibbig sås kanske?


Mycket fina stora grönsaker



Nötter, frön, ja det mesta faktiskt!

Idag blir det lektion med Sofia kl. 13. Innan dess blir det nog en tur till frisören eller så. Inger står på benen idag så vi hoppas att hon håller sig frisk!

På återseende!

Kram

Fågelboet

Igår var vi som jag nämnde på nationalarenan Fågelboet här i Peking. Här kommer lite bilder:


Fågelboet i all sin prakt. En fantastisk byggnad


Ellen så lycklig över att det fanns snö


Till och med trappen är designad


Mamma inne på arenan


Under min fot satte Usain Bolt nytt världsrekord. Det är mäktigt!

Det var en bra dag vid fågelboet om än väldigt kallt! Lägger till en bild framför Fågelboet i somras under OS. Det var betydligt varmare då då man svettades i shorts och linne!


Älskade Mikael, jag och Signe sommaren 2008, OS

På frågan vad jag gillar att fika så säger jag så här; Hemma  Sverige älskar jag Desirée-bulle. Fluffiga bullar fyllda med vaniljgrädde med kanel och socker på. I allmänhet gillar jag saker med choklad på i olika former men på ColdStone frossar man i gräddig glass med marshmallows och chokladsås!

Kram på er!


Dagens

Idag var Inger inte mycket bättre tyvärr så jag, mamma och Ellen tog oss en tur till National Arenan Bird´s nest, dvs fågelboet där OS till stora delar ägde rum. Det är en fantastiskt stor byggnad där vi betalade för att gå in och fick till och med gå ut på planen. De spelade OS-låtarna och visade minnesbilder från OS 2008 och det var en stark känsla att stå där kan man säga! Skriver mer om det imorgon och lägger upp bilder då!

Efter det blev det lunch på randiga restaurangen och sedan fika på ColdStone innan Signe kom hem från skolan. Därefter gick jag för att försöka hitta åksjuketabletter till Inger och sedan tog jag mig med hjälp av Charlie till Dynasty Garden för att hämta Siri hos hennes klasskompis. Middag och nu sitter jag här. Lovar ett finare inlägg imorgon då jag kan komma åt min kamerasladd som ligger inne hos Inger. Vill inte väcka henne i onödan.

Kram!

Utflyktsdag?!

Onsdag och Ellen är ledig. Men idag blir det nog inte bakning utan en liten utflykt. Planen är att mamma och Inger ska till Himmelska fridens torg och Förbjudna staden och vi funderade på att följa med. Detta beror lite på om stackars Inger kan stå på benen idag. Vi håller tummarna!

Kanske att vi ändå hinner att prova att baka mormors sockerkaka så att vi kan fika lite efter att Signe kommit med bussen. Hoppas att ni där hemma får en bra dag. Här i Peking är det faktiskt liiiite snö idag. Ganska kallt med andra ord eftersom att lite utav snön ligger kvar på taken!

Puss o kram!

Grattis pappa!

Hurra hurra hurra! Idag fyller min bästa pappa år och jag missar hans födelsedag på nära håll! Däremot missar jag den inte på långt håll! Fick faktiskt tala ett par ord med honom imorse och det var mysigt! Tror allt att jag saknar min fina pappa!


Min fina pappa

Idag var Inger lite dålig tyvärr så mamma och själv var jag jätte trött så jag hoppade över morgonpromenaden. Tog sedan en dusch och åt frukost tillsammans med mamma och moster. Sedan gick vi till Yashow och shoppade lite. Mamma köpte lite småfix och jag lagade mina skor som redan är trasiga. Som ursäkt för det fick jag ett par fina kinatofflor =) Dessutom fixade jag jackan som min älskade Mikael ska få :) Åt en snabb lunch här innan det var lektion med Sofia.

Nyligen hemkommen från Frost Nails. Varit på mitt veckovisa besök och bytt färg till en skimmrande lila :) Väldigt piffigt! Signe och Ellen var givetvis med och lilla mammsen! Ikväll vankas det Thailändsk mat som vi ska ta hem hit så att även Inger kan äta lite!

Kram o hej!

Måndagsmys

Idag kom lilla mamma hit tillsammans med Inger. Mötte dem på flygplatsen och det var kul att ses även om vi inte varit borta från varandra speciellt länge! Åkte hem hit och lämnade av väskor innan vi åt en god kinesisk lunch. Därefter mötte vi tjejerna som kom hem från skolan. Sen tog Inger och jag en promenad längs Gongti Beilu och ceckade läget. Sen tog vi en repa in på Yashow för att visa upp utbudet! Blev en drink här innan vi gick till Sichuanen på andra sidan kvarteret och åt ännu mer god mat.

Nu har vi precis kommit tillbaka efter en skööön fotmassage på Bohdi. Nu blir det väl så småning om att krypa ner någon stans där man får plats. Vi har nämligen givit rum till mamma och Inger ett par nätter innan Ulf kommer till Kina. Imorgon blir det nya äventyr!

God natt!

Flygplatsen

Vi ska snart åka ut till flygplatsen och möta mamma och Inger. De skulle kommit för en halvtimma sedan men planet är en timma sent så strax ska vi åka! Ska verkligen bli mysigt med lite besök här. Dock blir det mycket besök här denna vecka för Siris kompis med mamma kommer på fredag och sedan barnens pappa Ulf kommer på lördag. På söndag blir det stor tur till kinesiska muren för alla som orkar med! Tredje gången för mig men det är alltid lika fascinerande tycker jag!

Hoppas att ni får en bra dag!

Kram

Möbler hit och dit

Nu är det kväll här och tjejerna sover snart i sina sängar. Alltid lite svårt för dem att somna på söndagskvällen. Men för vem är det inte så? Jag hann med en liten träningstur på eftermiddagen. Känner mig riktigt duktig för jag det känns lättare och lättare att jogga och då är det lite roligare. Lättare att motivera sig att gå ner igen då!

Gitzo lagade en jätte god middag ikväll. Pasta med tomat och sparris och fyllda kycklingfiléer. Verkligen jätte gott! Fick lite Coldstone-glass till efterrätt. Sprang sedan iväg till McDonald´s-marknaden och hämtade ut en tavla åt Gitzo som varit på inramning och det var skönt med frisk luft även om det var kallt! Hade ju förhoppningar om en snabb vår här men det tycks vara som i Sverige att det blir varmt för att sedan komma lite köldknäppar innan det blir vår på riktigt. Men visst är den ändå på väg! Känns lite overkligt att det är snö och sportlov hemma när man går här och drömmer om vår!

När jag kom hem från marknaden hade Gitzo börjat möblera om. Jag kommer att bo här tills vidare och därför bestämde vi att göra det bästa av de rummen som finns. Så tjejerna fick sitt skrivbord inflyttat från mig till sig och det krävde omflyttning av befintliga möbler i deras rum. Men nu är det fint och tjejerna är jätte nöjda! Inne hos mig finns nu en säng, ett sängbord och en lånad fåtölj. Ska fundera på om jag behöver skrivbord eller om det ska förbli en fåtölj. Var snabbt inne i en söt liten möbelaffär precis runt hörnet som säljer fina kinesiska skåp. Ååh, jag skulle kunna ha köpt en av varje sak där inne!

Nu ska jag snart runda av min dag också. Mamma kommer imorgon så vi ska åka ut till flygplatsen och möta dem strax innan 10 imorgon. Ska verkligen bli mysigt!

Tack mormor för sockerkaksreceptet. Ska prova det i veckan och återkomma om jag lyckades som du. Känner pressen och förbereder mig på att det kanske inte går jätte bra. Mormors sockerkaka är ju ändå mormors!

Stor kram till er alla

Familjesöndag

Eftersom att jag flyttat in i en barnfamilj så blir det rätt självklart att följa med på diverse aktiviteter. Idag startade dagen med en fotbollsmatch för Siri -Svenska skolan mot Brittiska skolan. Siri var jätte duktig och det var kul att se henne hejja på sina lagkompisar men även coacha dem på planen för ett bättre spel. Tyvärr var det svinkallt och vi var dåligt klädda så jag har väl precis tinat upp. Åt våran matsäck när vi kom hem och nu är de andra iväg på balett. Själv har jag plockat här hemma.

Gårdagen blev trots allt lyckad även om det gjorde lite ont att Mikael var på andra sidan jorden. Det blev lite extra tydligt igår kan man säga. Men vi såsade omkring i pjamas till kl 14 på eftermiddagen och åt hembakta semlor till "lunch". Sen drog vi till SAS på kvällen och jag tränade medan de andra simmade. En kortis i bastun hann det bli också. Till middagssällskap fick vi Johan och Daniel, våra grannar ovanpå. Vi lagade oxfilé, potatisgratäng, stor sallad och chokladdoppade jordgubbar. Dessutom ost och vin så det blev en bra om än sen hjärtansmiddag.


Mitt bidrag var jordgubbarna

Imorgon kommer min mamma hit tillsammans med Inger! Det ska bli jätte kul att få vara här samtidigt som henne. Vi har båda varit i Kina ett flertal gånger men aldrig tillsammans! Ni är så välkomna!

Puss o kram

Varför alla ♥-dag?

Minns ni när Elisabeth i Madicken sa: Varför finns det ett ord som heter slicka om man ändå aldrig får göra det?

Lite så känns det idag. Varför finns det en dag när man ska fira kärleken när man ändå aldrig får göra det? Idag saknar jag faktiskt min älskling lite extra mycket. Han känns lite extra långt bort. Och skillnaden är stor mellan Sverige och Kina, det måste man erkänna. När tidsskillnaden är 7 timmar blir allt så mycket krångligare dessutom. Har nog aldrig firat alla hjärtansdag ordentligt för vanligvis är vi ifrån varandra, men då mellan Uppsala och Örebro. Dock brukar min fina mamma alltid skänka mig en extra tanke och en liten present så idag blir det dystert tomt. Suck.

Kanske inte ska starta med att gnälla för då lär ju inte dagen bli så mycket bättre... Här började dagen lugnt med en låång sovmorgon och en lugn och skön frukost. Satte just på mig kläder trots att klockan redan passerat 14 här. Skönt. Det bakas också semlor här idag, men jag ska snart gå och hämta gardinerna jag beställde igår.

Lite dystert är det allt idag. Men det är redan eftermiddag som tur är.


Jag älskar dig Mikael ♥

Fredag den 13:e

Ja. Man kanske borde uppmärksamma att det är fredagen den 13:e. Eller inte alls. Min dag har varit jätte bra och jag upptäckte inte att det var den 13:e förrän ganska sent på kvällen så man kan knappast säga att det berörde mig idag!

Träffade Sara-Maria och Mikaela utanför Yashow och följde med dem in på en liten shoppingrunda. Jag köpte absolut ingenting och det var skönt men tjejerna var duktiga på prutningen vilket var bra för mig också för då vet jag vart jag ska gå tillbaka sen. Sett en jätte fin handväska i blå-metallic. Mycket möjligt att det blir en sådan när mamma är här. Såg också en supergrymm kappa i svart/vitt. Om den hänger kvar nästa vecka då är det meningen att jag ska ha den. Fick också se till att ge tjejerna lite god mat för de ansåg att maten här var dålig så jag var ju tvungen att bevisa motsatsen och jag tror att de ändrade sig faktiskt!


Sara-Maria in action och prutar för fullt



Mikaela

Hämtade sedan upp tjejerna vid bussen och gick till Gino Café och hade lite mysigt med fredagsfika. Sen hann jag med en snabb träning. Middagen blev på Kro ´nest. Såg ut som en borg där vi åt panpizza som var jätte god. På vägen hem stannade vi till och kikade på folk som hade styrdans utomhus. Bilden är jättedålig men detta kan man inte direkt hitta hemma så vitt jag vet!



Nu sitter jag här och ska snart sova. Imorgon är det alla hjärtans dag och min älskade Mikael är längre borta ifrån mig än vanligt. Jag som tyckte att Uppsala var långt, men Kina, det är på andra sidan jordklotet... Kommer att längta efter dig extra mycket imorgon hjärtat. Så ovant att inte ha någon att skämma bort lite extra ibland. Kanske jag får skämma bort mig själv i stället imorgon med en massage eller så.

Puss o kram

Lätta fötter

Idag skiner solen och himlen är blå! Började med en promenad till grönsaksmarknaden och handlade och fick en morgonpromenad. Handlade STORA jordgubbar (som verkligen smakar jordgubbar så här års) som vi ska ha imorgon på alla hjärtans dag. De ska doppas i choklad också!

Har pysslat omkring här på morgonen och gick nyss till marknaden under McDonalds för att beställa nya gardiner. 180 kr och jag får dem imorgon. Jätte fint tyg dessutom! Om en stund ska jag till Yashow för att möta Mikaela och Sara-Maria som är här. De är kursare från Uppsala och är på ett vecko-utbyte! Ska guida dem lite i shoppingen där!

Idag går man med lätta fötter här i Peking för det är ett underbart väder. Lite småkallt och krispigt men med strålande sol som värmer. Man glömmer att det bara är februari för det känns som svenskt aprilväder! Snart kommer nog den riktiga värmen hit! Dock kan jag säga att man saknar snön lite här för det är minst lika vackert! Hade dessutom nya skorna på mig idag så man känner sig lite extra fredagsfin!

Lite farligt för mitt ego bara att ströva omkring på gatorna. Ni (familjen) som känner mig extra väl vet hur jag kan vara när jag får lite för mycket uppmärksamhet. Här får man det. Alldeles för mycket. Man är lång och jätte blond och sticker garanterat ut. Detta gör att alla vänder sig om oavsett om de anser att jag är ful eller inte. Men en bra dag som denna kan man låtsas att alla tycker man är snygg. Då ler man lite extra och struttar fram på gatorna. Dock är kineserna inte så bra på att le tillbaka -ännu! Men jag jobbar starkt på det att le mot alla jag möter och hoppas att det smittar av sig tillslut! Too good for my ego, lite kanske!

Nu ska jag ta en powernap och sen strutta bort till Yashow! Shoppers-paradise! Dessutom är jag hård på bargaining. De skulle bara veta! Allt fler känner igen en där och säger: Vi vet att du bor här så vi ger dig ett kinesiskt pris direkt och inte de priser vi ger till utlänningar. Tack för det men man kan alltid pressa priset lite till. Dessutom lovar jag att ta med mig min mamma som är duktig på att shoppa. Då blir det glada, i alla fall om jag lovar att inte förhandla åt henne!

Puss o kram och ha en bra dag där hemma. Ni har ju ännu inte vaknat ännu och jag ska snart äta lunch!

När skor blev till klänning

Idag gav jag mig ut i det alldeles jätte gråa vädret för att shoppa skor. Jag anser mig behöva ett par nya (!) eftersom att mina stövlar snart tappat all färg som slitits bort och de duger inte för restaurangbesök eller när man vill vara lite fin. Så jag tog en promenad till Pacific centre som är ett stort varuhus med både kända och mindre, för mig, kända märken. Fanns jätte mycket fina kvalitetskläder men prislapparna var inte riktigt i enlighet med min budget! Dock provade jag en klänning som plötsligt blev min i samma stund som jag satte den på mig. Inte så farligt dyr i svenska mått mätt i alla fall =)

Gick sedan till Uniqlo som är likt H&M med mycket fina kläder till bra priser. Fanns mycket vårinspiration men jag köpte inget utan var där mest av nyfikenhet. Nästa destination blev Yashow där jag äntligen köpte två par skor. Ett par mer vardags och ett par pumps. Sedan hann jag med att köpa en väska för 100 kr. Den anser jag mig också behöva då jag bara har en handväska. Denna kan man hänga över axlarna och rymmer både dator och lite annat smått. Bra att ha på längre promenader och när man handlar!

Ska inte handla något mer nu tills mamma kommer. Då kan vi shoppa ihop hon och jag och det är mycket roligare! Resultatet:


Nya klänningen som är mycket finare på



Pumps i mocka(immitation)



De behövda skorna!



Nya fina väskan i riktigt bra kvalitet!

So long mina vänner! Puss o kram!

Trötter...

Tycks inte ha återhämtat mig ännu ifrån förrgår natts sömnproblem trots att jag sov helt okej i natt, för jag är supertrött. Livia, Cornelia och Viktor stannade kvar på middag och det blev kurdiskt? Det var i alla fall väldigt gott men nu är jag supertrött. Barnen ska precis sova och jag funderar på att snart göra det samma innan ögonen faller ihop helt.

Imorgon tänker jag shoppa. Skor! Vill ha fina och lite roligare skor då mina svarta stövlar faller i bitar och känns så vintriga. Conversen kommer snart att kastas ut också för de har spruckigt och kommer aldrig att bli annat än smutsgrå trots flertalet tvättar. Smutsiga och trasiga skor är inte riktigt min stil. Shopping imorgon alltså! Sen kommer Sofia och då blir det lektion igen!

Puss

Resultatet

Eftersom att mamma frågar efter resultatet vanligtvis tänkte jag passa på nu att lägga upp lite bilder av resultatet. Både från bakningen och mina snygga tår! ;)


Kladdkakan



Tårtan med jordgubbar





Fantastiskt fina tår måste jag säga...

Dagen så här långt

Idag hade Signe sin lediga dag så efter en lugn frukost satte vi igång och bakade en sockerkaka som vi skulle ha som tårtbotten. Medan kakan kallnade promenerade vi bort till April för att handla lite mjölk. Det var verkligen vår ute! Vi gick i solglasögon och vårjackor och en massa folk satt ute. Hur mysigt som helst! Lämnade varorna hemma och gick till Frost Nails. Signe valde guld till sina fingrar och mina naglar på både händer och fötter blev mörkblåa. Jag gillar det verkligen! Snyggt! Hem igen för lite lunch och bakade en kladdkaka. Garnerade sedan tårtan innan Cornelia, Livia och Viktor kom på vårt kalas och så Ellen förståss som kommit hem från skolan!

Nu blir det snart middag. Det blir ute idag och det blir skönt! Återkommer!

Puss ♥



Signe diskar efter bakningen i fina förklädet från Nettsi



På väg till Frost i det fina vårvädret

Lugnt och tyst

Ännu en kväll fyllt av ingenting men den stora skillnaden är tystnaden. Inte en nyårsraket så långt örat kan nå. Det är så skönt att man nästan inte minns vilket liv det var igår kväll!

Lagade pasta med skinksås till middag och barnen gillar min mat. Tur är väl det! Gjort lite läxor tillsammans med Siri och sett till att få alla i säng. Gitzo är på föräldramöte så nu när de alla snart sover är det även tyst och lugnt här inne. Själv är jag supertrött också och hoppas på lite sovmorgon imorgon. Ingen träning idag alltså.

Signe har sin lediga dag imorgon och då ska det bakas tårta tror jag! Ska prova med ett annat sockerkaksrecept. Mormor, kan jag få ditt? Alla pratar om din goda kaka. Kanske du kan skicka receptet i ett mail? Annars lär det bli en ny tur till Frost Nails och fixa naglarna igen. Det behövs verkligen så det gör mig ingenting! Kanske att vi hinner mysa lite på Starbucks också. Vore mysigt.

Verkligen vår i luften idag på eftermiddagen. Svårt att begripa att det är så här varmt i februari då det var -15 när jag kom till Peking för mindre än en månad sedan. I april förra året var det runt 20-22 grader. Kanske denna värme kommer ännu tidigare i år? Våren är dock alltid välkommen hos mig!

Puss ♥


Beijing i april 2008

Morgon med dimman från Lützen...

Imorse kunde man tro att den dimman svävad genom historien och hamnat i Peking. När vi kom ut låg dimman och doften av krutrök tung över Peking. Fyrverkerierna tog inte bara en otursam (dum?) vändning igår utan satte även sina spår denna dag. Synd att de så länge jobbade för att få en bättre luft inne i staden när allt förstördes över en natt. Men nu är det äntligen slut på allt smällande och det ska bli skönt med ett lite tystare Peking.

Var på föräldrafrukost på Svenska Skolan imorse men var verkligen supertrött efter gårdagskvällen. Gitzo och jag försökte inte ens sova innan kl 00 igår utan drack te, vin och åt popcorn i väntan på tystnaden. Efter tolv var det endast ett fåtal smällare men dock ett helt nybyggt hotell i brand. The Mandarin Oriental ligger mitt inne i centrala Peking precis bredvid CCTV-tornet och hade inte ens hunnit öppna ännu. Det skulle bli Pekings finaste hotell men vad som återstår idag är inte säkert. En sak som troligen är säkert är att raketerna förbjuds inne i stan nästa år.

Nyss hade jag kinesiska och nu börjar himlen faktiskt att anta en mer blå ton och solen kämpar sig fram så här på eftermiddagen. Ska möta Signe, Ellen och deras kompis Nellie vid bussen om ett par minuter och sedan fixa lite fika till dem så att de kan leka sen. Därefter blir det middag igen och förhoppningsvis en tur i gymmet ikväll också.

Hej så länge!

Extra hälsning till Nettsi som fixade så fina mössor till tjejerna! Här är Ellen i sin:


Kan meddela att tjejerna också blev glada för brevet som morfar hade skrivit! Kul att morfar också skickade brev tyckte dem även om vi först gissade på mormor innan vi såg att det stod Bo Ed på baksidan! Stor kram till er!

Det brinner i Peking!

Firandet har gått något över styr. För någon timma sedan började smällarna blandas med sirener från poliser och brandbilar och nu brinner det i en byggnad i Peking. Vid CCTV-tower mitt inne i centrum brinner det nybyggda hotellet Mandarin Oriental. Precis vid 3 rd Ringroad!

Kolla in detta:
http://www.ireport.com/docs/DOC-210192
http://www.ireport.com/docs/DOC-210125
http://www.ireport.com/docs/DOC-210127

Kanske man kan gissa att det nästa år blir förbjudet att avfyra fyrverkerier igen? Vad är det för fel på människan idag? Peking brinner men Pekingborna själva verkar inte ha full koll på läget. Nya raketer tänds varje sekund och vem vet vart denna natt slutar? Knappast en bra avslutning på nyårsfirandet?!


Fyrverkerier

Här kommer ett litet klipp på fyrverkerierna som invaderat staden. Känns som krig. Avslutningen på det kinesiska nyåret!



Hej hopp!

Staden brinner!

Just nu håller Pekingborna på att fira som mest. Idag är sista dagen för det långvariga firandet. Från och med imorgon är det förbjudet att smälla smällare och liknande så inatt blir det nog svårt att sova för ikväll är Peking i ett eldhav av fyrverkerier. De flesta är så vackra och även om jag försökte är det svårt att fånga det på bild. Men det finns ingen hejd på det hela. Det pågår över hela staden, hela tiden. Känns som om alla familjer i hela Peking har köpt en laddning och då kan ni gissa att det blir mycket fyrverkerier!




Det går verkligen inte att förklara men vart man än vänder sig, i vilket riktning man än ser så är det fyrverkerier. Stora maffiga över hela staden. Det är 100 ggr mer än i Sverige på nyårsafton. Det har smällt i stan de två senaste veckorna och även massor idag. Men nu när mörkret föll kom alla riktiga vackra fyrverkerier och det lär hålla på hela natten. Det är vackert och helt obeskrivligt.       Det ska ändå bli skönt med lite tystnad så småning om även om det inte lär bli i natt...

Hade kinesiskalektion idag och det var kul om än svårt! Började sedan med dagens middag -lasagne och hämtade Signe och Ellen. Hann också med att träna en sväng. Var nyss ute och kikade på fyrverkerierna och så småning om ska jag väl försöka sova. Har dock inga större förhoppningar.

Hoppas att ni där hemma har det bra också!

Puss o kram!

Ett bra klipp

Nu är jag hemkommen från en klippning och storhandling. Klippningen blev jätte bra, men jag fick lite skäll på kinesiska/engelska för att jag inte tar hand om mitt hår. Det var alldeles för torrt! Jo ja tackar jag då Pekingluften suger fukten ur allt just nu. (Även mitt skinn faller i bitar..) Men han klippte ett par centimeter på längden och lite uppklippt och sedan tunnade han ur det lite så jag är supernöjd. Dock fick han inte ta på luggen då den ska sparas ut! Fick också den mest grundliga hårtvättningen jag någonsin skådat så nu är det alldeles babymjukt. 70 kr betalade jag för det hela. Vilket klipp! Lovade också att genast gå hem och vårda mitt hår! Kommer garanterat att gå tillbaka!


På vägen ut...



Nyklippt

Lite svårt att ta bilder på mig själv fortfarande men det ska nog bli bättre med tiden!

Efter klippningen gick jag till Jenny Lou´s och storhandlade. Det blev alldeles för mycket småshopping förra veckan så nu har det gjorts en matsedel för veckan och jag storhandlade. En jätte bra butik måste jag säga där jag handlade mjölk, yoghurt, pasta, köttfärs, kyckling och en massa andra bra saker. Nu ska jag försöka hinna göra läxan innan Sofia kommer och det är dags för kinesiskalektion.

Puss så länge!

Sunny sunday

Söndag och solen lyser faktiskt. Klädde på mig varmt när jag skulle gå ut idag dvs. dunjacka men det är nästan vår ute. Det känns helt ofattbart. Hemma kommer ju inte våren för i april men här har den minsann börjat smyga sig på. Förmodligen blir det som hemma att det kommer några köldknäppar till men jag njuter av värmen som är!

Hade verkligen svårt att somna igår på grund av alla nyårsraketer. Helt hopplöst. Två veckor sedan kinesiska nyåret och de smäller fortfarande. Sofia förklarade att man smäller för att stänga dörren för det gamla året och smäller för att öppna för det nya. Men det var ju ett tag sedan nyåret... Sofia föreslog att vi skulle köpa lite och gå ut och smälla lite, det är ju så billigt! Hon kunde sedan inte riktigt förstå att det är svindyrt i Sverige. Made in China. Frakten måste vara väldigt dyr eller marginalerna på tok för höga. Men tur är ju det annars kanske man skulle smälla lika mycket i Sverige!

Sov okej länge men var trött när jag vaknade. Åt frukost i min ensamhet då alla redan ätit. Medan Siri hade lektion i kinesiska städade Signe och Ellen sitt rum tillsammans med mig. Sorterade, vek och fixade. Det var mysigt för de tyckte det var roligt. Åt lite lunch innan vi traskade iväg till deras balett. Undertiden de dansade satt jag och Siri på franska caféet och fikade, läste en bok och spelade Nintendo DS. Sen tog vi en tur till marknaden och köpte hårspännen. Alla vi tjejer har bestämt att vi ska spara ut våra luggar och då måste man sätta upp den. Signe och Ellen frågar sedan dess varje dag om deras hår växer och visar hur lång luggen blivit sedan igår. Får se hur länge de orkar hålla upp modet!

Nyss var Siri och jag på The Pavallion och spelade två omgångar biljard. Jag fick en öl och Siri en sprite. Det var riktigt mysigt och Siri var mer än nöjd! Hann också prata med morfar på telefonen och det var mysigt! Kul att prata med dig morfar och jag tycker att ni är så duktiga med eran dator och internet! Verkligen jätte roligt!





Imorgon är det ny vecka, igen! Kanske blir lite jobbande och sen måste jag fixa lite shopping och träning. Och klippa mig!

Puss och kram ♥

Nya besökare

Som jag har märkt finns det lite nya besökare på denna sida. För dem kan jag förklara att jag har flyttat till Kina den 20 januari för att bo här fram till slutet av juni. Jag ska plugga kinesiska och kommer sedan tillbaka till Sverige för att avsluta min ekonomutbildning i Uppsala. Bor förnärvarande hos min moster som bor i Kina tillsammans med hennes tre döttrar som alla är adopterade från Kina. Siri 8 år och tvillingarna Signe och Ellen, 5 år.

Här skriver jag om min vardag och ibland om mina språkframsteg. Ska bli bättre på att uppdatera er om kinesiska språket. Finns mycket roliga saker att hitta där. Bland annat heter "att åka skidor" på kinesiska (översatt till svenska) att "glida snö". Ganska smart språk om en klurigt då det är ett tonspråk med fyra olika toner =)

På återseende!

Kram ♥

Nanshan

Idag har vi varit i Nanshan och åkt skidor allihopa +Johan och Daniel. Det var en spännande upplevelse på så många sätt. För det första trodde jag inte att det skulle bli skidor denna säsong då jag aldrig kunde ana att man åker slalom i Kina. För det andra var Siri, Signe och Ellen jätte duktiga och för det tredje vet inte kineser hur man beter sig i en skidbacke.

Vi var på plats runt 9.30 och hyrde sedan all utrustning så som skidor, pjäxor och stavar inklusive liftkort för 200 RMB (ca 200 SEK). Sedan tog vi en powefika efter ansträngande provning av utrustning. Sedan började vi åka och åkte i hela fyra timmar med undantag för kort lunch. Tjejerna var superduktiga! Åkte lite sittlift och knapplift och det var verkligen kul att stå på skidorna igen. Vädret var toppen. Strålande sol och riktigt varmt och mina nyinköpta skidkläder kunder verkligen hålla värmen! Svettigt!

Dock kan kineserna inte åka skidor. De flesta kastade sig ut i backen utan att någonsin ha stått på ett par skidor förrut. 2 personer åkte in i Signe och flertalet kineser körde på folk både i backen, liften och i liftkön. Går inte ens att beskriva, men när man åkte fint i sin lilla knapplift kom det plötsligt en kines och bara brakade igenom stängslet och genom liften och fortsatte sig bort. De hade helt missat den viktigaste lektionen -att stanna. De kastade sig ut och skrek rätt ut för de varken kunde stanna eller svänga. Helt otroligt...


Viktigt att värma upp och att använda sunt förnuft... Gissar att kineserna inte kan läsa då?



Siri och jag i min nya fina Peak-jacka. Matchande svarta byxor till!



Som man ser på sista bilden var kontrasterna stora. Bara snö i backen. Skidområdet låg ute på landsbygden och ingen snö någonstans förrutom i backen. Enbart konstsnö kan man säga med tanke på den värme som blev under dagen under solens strålar. Helt otroligt. Storstenshöjden är ju i alla fall lite mer fjällikt ;)

Annars var det en jätte skön dag på alla sätt och vis. Vi åkte till SAS-badet efteråt och bastade och duschade. Sedan hem och bytte om innan vi gick på en nyöppnad restaurang som ligger i kvarteret och åt Peking-anka. Det var verkligen jätte god mat och nytt och fräscht så det blir fler gånger!

Nu blir det snart sovdags. Heelt slut.

Puss o kram ♥

5½ år av..

... underbar kärlek! Wee. Idag har Mikael och jag varit tillsammans i hela 5½ år. Det känns lite ofattbart men helt underbart. Ibland känns det som om vi alltid varit tillsammans samtidigt som jag tycker om honom mer och mer för varje dag. Konstigt att när jag väl kommer hem igen så har vi nästan varit tillsammans i 6 år...


Jag och mitt ♥

Grattis också till kompis Stina som fyller hela 23 år idag! Tänk vad tiden går snabbt och jag missar tyvärr ännu en födelsedag men hoppas att den blir jätte rolig! Puss



Till mamma..

... du frågade vad stora hjärtat heter på kinesiska. Det är da xin men det har inte en lika fin betydelse. Det har mer betydelsen av att vara oförsiktig "careless". Föredrar nog bara hjärtat i så fall. Kort och gott. Xiao xin, lilla hjärtat, är och förblir Signe. Det kan man inte ta ifrån henne.

Natti natti

Fredag fredag

Efter IKEA blev det lite träning nere i gymmet. Tydligen väldigt sällan folk där vilket var skönt. Bara jag, löpbandet, maskinerna och en massa speglar. Satte på min ipod på hög bra musik och joggade på bandet innan det blev lite styrketräning. Så nöjd så detta kommer det bli mera av!

Åt lunch och handlade lite innan tjejerna kom hem. Då fikade vi upp de sista cupcakesen. Gitzo och jag gick till Yashow och köpte skidkläder. Blev ett par svarta täckbyxor och en orage (!) jacka, Peak så klart! Lovar bilder från morgondagen. Då ska vi utanför stan och åka slalomskidor tillsammans med Draken och Daniel! Ska bli jätte kul, verkligen taggad! Såg nyss på High School Musical också och åt goood glass från Cold Stone som vi köpt hem. Yummy!

Nu låter det som tredje världskriget här utanför igen. Någon som vet när de slutar smälla? Agneta kanske som bott i Peking? Nyår är ju över sedan minst en vecka tillbaka... Öronproppar i natt igen då. Läskigt om man inte vet om det så skulle man verkligen kunna tro att de bombar stan. Schhhhh!

Nu ska jag soova så att jag är pigg i backen imorgon. Lovar att ta med kameran!

Puss och ha en bra fredagskväll där hemma!

Doften av hemma

God förmiddag!

Kom nyss hem från IKEA. Har vandrat runt lite och shoppat bra-att-ha-saker. Servetter, sugrör, whiteboard och ett doftljus. Doften äpple och kanel som jag alltid hade i Uppsala och den doften ger mig verkligen en känsla av hemma och speciellt den mysiga känslan innan jul när man satt i mörkret vid adventsljusen och läste tidningen på morgonen eller fikade med lussekatter. Ååh så mysigt! Men nu får den doften skänka mig lite trygghet här borta i Kina så länge!


(www.ikea.se)

Handlade också en hel del matgrejer; bröd, nyponsoppa, kaviar, kakor och lördagsgodis till imorgon! Nu tror jag att jag ska pallra mig ner till träningsrummet och se till att få kroppen att röra på sig lite. Tittade på Lost igår kväll till 00 så jag sov förbi Gitzos morgonpromenad eftersom att jag sov gott ännu en natt med öronproppar!

Måste kila bort till Yashow sen också och köpa överdragsbyxor för imorgon ska vi på familjeutflykt! Vi ska och åka skidor i Nanshang (tror jag det heter). Ska bli jätte roligt, trodde ju inte att det skulle bli skidor för mig denna säsong men så blir det. Känns fortfarande som vår här i Peking. Lite för-vår. Helt underbart!

Ha en trevlig fredag!

Puss o kram

Gårdagens bakning

Eftersom att mamma efterfrågade bilder från gårdagens bakning av mig och Ellen så lägger jag upp två. Dock finns inga bilder på slutresultatet. Men det blev cupcakes av muffinsen med fint glitterströssel och mycket frosting! Tigerkakan blev som sagt seg men fin och Ellen var lycklig. Dessutom gillade hon sitt fina förkläde som hon fått av Nettsi!



Kan också meddela att Signe har börjat planera sin lediga dag och det verkar som om det blir en tårtasom vi ska baka. Hjälp. Vad ska detta sluta i om de alltid ska överträffa varandra? Buffé?

Vår? lilla hjärtat och pannkakor

Imorse var det superkallt. Mössa, vantar och dunjacka på vägen till frukt- och grönsaksmarknaden. Solen kämpade fram. Gick in och åt frukost. Sov jätte bra i natt. Hade öronproppar och sov så bra att jag inte hörde de andra som gick upp. Klev upp precis så att jag hann med ut och vinkade till skolbussen. Sköönt! När jag sedan gick ut var det som vår i luften! Doftade som det gör hemma när snön har smält för länge sedan och marken börjar värmas upp. Det känns så lovande! Tack för att våren kommer komma hit snabbare än i Sverige! Det är lycka!

På förmiddagen möblerade jag om här för att få lite bättre plats. Sen åkte vi och spanade in Johans lägenhet som var jätte fin! Kommer nog att bo där ett litet tag, ska också kämpa för att få internet dit om jag kan, annars blir jag lite isolerad. Men det låg i ett jätte mysigt kvarter.

Lite snabb lunch och sen kom Sofia och hade lektion för oss. Fick bland annat lära mig något som kan vara av intresse för mamma och Signe. VI fick lära oss att hjärta heter xin och att litet hjärta, alltså xiaoxin också betyder "be carefull". Mamma kallar alltid Signe för sitt lilla hjärta och på så sätt betyder nu detta så mycket mer, att vara rädd om, vårda, ömma för.. Det du mamma!


(www.csaucr.com/csaimages/heart.gif)

Efter lektionen gick jag och handlade och förberedde pannkakssmeten. Efter det hämtade jag Signe och Ellen som lekt med Yenyen hemma hos Livia. Sen satte jag igång. Kära moster gjorde 3 pannkakor och ett lagg plättar innan hon gav upp. Jag fick ta vid. Kämpade på under barnens tjat "mormor är jätte bra på att göra pannkakor", "mormors ser inte ut så där". Nej, jag kan bara hålla med! Det gick åt skogen. Först. Men när nästan alla var stekta kom barnen in i köket och sa "du är bäst Jossan", "du är bäst på att göra pannkakor" osv. Men vi kom till slut överrens om att mormors faktiskt är bättre. På alla sätt och vis. Vi kom också överrens om att hon faktiskt övat mycket mer än mig. 2-0 mormor?


Lyckad pannkaka



Svårt att få pannkakan att passa med laggen...

Idag är det torsdag. Dagen har gått ganska fort ändå. Det måster man erkänna. Men jag längtar ändå efter underbara Micke som jag fick se på webcam imorse. Så fin! Kyss

Ha en bra em där hemma. Själv blir det nog ännu ett Lost-avsnitt ikväll. Försöker ta en serie i taget, men Gossip Girl har blivit mitt helgmys. Har en hel del att hinna igenom! Tack kära bror!

Puss o kram!

Längtan

Sitter och försöker göra min lilla läxa som jag fick av Sofia i kinesiska. Hyfsat ok, men jag ska göra meningar och det är svårt när man varken kan några ord eller förstår de få man fått givna. Inte mycket att göra än att ta straffet för en missad läxa!

Sitter samtidigt och lyssnar på musik och sen dök Raymond och Maria upp (att jag ens hade dom på min iTunes!) och då fick jag världens sommarlängtan. Värme, grönska och den där sköna feelingen man har hela sommaren med en massa grillat, bad, sol och spännande resor. Jag längtar dit. Fantastiskt att jag kommer att komma hem till sommarsverige i juni. Kanske att vädret då har passerat det kalla regniga som brukar infinna sig runt midsommar och i stället vandrat mot varmare grader. Jordgubbar i solen. Det vore något!

Annars längtar jag mest efter min Mikael. Har ännu inte börjat sakna något annat där hemma. Har det rätt bra här kan man säga. Inte direkt slitigt att vara hemma-kusin och ta en morgonpromenad, äta lite frukost och fnula lite innan lunch, lite lektion och sedan lek med Siri, Signe och Ellen. Men jag längtar efter mitt hjärta.

Puss o ha en bra dag!


Mikael i Mälarbaden. Man kan nästan känna den värmen...


Dagens dag

Idag har Ellen varit ledig från skolan tillsammans med mig. Jag skulle få sovmorgon fick jag veta när jag gick upp. Men medan Gitzo var på promenad skuttade Ellen in till mig och sa att hon hade såååå tråkigt! Det var bara att knalla upp. Åt frukost och bytte om under hejja rop från Ellen som tyckte jag skulle snabba på lite. Vi skulle nämligen baka idag! Vi gjorde upp en fin lista och sedan knallade vi till affären och inhandlade diverse bra saker till vårt bak. Resultatet blev en tigerkaka med väldigt lustig konstistens. Kanske beror på mjölet, vet inte riktigt vad jag köpte med mig hem. Men smaken var helt ok. Sen gjorde vi cupecakes med frosting och fint strössel i rosa, guld, silver och vitmetallic. Jätte fint. Dessutom gjorde vi chokladbollar. Jätte gott! Ellen var så glad och var jätte duktig i köket. Både på att slicka skålar och vispa jätte snabbt i bunken!

Efter en snabblunch uppfyllde vi hennes andra önskan på sin lediga dag. Vi skulle gå och måla naglarna. Detta gjorde inte mig det minsta kan man säga. Vi gick därför till Frost Nails och målade våra naglar. Sedan mötte vi de andra och hade ett litet kalas med våra nybakta konstverk.



Onsdag idag alltså och tiden går så där ovanligt långsamt kan jag tycka. Hade jag varit i Uppsala hade det förmodligen varit fredag vid det här laget. Tiden går lite snabbare där tycks det som. Har nog inte riktigt hittat en struktur för mitt liv som snabbar på det hela lite. Men jag försöker njuta och ta dagen lite som den kommer vilket sannerligen är en utmaning för mig som är en vän av ordning och planering. Så vad dagen bjuder på imorgon vet jag inte. Förrutom att jag ska försöka göra pannkakor tillsammans med Gitzo till middag imorgon. Vi är inga höjdare på det någon av oss så det kan nog bli spännande!

Ha en bra dag där hemma i Sverige. Här är det snart dags för ett Lost-avsnitt och lite sömn om det går. Hade en dålig natt i natt som var fylld av smällande smällare var och varannan timma. Nu med. Suck.

Puss o kram

Lugn

Igår kväll gick jag på bodyscrub och honung/mjölk-inpackning. Det ligger ett ställe i samma hus där vi bor som har massage och olika behandlingar. Det var otroligt skönt och bra för min sönderbrända hud. Det bara rasade från mig och idag mår huden betydligt mycket bättre. Det var värt var enda krona för 60 min avkoppling. Somnade gott sedan insmord i en skön bodylotion.

Morgonen började med en promenad följt av frukost och nu har jag legat i sängen i en timma och tittat på två avsnitt av Gossip girl. Har blivit lite lat. Hade tänkt träna och gå och köpa mig en skrivbok men risken är att det blir varken eller innan Sofia kommer och ska ha kinesiskalektion här. Visserligen klockan 13 men idag är jag slö. Väldigt slö. Men det blir nog en promenad till marknaden ändå. Kanske piggar på mig med lite frisk luft.

Ha en bra dag!
Kram

Shopping och kinesiska

Idag startade jag dagen med en promenad tillsammans med Gitzo till frukt- och grönsaksmarknaden. En stor yta full med försäljare som sålde alla möjliga sorters frukter och grönsaker, kryddor och svampar. Detta var en plats som kompis Linnea fullkomligt skulle älska och mamma lika så. Jordgubbar är det tydligen säsong på här för det fanns massor! Verkligen jätte mysigt. Saknar detta hemma måste jag säga!

Efter detta var det hem och äta lite frukost och sen begav jag mig till blomstermarknaden! Taxichaffören stannade lite fel men det gjorde inget för jag fick en skön promenad i solen och det faktiskt friska luften! Köpte 6 orkidéer och en stor bukett blommor till lägenheten. Allt för 270 kr. Ynkligt. Tydligen dåligt prutat då försäljaren snällt hjälpte mig att bära ut allt, stoppa en taxi och packade in mig och alla blommorna! Men vad gör det? Jag var nöjd!




Kom hem och fixade lite innan lunch och klockan 13 kom Sofia hit. Det är Gitzo och Siris kinesiskalärare och idag fick jag vara med tillsammans med Gitzo. Det var riktigt kul och några ord kunde jag komma ihåg men det var svårt! Vi pratade om vädret, lärde mig säga att vädret skiftar och datum och liknande. Kul, men svårt som sagt!

När Siri kom hem från skolan gick hon och jag till Yashow. Jag köpte träningsskor, träningsbyxor och en mjukiströja. Siri fick en ny Spyder-jacka. Hon hade en rolig synpunkt som kom fram på vägen ut. Att till och med mormor (!) är bättre på att shoppa än jag. Jag frågade då på vilket sätt, om andra betalade mindre eller var snabbare på att välja. Men svaret var helt tvärt om "Mormor vill ha mycket mer, en sån och en sån och en sån.." förklarade Siri. Jag handlar alltså för dåligt och det måste vi råda bot på tror jag!



Snart ringa min älskade Mikael tänkte jag. Sen kommer jag nog somna tidigt idag. Helt slut. Fint också att man kan få lite kärlek och gosiga kramar här borta också. Igår när barnen skulle sova bad Signe mig att komma in och säga god natt. Då slog hon sina armar runt mig och viskade i mitt öra "jag tycker om dig Jossan". Sådant värmer långt inne i hjärtat.

Puss o kram


Läskigt

Jaa. Jag tänkte presentera mina resultat av solning utan solskydd. Kan meddela att det ser lite läskigt ut när skinnet börjar släppa. Som om jag har någon mystisk sjukdom eller så. Fint också att huden under är alldeles jätte blek och rosaaktig. Finfint!


Jag vet, det ser jätte äckligt ut men jag kunde inte låta bli. Idag har det dessutom bildats lite minibubblor på bröstet av skinn.. ja ni fattar. Jag har lärt mig en läxa!

So long!

Hemma fast borta 2

Ibland kan de där hemma kännas så nära ändå. Skype är nog den bästa uppfinningen för oss utlandsboende någonsin! Igår pratade jag med min fina bror och mamma! Mamma var lite förvånad över att det faktiskt är helt gratis! Idag kunde jag dessutom prata med Micke och då dök först svärfar Olle upp i lurarna och sedan svärmor Pia! Jätte roligt att få prata med dem och de var nog lika förvånade som jag fortfarande är över att det faktiskt låter så bra. Precis som om man vore hemma och pratade i telefonen. Otroligt. Vilken lycka!

Imorgon måste jag börja min stora shoppingmission. Har så många drömmar med mig hit till Kina om shopping.

Puss

Söndag

Nu är vi tillbaka i Peking men jag kan inte säga hemma ännu även om mina reskamrater tyckte det var toppen att vara just hemma. Jag har ingen vardag här ännu så det är svårt att kalla det hemma.

Nu har semestern tagit slut och vi hade bra dagar på Bintan Island även om prisnivån var ett hån. Solbrännan började dock redan falla av på båten mot Singapore igen men det har varit superskönt att bara slöa vid poolen i 5 hela dagar. Resorten var bra och vi badade sista dagen i skyhöga vågor i ett annars varmt hav. Jätte skönt! I torsdags åkte vi tillbaka till Singapore och tog in på vackra Shangri-La. De hade den bästa frukost jag någonsin skådat med världens godaste hemmalagade yoghurt, pannkakor, våfflor, bröd och en massa massa annat! Helt underbart. Vi satt i flera timmar och bara njöt. På torsdagskvällen var vi på nattsafari och det var verkligen spännande. Djuren strövade fritt i stora områden och det var häftigt att se dem i ett annat ljus. Var också på en bra show som hette "Creature of the night" som var superkul att se. På fredagen tog vi en tur i Chinatown innan vi hälsade på en familj där vi spenderade eftermiddagen och kvällen.

På lördagsmorgonen åt vi en hastig och tidig frukost på hotellet innan vi tog flyget tillbaka till Peking. Väl där var det dags att packa upp och komma iordning lite innan det blev en middag på South Beauty. För dem som inte ätit där kan jag meddela att det är den absolut godaste kinamat man kan äta. Toppen!

  




Idag sov vi ganska länge, eller jag blev väckt av två tjejer som tog ett löpvarv i min säng innan de försvann. Dock sov jag inte jätte bra då Peking fortfarande skjuter nyårssmällare dygnet runt. Världens ljud väckte mig kl 6 imorse, och det är inte vackra fyrverkerier utan smällar. Onödigt ja. Efter sen frukost och lite fixande följde jag med Signe och Ellen på deras balett och det var underbart att se dem tassa omkring i sina balettkläder och vifta med trollspön. Lite lunch efter det och sedan iväg till Siris fotbollsträning. Nu vaknas det snart kvällsmacka och sedan en ganska tidig kväll. Imorgon ska jag nog ha min första kinesiskalektion här hemma tillsammans med moster. Ska också försöka jaga rätt på Yoga Yarden och hitta bra pass att delta i.

Puss o kram!

RSS 2.0