Singapore!

Nu är vi tillbaka i Singapore för att stanna ett par dygn. Kom idag med båt från Bintan Island och båtturen var något gungig så vi får tacka pappa som skrev ut bra åksjukeplåster så att vi alla slapp må dåligt! Haft jätte bra dagar på Bintan även om området och aktiviteterna var något begränsade. Men jag är inte den som klagar på lata dagar vid poolen!

Nu bor vi på vackra Shangri-La i Singapore: www.shangri-la.com/singapore Min braiga moster har bra smak när det gäller hotell och vi började vår vistelse med en trevlig lunch på The Rose Veranda men vackra linneservetter och porslin med rosenknoppar på. Så fint! Dessutom fanns det jordgubbar och en chokladfontän till efterrätt och det smakade inte fel! Efter det blev det bad i poolen och dusch och fixande. Ikväll väntar förmodligen Night Zoo och det ska bli spännande!

Extra kyss till min älskling som jag saknar och längtar efter så mycket! Lite push till mamma också som måste lova att se till att göra om mitt rum medan jag är borta!

Grattis också till fina kompis Linnea i efterskott som nu blivit 24 år gammal! (hjälp?) Lovar att skicka något fint på posten så snart jag är tillbaka i Peking!

Puss o kram

Solbränd(!)

Jaha! Och så kom den efterlängtade solen fram ur alla moln. Och givetvis har jag bränt mig. Riktigt illa denna gång. Kära moster också givetvis då vi är av samma sort. Att man inte lär sig? Men det är klart, om man tror att solen inte tar genom molnen när man är i Indonesien och det är runt 27 grader varmt och lägger sig i en solstol utan solskyddsfaktor eller promenerar utan det i vattenbrynet så borde alla kunna räkna ut hur det slutar. Illa!

Idag fick dagen spenderas i skuggan inslagen i t-shirt och en sjal. Gitzo tror att min näsa kommer att falla av i ett stycke men jag hävdar att jag sett den än värre där an. Är det möjligt? Jag hoppas det i alla fall. Denna gång vill jag åtminstone säga att jag lärt mig denna läxa med råge! Alltid solskydd från och med nu!

Igår var det Singapore-nyår så idag är det betydligt mindre folk på resorten. De flesta tycks ha åkt hem idag. Själva har vi en hel dag kvar i morgon då jag försiktigt sak få färg på andra delen av kroppen som inte är bränskadad och på torsdag morgon tar vi båten tillbaka till Singapore. Där ska vi besöka nattzoo, jag väntar med spänning!

Ska se till att lägga upp lite bilder när jag är tillbaka i Peking.

Puss så länge!

Bintan Lagoon

Tänkte lägga in ett litet inlägg om vår fina semester vi är på!
Vi är på Bintan Island som ligger nära Singapore och är en liten ö med en behagligt klimat! Dock har solen inte tittat fram ännu men värmen tillåter ändå bad i poolen. Massor utav folk överallt och det märks trots en stor resort. Det är mycket nyårsledigt i Asien så det är folk från Kina, Japan, Singapore etc. De flesta har väl hyfsat nära hit! Var ganska skönt att lämna det kalla torra Peking för lite fukt och värme!

Hörde att vädret inte är så kul hemma i Sverige men så kan det vara. Inte alla som kan ha det lika bra som mig som får vara här. Dock kändes det konstigt igår när jag gick på stranden och kände den varma luften, att min älskling är på andra sidan jordklotet i ett snöstormigt Tällberg. Konstigt. Saknar och längtar efter dig massor, det vet du!

Nu bli det en vilopaus innan middag ikväll. Hoppas att alla har en skön helg hemma och att vädret snart blir bättre!

Återkommer förmodligen när vi är i Peking eller kanske Singapore.

Puss o kram

Fredag igen!

Tiden går fort kan man säga. Nu är det fredag igen!

Idag sov jag ganska länge. Jetlagen börjar nog jämna ut sig. Pysslade lite här hemma innan jag och Gitzo åkte ut till Svenska skolan och tittade på tjejernas nyårsfirande. Riktigt fin skola och en massa musik och färgglad parad och flaggor. Spännande att se måste jag säga! Signe och Ellen sjöng en sång med klassen medan Siris klass dansade. De var riktigt duktiga!

 


Efter det var vi hemma en sväng och jag packade lite och spelade kort tillsammans med Signe och Ellen. Sen kilade fyra tjejer iväg och klippte oss. Siri och jag klippte våra luggar och de andra två även topparna. 100:- jämt för alla oss fyra. Bingo! Ska klippa mina toppar också men det får bli när man kommer hem igen!

Ikväll/i natt åker vi till Bintan Island. Ska vara riktigt varmt tror jag och det ska bli skönt att få lite sol och värme igen. Har fortfarande min och Mickes Thailandsresa i sinnet och det gör mig varm innombords, men nu ska jag äntligen få känna värmen igen och lite salta bad! Idag blåser det kallt i Peking. Solen lyser dock och det är fint men blåsten gör det kallt och det är många minusgrader ute! Långkalsonger, mössa, vantar och en lånad fjällräven försökte hålla mig varm idag men det hjälpte knappt!

Ingen Yashow blev det heller. Orkade inte så jag och Gitzo kommer att samsas om hennes sandaler när man går ut och äter middag! Kommer garanterat att bli några turer dit när vi kommer tillbaka igen för jag såg en massa fina skor där sist! För dem som inte vet är Yashow ett gigantiskt! varuhus fyllt med bara kläder, skor, väskor, manikyrsalong etc.. Och allt går att pruta på massor! Himmelriket med andra ord!

Pratade nyss med Micke och Johan på Skype. Skönt och mysigt att höra deras röster igen. Kan längta efter den gemenskapen man har med dom två även om det är mysigt här med. Men man kan knappast rå för att man saknar sin allra största kärlek som man av någon oförklarlig anledning tillät stanna kvar i Sverige och inte tjatade med honom!

Nu ska jag fixa det sista och sen bär det av mot flygplatsen!
Puss o kram!

Hemma fast borta

Nu är dagen nästan slut här. Blir så konstigt när man ligger 7 timmar före alla hemma. Kollar klockan på datorn och den visar svensk tid och ser att ni kanske avslutat er lunch. Klockan här är strax 20 och vi har ätit middag precis. Ska väl ta en kopp te och kanske krypa ner i sängen med datorn precis som igår.

Idag var jag på IKEA det första jag gjorde. Skulle inhandla en kaffepress och lite badrumsmattor och det är alltid lika spännande. Att det liksom känns precis som hemma, fast att man är borta. Man strosar omkring bland artiklar som heter SKRUBB och LÖTEN och allt möjligt. Till lunch serveras kalopps eller pytt-i-panna eller varför inte köttbullar? Det är en skillnad, och det är att alla soffor och stolar provsitts av en massa kineser och mängden folk är obeskrivlig.




Efter detta var jag bara hemma. Åt lite lunch och rensade i köksskåp då jag skulle ansvara för middagen ikväll. Blev svenskt kan man säga. Pasta med tomatsås och bacon! Klämde också ett avsnitt av Gossip Girl innan jag mötte Signe och Ellen vid skolbussen. De hade en kinesisk fröken med sig och tillsammans pysslade dom och fixade och pratade bara kinesiska. Tjejerna var jätte duktiga. Jag blev djupt imponerad. De fick översätta för mig, "Nu ska vi gå och tvätta händerna säger hon" och "hon säger att vi ska ta fram saxar" och allt var det var. Men några ord kan jag, det ska man inte sticka under stol med!

Ännu en dag är till ända. Imorgon blir det kinesiskt nyårsfirande på svenska skolan och imorgon kväll/natt åker vi till Singapore. MÅSTE verkligen hinna till Yashow imorgon, blev inte av idag.

Ha en trevlig eftermiddag där hemma!

Kramar ♥

God morgon!

Nu har jag just påbörjat min andra dag i Peking (om man kan räkna gårdagen). Har nyss ätit frukost, var riktigt hungrig när jag vaknade av någon anledning. Somnade sent igår efter att först ha pressat mig till att vara vaken för att snabba på jetlag-effekterna och la mig sedan för att klämma ett avsnitt av Lost som min bror lagt in på datorn. När det precis var slut fick jag ett sms av Micke som var på väg hem och jag höll mig vaken ett tag till så att vi kunde prata på Skype. Klockan blev väl en så där 00.30 när vi la på och jag somnade snabbt. Men idag är jag trött!

Idag är det fint väder här i Peking, även om det är bra kallt. Solen lyser och himlen är klarblå. Effekterna av OS dröjer sig kvar när man stängde fabriker och minskade trafiken för att lätta på dimman som annars hänger tung över Peking. Skönt att det är fint. En riktigt positiv sak med att vara här under våren är att våren kommer mycket snabbare här än i Sverige. När jag var här i april förra året var det nästan 20-22 grader ute, sommarvärme! Gissar därför att kylan snart trängs undan till förmån för varmare väder!

Nu ska jag till IKEA! Lovar att lägga upp bilder senare!

Krams ♥

I Kina!

Nu är jag faktiskt framme. Hade svårt att förstå att jag verkligen skulle åka, men väl på Arlanda gick det upp för mig kan man säga. Att säga hej då till sin älskling är långt svårare än vad man kan beskriva. Pappa och jag hämtade Micke i Köping och sedan åkte vi till Arlanda. Där checkade vi in mig med lite övervikt i väskan och två rymmliga handbagage. Satte oss vid Sky City och åt lite mat. Då kom tårarna. Rann och rann. Inte lätt att låta bli när man ser flygplan llyfta och landa. Då inser man att man ska iväg. Sen fanns det ingen hejd på det för varje gång jag tittade på Micke började jag gråta. Pappa och Micke stod sedan vid security checken och vinkade tills jag inte ville vända mig om. Grät lite till när jag pratade med mamma och nästan lite till när jag ringde till Linnea.

Under flygresan blev det också tårar kan jag lova. Mycket turbulens till att börja med och sedan kunde jag knappt sova. Fick en timma eller två. Usch.

MEN! Nu är jag äntligen här! Fick ett trevligt välkomnande av moster Gitzo som stod vid utgången. Väl hemma så slängde jag in väskan och packade upp presenter till släkten. Sedan blev det lunch och en sväng till nagelsalongen där det blev både manikyr och pedikyr. Därefter gick vi och mötte Siri, Signe och Ellen som kom med sin skolbuss. Där efter har vi hunnit en sväng till Yashow och köpt klänningar till tjejernas nyårskalas på skolan på fredag. Man ska helst bära något rött så då passar ju de fina trosorna jag fick av min moster. Röda med guldoxar på. Fantastiska! Det är ju Oxens år här i Kina. Får återkomma med vad detta innebär.

Nyligen blev det middag på baksidan av kvarteret. En riktigt bra Sichuanrestaurang och jag fick Gong bao till min och Siris glädje. Nu har jag också packat upp och slagit mig ner här. På fredagkväll bär det av mot Singapore för lite sol och bad. Jag är allt för bortskämd!

Puss ♥

En svår dag

Idag är det trots allt en svår dag. Tog lång tid innan jag somnade igår efter många tårar men också skratt. Men jag kommer, utan tvivel, att sakna Micke något obeskrivligt mycket. Tänk vad fantastiskt det hade varit om vi hade åkt tillsammans. Konstig känsla när man ska göra något som både är kul och tråkigt. Vill absolut åka men ännu kan jag inte förstå att jag faktiskt lämnar Micke mitt i allt. Men vi har lovat varandra att det är sista gången vi flyttar ifrån varandra, eller rättare sagt sista gången jag flyttar ifrån. Från och med sommaren 2009 ska vi flytta närmre varandra :)

Idag blir det inte mycket gjort. Ska åka till Forex och se om jag kan få ut pengar, behöver både USD och kinesiska. USD är prio ett, kinesiska kan man ta ut där nere på plats. Sen runt lunch åker vi först till mamma och säger hej då till henne och sen via Köping och plockar upp Micke och sedan blir det Arlanda. Förmodligen tårfyllda farväl så jag struntade i mascara idag.

Idag flyttar jag till Kina i 5 månader.

Kram ♥


Min älskling och jag

Imorgon!

Idag är det stora packardagen! Har börjat rensa ur garderoben för att sålla ut vad som ska få följa med på min stora resa men också en del saker som hamnade i soptunnan! Har ännu bara kommit till underkläder och strumpbyxor och storterat ut vad som måste tvättas men snart är det igång ordentligt! Ska lägga fram allt på sängen som önskas följa med och sedan välja ut favoriterna. Kan inte ha med allt, det går bara inte!

Idag snöar det massor i Örebro. Det är bra på alla sätt o vis, förrutom för min älskling som tvättade sin bil igår och kan räkna med en smutsigare idag, för det är nollgradigt. Men annars är det fint för det blir ljusare och mysigare. Kanske får ta mig ut en sväng och kanske skotta lite för att få luft och låta musklerna jobba lite. Pappa blir nog glad också =)

Ikväll kommer min bror hem från Kina. Så vi hinner väl ses lite ikväll o kanske lite imorgon till lunch innan pappa kör mig till Arlanda. Micke ville också följa med till Arlanda, så det kommer bli ett tårfyllt farväl imorgon. Usch. Jag gillar inte att säga hej då. Inte mamma heller så hon ville inte följa med till Arlanda och det är nog bra det. Det kommer vara tårar så att det räcker. Men man får inte tänka på det nu, för då blir man ledsen redan nu och det är ingen idé! Ska i alla fall bli kul och mysigt att få åka på semester med mina kusiner och bästa moster redan när man kommer till Kina. Då får man lite annat att tänka på!

Nu ska jag sätta på en tvättmaskin! Måste tvätta mina bikinisar =)

Puss o kram

Några få dagar

Nu är det faktiskt bara ynka två dagar kvar! Sen lyfter mitt plan mot Kina på tisdag runt 18-tiden. Det ska bli så spännande och skönt att komma iväg nu när man har väntat så länge!

Tentan är avklarad och gick helt OK. Dock hamnade jag på slutbetyget på 3 poäng från VG och det känns alltid lite bittert. Hellre precis G då nästan. Men! Jag är lycklig att kursen är över och att jag slipper göra en omtenta! Dock fick jag bakläxa på mitt PM som jag skickade in och får därför jobba lite på att skriva om den!

Idag var jag hos morfar som fyllde år! Grattis grattis! Har också näst intill läst ut Dan Browns Änglar och Demoner som har varit spännande från första sidan! Strax kommer Micke hit så blir det lite mys innan jag ska träffa Sunna och Stina på Pitchers och käka middag och säga hej då!

Imorgon blir det tvättning och packning för hela slanten. Ska slänga fram allt jag vill ha med mig och sen lägga tillbaka allt som är onödigt att ha med sig (då jag förmodligen ändå inte  använder det). Sen blir det ännu en myskväll med Micke och på tisdag efter lunch skjutsar pappa upp mig till Arlanda. Det börjar verkligen kännas nu vill jag lova. Läskigt men spännande. Det är i alla fall härligt att jag har min fina moster och mina kära kusiner Siri, Signe och Ellen som väntar på mig i Kina. Jag har en familj där också och det är jag lycklig för!

Nu ska jag nog ta mig en dusch innan Micke kommer!

Ha en bra kväll!

Kram

Tentadags!

Idag är det tentadags! Skriver mellan 9-14, men inte att glömma att jag har hemtenta. Eller rättare sagt webbtenta. Ska ladda hem tentan vid 9 och sen måste jag fylla i mina svar på webben innan kl 14. Hoppas verkligen att det går bra. Visserligen har jag tillgång till det mesta här hemma för att lösa uppgifterna, men lite snälla frågor vore ju inte fel!

Riktigt kallt ute idag också! -11 grader imorse, liknande nu! Men det är vackert, det gnistrar om gräset och himlen skiftar mellan rosa och blått och månen syns fortfarande tydligt!

Lycka till Stina med din tenta idag, och Grattis Paulina som fyller år!

Kraaams

Snön faller sakta..

Snön har verkligen kämpat idag. Imorse när jag vaknade låg ett tunnt täcke över gräsmattan och efter frukost föll de första flingorna mrn verkligen sakta.. Ett tag snöade det uppåt men nu dalar de ner igen och har tilltagit i storlek. Det är vakert. Ser lite poetiskt ut.

Imorgon har jag tenta. Men det är så tråkigt att plugga just nu, dessutom en tråkig kurs att ha tenta i. Jag, och många med mig, har förmågan att göra tusen andra saker när man verkligen måste plugga. Det brukar bli storstäd eller rensa lådor eller annat som vanligtvis är supertråkigt. Idag har jag nog gjort det mest extrema. Jag målade om en liten vrå i mitt rum hemma hos mamma och pappa.



Innan

Färgen var verkligen vidrig. Jag valde den tydligen tillsammans med expediten i affären för ett antal år sedan. Men det var inte förrän runt jul som vi alla här hemma lyckades kläcka ur oss att färgen var vidrig! Då började mamma prata om att måla om. Därför bestämde jag mig för att göra det idag, som överraskning, mycket beroende på att det var jag som orsakade den hemska färgen från början. Här är resultatet;


Efter

Och visst blev det tusen gånger bättre! Problemet nu är att jag inte pluggat alls idag och måste sätta igång NU. Sedan har jag blåsor i händerna efter rollern och ont i ryggen och allmänt trött efter slit. Kanske ska muta i mig lite morotskaka så att jag får fart igen och sen måste jag sätta igång!

Lycka till också alla andra som sitter och tentapluggar!

Kram ♥

Mitt i plugg

Nu är det liksom mitt i pluggperioden. Jag borde ha satt igång för länge sedan, men jag somnade om imorse utan att ställa klockan och vaknade kl 9.30 helt groggy. Så jag tog mig en dusch och en andra frukost och nu sitter jag här. Ganska redo att ta tag i dagens pluggblock som är "aktievärdering" och för det mesta kommer att bli att räkna uppgifter. Ska också göra en exempeltenta för att stämma av hur jag ligger till.

Nog om det.

Snart är tentan färdig och jag ska börja packa till Kina. Känns riktigt kul att packa. Måste tänka lite smart och så. Får försöka smyga med lite sommarkläder som jag kan ta med till Indonesien över kinesiska nyåret. Jag är så bortskämd att jag ska åka dit nästan samma dag som jag kommer till Kina och då måste man ju ha kläder till det. Och vinterkläder i kalla Peking. Och vårkläder att ha när det blir lite varmare. Dock får man inte glömma att allt finns att köpa i Kina om man råkar glömma något.

Lite ont i magen hade jag ju allt igår när Micke och jag låg och pratade om att idag så är det mindre än en vecka kvar tills jag åker. Kommer att sakna och längta efter honom så fruktansvärt mycket!

Idag är min kära bror på Fun Dazzle. Tänkte därför lägga upp en bild där ifrån när Ellen och jag var där förra våren!


En ombyggd simhall full med bollar

Ha en riktigt bra dag!

Kram ♥



1 vecka kvar!

Nu är det bara en vecka kvar tills jag flyttar till Kina! Om en vecka kommer jag nog ha en helt annan känsla i magen än vad jag har nu! Fattar nog inte riktigt än ändå, att jag ska vara borta så länge! Men det ska verkligen bli spännande, jag förnekar inte det!

Idag ska jag plugga vidare inför tentan. Ska slutföra PM och plugga prognoser. Lite bättre väder än igår så jag ska nog ta mig en promenad sen så att jag får lite luft. Förkylningen är mycket bättre. Bara lite snorig men jag är trött idag. Micke skulle till Helsinborg så hans klocka ringde 5.30 och då vaknade givetvis jag med. Sen har jag sovit dåligt för att jag var rädd att han skulle försova sig.  Jag måste alltid lägga mig i =)

Nu ska jag sätta fart med mitt här.

Önskar er alla en trevlig dag!

Puss o kram ♥

Tentatider

Nu är det verkligen tentatider! Jag har suttit mer eller mindre hela dagen med tentaplugg och börjat på en liten PM som jag får skriva för att jag missar ett seminarium på onsdag. Mina fina vänner Karin sitter tydligen i Lund och tentapluggar och Stina sitter i Gävle. Hoppas att det går bra för oss alla så att man kan lämna gamla kurser bakom sig! Som sagt bara Sunna som slipper för hon har lyxen att jobba!

Stina hälsade att hon hoppades att jag inte bara tänker på Kina. Och så är det inte. Ibland, som idag, har man fullt upp med så mycket annat att man nästan glömmer. Men sen kommer man på något man inte får glömma att ta med sig och då minns man igen. Men för det mesta denna vecka lär jag vara här och nu tills tentan är avklarad. Efter den ska jag nog roa mig lite på fredag och sen börja packa i helgen!

Ska försöka passa på att hinna träffa Sunna och Stina igen innan jag åker. Måste krama ur det bästa av sina nära och kära innan man ska bort!

Imorgon väntar mera plugg men jag klagar inte. Det är ganska trivsamt att äta frukost och sedan sätta sig i lugn och ro i ett varmt rum med trevlig utsikt och räkna lite och läsa lite. Ingen vidare stress heller!

Hoppas att alla har en trevlig kväll och att morgondagen blir lite mindre blåsig!

Puss o kram ♥

En riktig måndag

Idag kan man verkligen känna att det är måndag! Segt att komma upp ur sängen (jag är ju förkyld också) och ännu mer segt att komma igång med pluggandet. Men jag tog en dusch och försökte fräscha till mig lite så att det skulle kännas lite lättare och nu sitter jag faktiskt och pluggar på. Går ganska bra också och då blir det lite roligare!

Snart är det bara en vecka kvar tills jag åker. Sorgligt men också skönt att få komma iväg snart. Det är nog väntandes som gör att det hela blir lite tyngre. Väl på plats gissar jag att det kommer kännas helt annorlunda. Dessutom ska jag ju få komma iväg på en semester till solen över det kinesiska nyåret och det blir ju en perfekt start på flytten! Sen hinner jag väl precis komma iordning innan mamma och Inger kommer och då får man ju lite nytt sällskap!

Önskar alla en trevlig måndag även om det känns lite svårtstartat efter helgen. Kanske inte för dig Johan, du är ju i Kina och roar dig med våra fina kusiner så för dig är det väl lördag hela veckan!

Kramar ♥

Dags att plugga

Visserligen är det söndag, men nu måste jag börja plugga inför tentan på fredag. Ska nu sätta mig och göra upp en planering för hur det ska gå tillväga och sen ska jag köra på. Får försöka ta mig igenom en del om dagen så ska jag nog hinna med. Inte att glömma att det är en nättenta vilket gör att jag i alla fall inte måste lära mig något utantill! Tack och lov!

Annars ska lite andra saker fixas. Måste bränna ut lite saker från min dator som back up. Alla mina bilder och viktiga dokument. Tänkte bränna ut alla PM och uppsatser som har skrivits hittills. Är alltid rädd för att någon skulle sno min dator och alla bilder försvann. Nackdelen när man inte längre framkallar bilder. Så nu ska det bli gjort innan Kina för att inte riskera något!

För övrig är jag förkyld. Riktigt trist. Känner mig lite tung i huvudet, bihålorna och halsen ömmar och näsan är tjock! Skit tråkigt när jag måste vara pigg inför sista veckan i Sverige med plugg och packning.

Ha en bra söndag ni andra!

Kram ♥

10 dagar kvar

Sitter i soffan nu efter en god middag -vitlökswok från Wongs! Har min lilla fina Acer Aspire one i knäet och försöker att hitta fingersättningen för de söta små knapparna!

Nu är det bara 10 dagar kvar tills jag lämnar Sverige för Kina i 5 månader. Det ska bli en spännande resa på många olika sätt. Ska försöka att lära mig ett svårt språk, lära mig hitta ett nytt vardagsliv på andra sidan jordklotet och klara mig utan mina nära och kära!

Alla praktiska ting är i stort sett ordnade, för adressen är flyttad, biljetterna klara, försäkrad och utflyttad ur min lägenhet! Det blev rent och snyggt i lägenheten och jag kunde lämna nycklarna till Linnea med gott samvete!

Nu är det lördagskväll och jag gissar att det blir en film eller så. Imorgon måste jag börja med mitt pluggande inför fredagens tenta!

Kramar

Bye bye Uppsala

Lördags morgon.

Tagit det lugnt hittills. Ätit frukost och tittar på Alpina världscupen. Diskat upp det sista sista och nu ska jag ta reda på min säng och packa ihop alla sängkläder. Sen ska jag ge mig på det sista i badrummet, gå ut med sopor och dammsuga av. När Micke väl är här bär vi ut det som ska till Örebro och sen ska jag torka av golven och sen är det klart!

Igår var jag hos Stina tillsammans med Elli och Linnea. Åt jätte god pasta med räkor som Stina lagade. Drack lite vin och spelade spel. Verkligen supertrevligt med också sorgligt att säga hej då. Har nog inte riktigt fattat att jag faktiskt ska vara borta så länge!

Annars vet jag inte vad dagen har att erbjuda. Väl i Örebro blir det väl till att lasta av de få saker som skulle dit. Sen hoppas jag på lite mys. Kanske bio? Hörde igår att Australia ska vara riktigt bra!

Ha en rktigt bra helg!

Kram ♥

Fredagskväll!

Nu börjar det ju faktiskt bli kväll och jag har städat färdigt för dagen! Jag har tagit en dusch och klätt på mig lite rena kläder. Lyckades få tag i en topp inne i min överfulla garderob som jag kan ha ikväll. Kan ju inte visa mig för mina vänner i samma lilla klänning varje dag bara för att jag inte packade med mig något =)

Nyss ringde min bror som stod på stationen i Örebro och skulle ta tåget till Arlanda för han flyger till Kina idag. Ska vara hos våran moster och kommer hem dagen innan jag åker. Vi byts av lite kan man säga. Önskar honom en riktigt bra resa. Ska bli spännande och höra hur han upplever det!

Ikväll blir det hem till Stina tillsammans med Elinore och Linnea. Det blir litte middag och vin och kanske sällskapsspel. Man vet aldrig vad som händer, men Stina är väl utrustad med spel och det är alltid roligt!

Imorgon väntar sedan den sista städningen. Ska slutföra badrummet och sedan våttorka alla golv när Micke och jag burit ut de saker som ska till Örebro. Lättare att städa det sista när det är tomt på de möbler som inte ska vara kvar. Sen blir det hem till Örebro och sen måste jag komma igång med pluggandet inför tentan!

Önskar er en riktigt trevlig fredagskväll!

Kram ♥


Fina bror Johan

TGIF!

Idag är det fredag! Igen! Hjälp vad tiden går snabbt!

Vaknade vid 7 när klockan ringde men somnade om mellan varje znooze och gick inte upp förrän strax före 8. Men det var skönt och mysigt att ligga kvar i sängen. Var fortfarande mätt när jag vaknade efter mitt och Linneas restaurangbesök. Åt på Amazing Thai i Uppsala och det var riktigt gott! 5 små rätter var inkl förrätt! Dock är det ngt visst att äta thaimat i Thailand. Mer hetta i både maten och luften. Trevligare utsikt att titta ut över stranden än ett parkeringshus i Uppsala. Men sällskapet kan man inte klaga på!

Å så mysigt det var i Thailand i december. Kan fortfarande tänka på det och känna värmen. Det var en så perfekt resa. Smita i väg en vecka i december medan Sverige fortfarande var grått och ruggigt och komma till solen och värmen i en vacker natur. Bara Micke och jag och lugnet. Gjorde absolut ingenting om dagarna och det var toppen. Lite avis på Sunna och Johan som ska åka dit snart. Men jag får ju åka till Kina!


Minne från Thailand

Hittills har jag hunnit avsluta min runda med vår PM, ätit frukost och sånt. Nu ska jag ta tag i städningen. Har en lång lista som jag ska börja beta av. Ska bli helt okej ändå att röja runt med trasan!

Ha en bra fredag!

Puss o kram ♥

Inte så synd om mig!

Jag må ha varit lite gnällig igår för det är inte alls så synd om mig! Jag har fått chansen att åka till Kina i 5 månader och det är inga konstigheter att man då måste tömma sin lägenhet!

Imorse var jag först på Ekonomikum och skrev klart vårt PM kan man säga. Lite finlir som återstår som vanligt, men det mesta är gort. Var en mycket kul och trevlig dag även om det var lite ensamt att vakna imorse ;) Fick återigen prova på matlåda och det är något jag inte saknat under jullovet!

Väl hemma kilade jag till Clas Olson och köpte 5 nya lådor. Sen har jag packat och packat! Bokhyllorna är tömda, garderoberna är toma och köksskåpen är så när som på toma, förrutom de saker jag lämnar åt Linnea. Jag hoppas verkligen att hon ska trivas här och att hon till slut känner sig hemma. Just nu påstår hon att hon känner sig som husvakt, men jag hoppas att det går över! Hade tänkt att lägga upp lite bilder, men kamerasladden är nerpackad sedan länge och den andra ligger i Örebro!

Imorgon vankas det städ! Börjar nog med duschen och sen garderoberna. Sen blir det väl kylsskåp/frys och sovrummet. Ska också göra mitt finlir på vår PM, men mest blir det nog till att ligga på knä och skura!

Nu råkade jag gnälla lite igen, men det kommer nog att gå bra imorgon ändå.

Imorgon åker min fina bror till Kina och sen kommer han inte hem förrän dagen innan jag åker så vi hinner inte ses så mycket. Synd det när man äntligen får ses igen sedan hans resa på 3 månader i centralamerika. Dock tror jag att han kommer få det toppen där borta! Tusen tack också för hjälpen med min lilla pärla. Min nya pärla är ett nyinköp till brors förtret till en början. Jag har skaffat mig en ultraportabel laptop. Lyckliga jag!

Nu blir det tv en kortis och sen sova säng!

Krams ♥


Kallt, kalt och tomt!

Igår kväll anlände jag till Uppsala. Hade väntat mig en hemsk resa som vanligt, men det var ju bara onsdag och knappt en människa på varken tåget eller bussen. Kändes väldigt konstigt att kliva av bara. Lite vemodigt och ganska meningslöst då jag bara ska hit och packa ihop egentligen!

Slängde bara in min väska innan jag gick och handlade lite frukostgrejer på Ica. Resten av kvällen handlade om att börja packa ihop mina saker. Riktigt trist. För det första var hela lägenheten alldeles kall då jag drog ner värmen innan jul. Sen kände jag mig väldigt ensam. Pratade med Micke om det. Man har liksom haft folk runt omkring sig hela julen och full rulle hela dagarna och så kommer man hit där allt är knäpptyst!

Lyckades tömma båda badrumsskåpen och båda bokhyllorna i sovrummet innan kartongerna tog slut. Såg riktigt kalt ut överallt vilket spädde på mitt vemod! Tittade lite på tv sen för att komma ner i varv efter allt packande. Kan också tillägga att jag är en hejare på att rensa och kasta!

Nu har jag legat i sängen och läst tidningen, duschat och sitter nu och ska äta frukost. Kl 10 ska jag träffa min PM-grupp och skriva lite PM. Sen måste jag hinna till Clas Ohlson och köpa fler lådor!

Ha en bra dag!

Krams ♥

Svettigt!

Nu har jag ringt och ringt. Lustigt det där med telefonköer egentligen. Lite olika stilar man stöter på medan man väntar. Små uppmaningar om att man faktiskt kan göra ändringar och anmälningar på nätet, och att det faktiskt är flera före i kön - fortfarande! Och dessutom så känns det som om dom uppmanar en att lägga på luren av frustration och gå in på nätet! Vissa hade detta envisa tutande också som förekommer över vanliga telefonlinjen! Vad hände med pausmusik? Nästan så att man sitter och bygger upp en aggression mot den som snart kommer att svara. Känner liksom att nu kommer jag snart bli riktigt otrevlig.

Men! Så svarar det fantastiskt trevliga männsikor. Både på försäkringsbolaget, adressändring, Forex och Svenska Dagbladets kundservice! Hejja hejja säger jag bara! Han svetta mig rejält hos er alla innan ni svarade men sen räddade ni min dag! Hurra!

Nu är allt fixat av praktiska detaljer inför min resa. 

* Försäkring
* Adressändring
* Svenska Dagbladet

Dessutom har jag varit snäll och ringt Forex åt min bror! Sedan har jag också packat. En massa kläder som inte får följa med till Kina och därför ska packas ner i Uppsala. Mamma sa att jag kan lämna kläder här i Örebro, och det vet jag och det är jätte snällt, men jag vill samla mina saker på ett och samma ställe. När jag kommer hem från Kina igen får jag ju åka dit och dra fram mina sommarkläder och lämna av de förmodade nyförvärven!

Alldeles snart ska jag njuta och se frammåt mot min resa. Dock återstår lite saker innan jag kan slappna av helt. Men idag var definitivt ett stort steg framåt!

Bjuder på en Kinabild för första gången!

Utanför Förbjudna staden

Utanför Förbjudna staden


Kram ♥


Onsdagsfix!

Idag vaknade jag tidigt tillsammans med Micke. Han och Johan skulle åka och jobba, så när Johan hämtades upp, släpptes jag av. Gick genast och la mig igen och somnade om. Sov till 9 och åt lite frukost i sällskap av pappa som tydligen är ledig fortfarande!

Nyss tog jag ett bad. Det var skönt och avkopplande. Vad som väntar härnäst är att få kläder på kroppen och börja packa ihop saker som ska till Uppsala. Efter det ska jag sätta mig och ringa runt till;
  • Länsförsäkringar
  • Forex
  • Adressändring
Satt och tittade på bilder tillsammans med Micke igår. Hittade rätt på en massa fina sommarbilder. Det är ju rätt härligt att det är vad jag kommer hem till efter 5 månader i Kina.


Ha en bra dag så länge!

Kram ♥

Kloka ord..

Min moster gav mig lite kloka ord i jakten på vardagen. Hon sa; varför leta efter den. Den kommer till slut ändå!
Kanske har hon mer än bara rätt! Jag kanske ska passa på att njuta av att göra ingenting och inte riktigt veta vad jag ska hitta på. Det kommer väl snart dagar i Kina när jag kommer vandra omkring i en oförklaringt stor stad och önska att tiden gick lite snabbare.

Tiden går ju ändå rätt snabbt. Lite väl fort just nu. Känner ju lätt ångest varje gång jag är nära min älskade Mikael. Hur ska jag klara mig utan honom så länge? Kina är ju så långt bort jag kan komma. Min fina älskling vad jag kommer att sakna dig!♥

Nu är det kväll igen. Har hunnit lite av dagens planer. Fixade det sista webbprovet både med och utan storebrors hjälp. Frustrerande bara när det inte fungerar direkt. Kan ju inte låta bli att fundera på hur tentan ska gå! Imorgon ska jag samla ihop mina Uppsala saker. Tar tåget dit imorgon kväll som jag säkert redan nämnt. Väl där blir det till att börja packa det som kan packas. Måste kila iväg och köpa lådor på Clas Olson eller så direkt på torsdag så att jag kan komma igång!

Imorgon ska jag njuta av att göra ingenting och se till att jag börjar plugga lite för att uppnå maximal tillfredsställelse. Lite lättare när alla andra här i huset är på sina jobb. Då kan jag sitta där i vardagsrummet och sprida ut mina papper. Mysigt!

Nu ska jag sätta mig med en bok. Läser Dan Browns Änglar och Demoner. Han är för bra på det där med att skriva böcker!

Puss ♥
 

Vardagssökning!

Jag hade tänkt att försöka mjukstarta mig till en vardag idag. Det gick inge vidare. Sov till 11. Knappast vad man kan kalla vardagstid! Å anda sidan har jag försökt att ta igen det nu med att skriva ut mängder med övningar till min kommande tenta. Jag kommer ha att göra!

Imorgon blir det kanske vardag på riktigt. Övriga familjen ska börja jobba igen. Och eftersom att jag bor hemma nu i väntan på min Kinaflytt så kan jag ju hoppas på att ryckas med! Tänkte i så fall sätta mig med plugg. Dock saknar jag alla mina böcker som ligger kvar i Uppsala. Annars ska jag försöka komma till rätta med lite praktiska saker ang flytten så som att ringa till adressändring, försäkringsbolag och liknande.

Snart blir det nog lunch. Det ska bli gott! Sen får vi se vad denna dag har att erbjuda. Det är ju trots allt söndag!

Krams ♥

Snart är det vardag igen..

... men det kommer nog inte att bli helt riktig vardag för mig förrän i fenruari tidigast!

Idag jobbade jag dock lite tillsammans med mammsen. Gick upp runt 7 och det var verkligen ovant att ställa klockan på ringning. Men, imorgon är det ju helgdag igen och sen är det dags för mig att ta tag i mitt pluggande inför tentan som är den 16:e januari. Då får jag se till att komma upp på morgonen och sen sitta hela dagarna så att jag ser till att klara tentan också. Annars kommer den att bli släpande då jag flyttar till Kina och inte kan göra omtentan! O sen blir flytten den 20 januari. Men när jag kommer fram är det CNY och Kina är typ stängt. Så då blir det en liten semester med mina bästa kinakusiner! Så kanske man kan hitta någon form av vardag efter det!

Annars har jag lite att fixa med, utöver plugget. Måste fixa adressändringar och söka CSN-pengar och se till att jag är försäkrad medan jag är borta. Dessutom ska jag till Uppsala i helgen för att fixa iordning min lägenhet genom att plocka bort alla mina saker så att Linnea kan få nycklarna och flytta in när hon känner för det. Och samtidigt måste jag se till att de saker jag vill ha/behöver när jag kommer tillbaka till Sverige i slutet av juni, att de sakerna finns lätttilgängliga bland alla mina kartonger så att jag lätt kan fiska upp mina sommarkläder..

Som ni märker är det en hel del kvar att fixa. Packningen kommer nog inte att starta förrän helgen innan jag åker. Det får bli det sista som görs. Allt det praktiska måste lösas innan.

Nu ska det åkas o handlas tillsammans med mafiljen så att vi kan laga oss en god trettondagsaftons-middag.

Krams ♥

Nedräkningen har börjat

... det kan man lugnt påstå!

Nu är det 18 dagar kvar tills jag kliver på planet till Kina och Peking! Är så blandade känslor! Det ska bli kul, spännande och framför allt nyttigt. Men ändå så sorgligt. Jag trivs ju himla bra hemma också. Det är viktigt att förstå att jag åker till någonting och inte ifrån någonting. Kommer att bli många ensama dagar men också fartfyllda dagar då tiden knappt kommer att räcka till!

Kommer givetvis att sakna min älskade Mikael. Han sa en gång; du åker bara längre och längre bort! Och visst stämmer det. Först Uppsala och nu Kina. Men som jag svarade då; jag kommer aldrig längre bort än till andra sidan jordklotet. Allt annat kan bara bli närmre efter det!

Dessutom kommer jag att sakna allt det sociala med mina vänner! Tur att jag har mina bästa Kina-tjejer som kan få mig att skratta där borta i Peking! Och Johanna som jag läste Kineiska A med i Uppsala bor där också som tur är!

Nu måste jag snart börja klura på all (eller liiiite) packning jag ska ha med mig. Vet att jag kommer att shoppa både det ena och det andra där, så det gäller att packa smart. Och lite! Tack mormor som gav mig allt jag behöver i form av krämer för både kropp och ansikte. Min nässecär kommer att vara väl fylld med bra saker!

Krams ♥


Nyår och bröllop

Nu är även nyår över som för min del firades med ett jätte fint bröllop och en fantastiskt kul bröllopsfest!
Dock var det ju inte jag som gifte mig, utan min svåger och svägerska. Dvs älskade Mikaels bror Johan och hans, numera fru, Malin. Vi var uppe i Dalarna och vigseln ägde rum i Rättvikskyrka medan festen hölls på hotell Långbers i Tällberg.
Det blev verkligen ett vinterbröllop! Strålande sol och frosttäckta träd och isande kyla! Nätterna var klara och kalla och vi hade en mysig promenad hem från festen i det vackra vintermörkret...

Nu är man hemma igen och vardagen börjar krypa allt närmre. Dock kommer denna vår inte bli någon annan lik då jag snart tar min väska och flyttar till Kina. Men innan dess är det mycket som ska fixas. Dessutom är det en tenta kvar som ska klaras av. Därför väntar nu lite plugg i mitten på nästa vecka. Sen ska min lägenhet plockas ihop för att ge rum för Linnea som ska ta hand om mitt kära boende fram till sommaren.

Kram ♥

RSS 2.0