ett möte.

Jag kom på en sak.

För 6 år sedan började Micke och jag dejta varandra. Ett sms på morgonen den 31 juni 2003 ledde till att vi började träffas. H e l a sex år sedan! Otroligt. Och alldeles underbart. Inte vågade man hoppas då på att det skulle bli så här bra.

Tack Peter H för att du hade din 30-årsfest just då!


Marsstrand 2005
Tillsammans i 2 år.

Jag älskar dig oändligt mycket. Min älskade Mikael.

utpumpad

Jag tror vi är lite småkrassliga allihopa. Smått seg och allmänt hängiga hela bunten. Trist.

Hann med lite plugg efter lunch men sen bar det av till SAS där vi spelade tennis på kanske världens sämsta bana. Trasig som attan och dessutom blåste det enormt mycket. Sen blev det bad, dusch och bastu. Middag på god restaurang.

Kilade bort till Y och köpte födelsedagspresent till S. Hon fyller 9 år imorgon, det ska firas! Nu borde jag plugga. Jag ligger efter, men varken kraft eller lust. Imorgon. Då måste måste jag.

Fan. Jag måste nu med. Suck.

Vill än en gång skicka en hög kramar och pussar till min fina mamma. Hon är verkligen en pärla man alltid kan lita på och räkna med! Jag älskar dig för det och för allt annat!

Puss o kram

pest

Ja, jag pluggar. Faktiskt. Och det är precis så tråkigt som jag anade.

I Sverige, hemma i Uppsala, där pluggade jag aldrig på helgerna. Jag förstår varför. Jag låg i under veckorna och fredag eftermiddag kunde man packa ihop och gå hem och ha helg och ledigt ända fram till måndag morgon. Jag saknar det. Jag längtar hem till pluggfria helger.

Å andra sidan så finns det en anledning till att jag pluggar på helgerna här. Det är faktiskt inte så att jag har fasansfullt mycket att göra. Det är bara det att på vardagarna gör jag så mycket andra bra saker. Veckorna som gått har jag haft sällskap av bror med flickvän som man hellre busar med än att plugga. Då får man bita i det sura och sitta på helgen.

Men nu är det kort tid kvar. 1½ veckas intensivt plugg och sen kommer examsen. Efter det är det mest softarplugg tills det hela är över. Då ska jag ha sommarlov. Kanske mitt sista riktiga sommarlov. Det ska bli såå skönt!

Har i alla fall gjort klart det paper som Projektledningen krävde. Sitter nu och repeterar ord på kinesiska. Det tar sin tid. Man ska både skriva uttal och tecken. ca 16 kapitel á 30 ord. Segt. Det spritter i kroppen efter att få göra annat.

Lunch om en stund. Sen blir det tennis och sim på SAS. Måste speeda upp träningen nu. Inte många veckor kvar nu.

Puss o kram

mamma!

Grattis min fina mamma på morsdag!



Min mamma är väldigt bra. Hon är snäll, förstående, uppmuntrande, stöttande och gör alltid saker för sina barns bästa. Hon är extremt bra på att hjälpa till i alla lägen, en riktig fixarmamma! Min mamma är superbra på att laga mat och det är något man kan sakna här på andra sidan jorden. Min mamma är bra på att se människor, komma ihåg människor och att engagera sig i andra. Mycket min mamma gör är just för andra människor.

Jag tror att jag är väldigt lik min mamma på många sätt, givetvis de allra bästa sätten!

Jag älskar dig mamman min!

plugg.

Det är söndag. Ännu en ledig dag. Och jag skulle njuta massor om det inte vore för att jag måste plugga. Jag måste skicka in mitt paper för Projektledningen. Ligger lite risigt till måste jag erkänna. Sen måste jag plugga kinesiska. Gissar att några av mina klasskompisar är på lektion nu. Jag bojkottar. Gissar att det resulterar i ännu mer plugg imorgon för att ta igen det jag missade idag.

Det är fint väder. Himlen är blå, solen lyser. Jag sitter inne. Måste plugga nu.

Suck.

tänk..

Jag skalar frukt i köket när det slår mig; tänk vad jag har det bra.

Jag har det bra som kan äta god frukt i rätt säsonger i Kina för billiga pengar, som kan får känna sommarvärmen mot min hud varje dag. Jag har det bra som kan promenera i ett skymmande Peking, känna solens sista strålar värma. Jag har det bra som bor i ett land med tusen möjligheter runt hörnet. Jag har det bra som har en fantastisk familj här i Kina som fyller mina dagar med mening, spänning, äventyr och trygghet. Jag har tur som har en fantastisk familj hemma i Sverige som tänker på mig, bryr sig om mig, fast att jag är på andra sidan jorden.

Jag har det bra som har en sån underbar pojkvän, som jag får älska och älskas av, snart sedan sex år tillbaka. Jag har fina vänner i Sverige som verkligen betyder något.

Jag har det bra, som har ett underbart liv här. Jag har det bra som har människor där hemma som väntar på mig.

Jag lever i två världar. Här fysiskt tillsammas med allt vad Kina har att erbjuda mig. Jag lever hemma, psykiskt i tanke och hjärta.

Jag saknar er där hemma. Men jag har det bra. Även här.

hej då J och E!

Så var ännu en lördag passerad. Jag har börjat inse hur kort tid det faktiskt är kvar. 1 månad. Mindre. 3 veckor ungefär. Sjukt. Dags att börja planera lite så att allt hinns med.

Imorse åt vi frukost tillsammans med Johan och Emma. Sen var det dags att hoppa i kläderna och krama dom hej då. Sorgligt men även skönt att komma in i vardagen. Då kanske man hinner med det man ska. Men det har varit sjukt roliga veckor när de varit här. Har hittat på en massa skoj saker. Vi ses i Sverige i juli!

Åkte till Decathlon som är som Stadium fast mer och bra mycket billigare. Fanns mängder med sportartiklar sorterade efter sport. Köpte presenter till Siri. Själv fick jag bikini för 59 RMB. Baddräkt för 39. Joggingtights för 120 och en snygg tröja för 99. Inga pengar alls och så nöjd.

Åkte till Shaghai Tang-butiken på Ritz-Carton. Fick inte en enda pinal. Inte direkt i enlighet med min budget kan man säga. Sen blev det teater. En balettföreställning med Törnrosa. Vi var hänförda, både jag S och E.

Har nyss avslutat pastamiddag på O Sole Mio. Barnvakt ikväll. Det tittas på film (Cihuahua) och sen ska det sovas. Tidigt. Imorgon är det egentligen lektion. Jag tar tagen ledig. Är det söndag så är det. Då ska här pluggas. Måste komma i fatt och ligga i fas för att underlätta mina kommande exams. Wish me luck.

Kram

Fredag om och om igen

Vart kommer alla dessa fredagar ifrån? Visserligen var jag ledig igår och idag (vilket gör det underbart att det bara är fredag). Ny fredag. Vaknade och gick upp runt 9. Inte allt för tung i huvudet efter igår. Det var en trevlig kväll.

Vi började på Pink bar med lite billiga 10 RMB drinkar, laser och gammal techno/pop. Udda. Äckliga drinkar. Men för sjutton. Billigt var det. Tog sedan taxi till Houhai parken, det är en vacker bargata. Det måste medges. Promenerade längs sjön och letade upp No Name bar. Låter lika enkelt att hitta som det är. En bar utan namn, bland hutongerna. Utan skyltar. Jag frågade efter vägen. En pratglad kines. Jag låtsades att jag fattade. Pratade på. Hittade dit. Vi var ensamma men en fin och mysig bar. En drink. Sen in i taxi igen mot hemkvarteren. Där gick vi på Alfa. Tog en öl, åt lite och fashinerades av inredningen. Hem och somnade som en stock.



Nu blir det till frisören. Fräscha till håret lite. Fräscht är för övrigt ett ofräscht ord.

Ut ut

Blev inte mycket till vila efter muren. Mycket att fixa styra upp. Kolla när kurser slutar, när man ska resa hem. Maila. Fixa kusinens kalas till imorgon. Drömma. Alltid dessa drömmar.

Gick iväg med 2 av tre superhjältar till Koreansk barbeque. Mötte bror och Emma där. God middag. Men osigt. Man fullkomligt luktar barbeque. Handlade på hemvägen.

Har nu köpt flygbiljetten hem. 28 juni, en söndag landar jag på svensk mark igen. En månad från idag. Något säger att det kommer gå fort dit.

Nu blir det utgång. Billiga drinkar och fest.

Puss o kram

En dag på muren...

Man är bortskämd kan man tänka. Tredje gången på muren de senaste 4 månaderna. Första gången i snö och kallt, andra gången en vacker vårdag och idag, tryckande varmt och regn. Tur ändå att det regnade, hade nog inte stått ut annars.

En smått dramatisk biltur på vägen dit då den medföljande goskusinen börjar må illa. Vi satte oss vid vägkanten, andades och kramades. Sen gick det över och vi kunde fortsätta. Underbara lilla människa som hon är. Inte på toaletten efteråt då hon kramade min arm och sa "det är tur att jag har dig". Jag började nästan gråta. När hon sen somnade i mitt knä i bilen efter att jag killat henne i håret och på ryggen tänkte jag som så: Om man känner så här mycket för barn som inte är ens egna, hur stor kommer inte känslan att vara då, för mina egna barn? Mäktigt.

Var en bra dag. Lite promenerande. Lite fika. Lite fantastisk utsikt. Det är lika imponerande varje gång.

Nu är jag hemma igen. Slutkörd. Trött och varm. Ska nog sova en sväng. Njuta av att jag faktiskt är ledig idag och imorgon. Det är drakbåtsfestival här i Kina och man är ledig. Underbart!

Puss o kram


Min väg

Jag lämnar hemmet innan sju. Det slår mig hur varmt det är varje dag. Alltid varmare än jag tror. Att man inte kan klä sig bättre. Fast att klä sig bra och svalt är inte lätt. Passerar grannen, det stora bygget, som ibland håller mig vaken om natten och väcker mig på morgonen. Några gubbar sitter utanför den stora porten. Tittar efter mig.

Kommer över den första korsningen, där börjar en annan värld. En lummig allé, träd och rabatter. Tanter med små hundar, promenerande människor. Livfullt. Mannen med vagnen som säljer äggpannkakor till frukosthungriga. Lilla tanten som alltid bankar sig på ryggen. Jag är nog ännu inte riktigt vaken när jag går här.

Kommer till nästa korsning. Den stora kiosken med alla tänkbara tidningar, på kinesiska. Samma varsamma uppackning av tidningar, en buffé som dukas upp varje morgon för att packas ihop igen varje kväll. Jag rundar kiosken. Kommer fram på baksidan. Ser på långt håll mannen som varje morgon tvättar sin transportcykel med det blåa flaket. På andra sidan kiosken är stämningen en annan. En målmedvetenhet. Vi promenerar alla mot samma mål. Passerar farbrorn som packar ur sin bil, full med blommor som ska till försäljning. Pioner, rosor, styckförpackade blommor. Omsorgsfullt men massproducerat.

Sedan är jag framme vid den allmänna toaletten. Varje morgon tjejen som städar dessa toaletter. Hon bor där. I anslutning till de stinkande lokala toaletterna. Moster berättar att det är en möjlighet för att få komma in till stan. Att flytta in där, bredvid toaletten och sköta om den. Jag tycker synd om henne. Hon bor där med sin son. Ändå rynkar jag min näsa och håller andan varje morgon när jag springer förbi.

Väl framme vid tunnelbanan smiter jag allt som oftast förbi väskkontrollen. Kineserna gör själva det. Den här morgonen måste jag scanna min väska. Jag gissar att det kommer vara så framöver nu. 4 juni närmar sig. 20 år sedan massakern på Himmelska fridens torg. Kanske det blir oroligt ett tag fram över. Jag får sitta på tunnelbanan. En tant sitter bredvid och granskar mig hela två stationer. Kanske är det min hårfärg, mina västerländska kläder, mina blåa naglar. Vad vet jag. Mannen på andra sidan hostar och harklar sig. Fräser. Många i vagnen bär munskydd. Rädda för svininfluensan. Jag undrar vad det är som skulle få mig att börja bära munskydd. Hoppas och ber att influensan inte når mig.

Ibland lyckas jag koppla bort att jag sitter där. Försjunken i mina egna tankar. Gör allt på rutin. Kliver av på transferstationen och promenerar de 10 minutrarna i trappor upp och ner tills jag kommer till nästa stationsdel. På vägen funderar jag. Jag tänker och tänker, fantiserar och drömmer. Jag tänker att om man kunde få alla tankar automatiskt nedskrivna så skulle det bli en roman om dagen. Mina tankar är målande, beskrivande och samtidigt svåra att sätta fingret på. När jag kommer upp för sista rulltrappan luktar det utomlands. Jag påminns om att jag faktiskt befinner mig i en annan del av världen. Utomlands. De 9 veckor jag gått här nu har skapat rutiner. Men varje morgon, på just den här platsen påminns jag om vart jag är.

Kliver på tåget ut mot universitetet. 10 minuters resa. Hur många kineser kan man se på en dag? Alla ansikten är nya, varje dag, varje vecka. Det finns ett par på tåget man känner igen. Men det är bara ett ynka par. Ser dom mig? Eller är det nya människor varje dag, varje vecka?

På vägen mellan stationen och universitetet finns en annan värld. En annan stämning. Pulsen är högre, mer intensiv. Jag går i motsatt riktining mot alla andra. De är precis på väg, jag nästan framme. Jag får alltid vänta vid stora korsningen innan man med livet i behåll lyckas ta sig över på andra sidan. Det är vanligt med utlänningar i det här området, ändå känner jag mig uttittad. Möter alla skolbarnen i sina röda scarfar, gula kepsar och föräldrar som håller i handen. Flickan vars pappa haltar, han får gå en meter bakom. Jag tänker när jag ser dem att jag hoppas det går över med tiden. Att hon slutar skämmas för sin fars åkommor. Att hon älskar honom ändå. Här möter jag tjejen som har samma t-shirt hela veckan. "Sandwich and cigaretts". Varför väljer man just den i en hel vecka. Men hon ler. Varje dag ler hon.

Jag möter mannen i kostymen som alltid joggar med portföljen i handen. Alltid joggar. Undrar om han alltid har bråttom eller om det är hans dagliga motion. Jag ser den lilla kvinnan på sin stora cykel. Det ser alltid lika lustigt ut. Jag försöker gå långsam i värmen som blir allt hetare. Vet att jag kommer vara så svettig när jag kommer fram. Saktar ner. Men vid sista raksträckan får jag alltid upp farten igen. Viker av in mot universitetet, lämnar skyddet av skuggan och går sista biten i stekande sol, omgiven av kinesiska studenter. Kämpar mig upp för till 4:e våningen och in i klassrummet. Är precis så svettig som jag gissade att jag skulle bli. Suckar. Tittar på klockan. Snart 8 och endast jag och en klasskompis har kommit. Vet att om en kvart börjar de släntra in och dagens lektion börjar. Använder de sista minutrarna av lugn till att tänka.

Jag älskar att tänka. Jag älskar att drömma. Varje morgon är lika dan. Bara tankarna och drömmarna som ändras.

På vägen hem är morgonens magi borta. Jag stressar likt alla andra för att hinna in på tåget innan dörrarna slår igen. Suckar, trängs och kämpar mig fram genom folkmassan. På vägen hem, när jag passerar den lokala toaletten, slås jag av hur illa saker kan lukta när det ligger framme i värmen. Jag skyndar mig hem. In i den AC-kalla lägenheten och andas ut.

Det här är Kina.

Time flies

Oj. Redan tisdagkväll. Tiden rullar. Lite för snabbt just nu. Men jag mår alldeles strålande bra. Lycklig. Kanske därför hjulen snurrar allt snabbare!

Igår var det lektion som vanligt och det gick ovanligt lätt för 4 timmars ihärdigt tragglande att försvinna. Hem och åt lunch och pluggade. Tränade och mötte tjejerna efter skolan. Lagade middag och gjorde mig iordning. Var på en spelning med ett svensk rockband som spelade på Starlive. Lustiga typer!



Idag var det en allt segare lektion. 4 timmars trötthet. Taxi hem och lite lunch innan vi gick och RÖSTADE inför Europa parlamentet. Man kan rösta här ifrån också om man har med sig sitt lilla pass. Lite fika på hemvägen och sen hem och mös med tjejerna, bror och Emma. Vi spelade spel och drack kaffe.

Ikväll lagade jag middag igen. Ruskigt gott. Kokta morötter, potatis och blomkål med skinksås. Sån sommarmat, så enkelt och så gott! Alla uppskattade det lika mycket!

Nu borde jag plugga lite innan jag ska träffa brorsan och Emma igen. Vi ska nog pallra oss iväg till skräddaren. Känns som om de där läxorna inte blir gjorda idag. Kanske imorgon. Ja. Imorgon måste det bli. Alla gånger.

Är också så fruktansvärt glad för ett besked jag fått! Är extra lycklig och så glad. Låg bara och strålade igår kväll av lycka. En underbar känsla. Återkommer när allt gått i lås!

Puss o kram och ha en bra vecka!

avrundning

Jag har pluggat och kan mina ord till imorgon. Glädjs åt att det är en kort vecka som kommer för min del, 3 skoldagar och en riktig långhelg.

Jag har tränat och duschat. Pluggat lite till och spelat spel med tjejerna.

Nu väntar thaimiddag på Purple Haze tillsammans med fam EK, bror och Emma.

Är inte det en perfekt avslutning på helgen så säg? Kanske ett avsnitt Lost ikväll innan läggdags för att toppa det hela.

Sen borde jag vara redo för den 9:e skolveckan. Inser hur lite tid det faktiskt är kvar. 10-12 juni har jag mina final exams. Det ska bli spännande. Ska försöka förvalta tiden tid på bästa möjliga sätt för att öka på chanserna att göra bra ifrån mig. Maximera mitt ordförråd i både uttal, ord och tecken.

Ha en bra söndag där hemma!

Puss o kram

Fre-sön

Om veckorna går snabbt är det ingenting jämfört med helgerna. Idag är det söndag igen. Helgen bara sprang förbi.

I fredags var ju en av tjejerna sjuka, så vi hämtade hem god kinesisk mat och hade lite mys hemma. Sen svidade vi om och inväntade moster och stora S. Bror, Emma och jag drack lite drinkar och åkte sedan till Chocolate. Jag blev lika förtrollad denna gång av alla konstigheter, guld toaletter, farbröder i silverklänningar och exotiska dansöser. En flaska vodka senare var känslan förhöjd.



Vi tog en sväng in på M.G.M på hemvägen. En annan klubb som ser ut som de andra här i Peking. Spegelbeklädda väggar som gör det omöjligt att veta vilket håll man kom ifrån och hur man hittar ut.

Vi hade en riktigt kul kväll vår lilla trio. Somnade alldeles för sent. Men glad.

Lördagen blev tämligen lugn. Jag följde med E till baletten och sedan hem för att plocka upp bror och Emma och åka till antikmarknaden. Köpte ett par småsaker. Hem igen. Spelade lite spel med barnen och gick sedan för att hämta upp två av mina fantastiska beställda kläder. Kjol och byxor fick jag med mig hem, kavajen och klänningen kräver ytterligare ändringar. Åå, de är så fina! Jag visar vid senare tillfälle.

Hade planer på att gå ut igår, men efter en god middag hamnade vi hemma framför en film i stället. Ack så skönt att vakna i morse utan att vara bakis. Ska iväg om en stund till balett igen. Sen blir det lite plugg och fix på eftermiddagen.

Hoppas helgen hemma varit bra också. Långledigt är aldrig fel!

Puss o kram

perfektion.

kan också meddela att dagens väder är utan tvivel det bästa på länge! (Vi svenskar är ju bra på att tala om vädret!). Klarblå himmel, sol som värmer kroppen samtidigt som en sval vind sveper förbi. Man blir ju kär.

Ändå sitter jag inne med full AC på. Ibland är vädret ännu finare på avstånd ;)


TGIFA!

Thank God It´s Friday, AGAIN!

Lilla damen som hjälper till här hemma är smart. Hon gick förbi och sa en mening på kinesiska. Jag svarade utan vidare, utan att tänka på att det var kinesiska (det är ju svårt!). Förvånad men glad stack hon in huvudet i mitt rum och sa: förstod du det jag sa? Ja. Tydligen. Så kan det gå. Lite har man nog lärt sig i alla fall. Kan nog mer än vad hjärnan tillåter en att tro ibland.


Annars jublar jag över att det är fredag igen. Fredag eftermiddag och skolan är slut för veckan. 8:e veckan avverkad. Byter kursveckor som andra byter strumpor. Nästan så i alla fall. Tog taxi hem och mötte upp två töser som kom tidigare från skolan. Stackars Lilla S har feber och E fick följa med hem hon med. Sådana är reglerna på skolan. Speciellt nu när svininfluensan härjar i världen. Har bäddat ner dem båda, bjudit på glass, saft och alvedon som doftar skogsbär. Nu tittas det på film och jag ska vila mig en sväng. Njuta av fredag.

Hurra!

Rulla på

Man blir seg av att vara ledig en dag mitt i veckan. Man tror att det ska hjälpa, att man är pigg igen dagen efter. Det stämmer inte alls. Jag hade ingen lust att gå upp imorse. Och dagen fram till 12 blev precis så seg som jag trodde. Kan det vara inställningen? Mina kursare känner lika dant. Man har ingen lust längre. Att plugga. Vill göra annat. Roligare.

Gick och handlade mer studiematerial på hemvägen. Papper och stift. Köpte med mig lunch också, någon slags omelett för 3,5 RMB. Inte alls god. Men mätt blev jag. Satte sedan igång med pyssel, så mycket pyssel  det blir med plugg. Har nästan gjort flashcards av alla mina kapitel nu. 4-14 +17. 2 kvar. Måste fixa det imorgon. Men papprena är slut. Igen. Suck.



Tog mig en sväng nere i gymmet. 4 km joggning och pyttelite styrka. Lagade mat till hungriga barn och lite mera plugg. Städar och pysslar lite på mitt rum. Sånt är jag allra bäst på. I alla fall när alternativet är att plugga.

Hoppas att ni får en skönt Kristihimmelfärd där hemma och att ni njuter av ledighet. Själv är jag överraskande ledig 2 dagar nästa vecka, tors-fredag. Kortvecka för mig då. Visserligen lektion på söndagen. Som om jag tänker gå. Näppeligen päppeligen, det ska jag inte!

Nu blir det film. Hoppas på skräckis. Det var länge sen!

Imorgon är det fredag igen. Wiihoo!

Puss o kram

Anky

Gjorde som jag sa till mig. Stängde av datorn och satte mig med plugg. Jag kan faktiskt alla orden till imorgon. Fantastiskt. Inklusive tecken, uttal, ja hela kalaset. Gick dessutom ner och tränade. 45 min promenad och lite styrka. Kan tyckas löjligt att promenera på ett löpband, men man kan inte röra sig utomhus just nu. Alldeles för varmt, man blir utslagen direkt.

Mötte barnen efter skolan och gav dem mellis. Sen bar det av till tennisen där vi spelade knappa timmen i gassande sol. Inser nu att jag druckit alldeles för lite vatten idag också.

Panikduschade och iväg på middag med resten av gänget. Anka. Varför äter jag alltid för mycket?

Ska repetera orden lite till. Fixa håret (kan inte göra det på morgonen, hinner inte) och kanske ta en kopp te och läsa en tidning. Sen blir det sängen.

Det sprutar som blå aska ur min AC. Tror knappast att det är hälsosamt. Men G menar på att jag redan fått i mig all skit man kan få. Kanske ligger något i det. Desto ännu större anledning att få lite bra luft när man sover åtminstone. Men det är ju olika.

Puss o kram

Museum



Idag var jag på museum med klassen och institutionen kan jag gissa. Det var en massa bussar som rullade iväg. Gick runt där ett par timmar, tittade på gamla kulturella berättelser om Kina, gammalt porslin från olika dynastier, kläder, guld och väggrullar. Fanns en massa fina saker!



Tog taxi hem (lat som jag är), åt lunch och fastnade framför datorn. Dricker kaffe. Borde plugga. Och träna. Men allt jag gör är att sitta här. Måste nog stänga av nu och fokusera lite. Tennis ikväll också med tjejerna, bror och Emma. Det blir skoj!

Ha en bra dag!

Puss o kram


Shoppingen..

Kan ju passa på att visa lite bilder;




Dagens inköp. Måste också passa på att visa mina pärlor som visserligen inte är nya. Men jag är lite kär i dem;



suck. men så bra!

Usch. Imorse var det inte roligt att vakna. Låg och stirrade på klockan och önskade att det var söndag så att man kunde somna om. Ingen lust att gå till skolan.

Sådana mornar är det svårt att komma igång. Men förmiddagen rullade på ganska lätt trots allt och på hemvägen var jag glad igen. Men jisses vad varmt det är!

Kanske 35 grader och alldeles vindstilla. Jag hade jeans, linne och en tunn skjorta. Skyndade hem och satte på mig svalare kläder. Inte för att det direkt hjälpte. Hur ska juni bli om det är så här i maj!

Mötte bror och Emma och gick till shoppingparadiset/helvetet och åt lunch först. Sen blev det lite shopping; jeansshorts, flipflop i skinn och ett linne. Jag behöver garanterat utöka min sommargarderob om det ska fortsätta så här. Har inga shorts, kjolar eller svala klänningar. Blir nog lite mer shopping imorgon då jag, bror och Emma åker till marknaden vid universitetet.

Har avverkat lite plugg och borde träna. Kanske det blir tid efter middagen för en promenad. Vi ska till Kro´s Nest och äta mega pizzor allihopa. Det ska bli skoj och mysigt!

Puss o kram så länge!

Välkommen Emma!

Kan också meddela att Emma nu kommit till Kina! Min svägerska kan man väl säga. Hon och bror ska stanna två veckor till. Wihoo. Det ska bli skoj!

blä

Idag mår jag inte så bra. Men det var kul igår. Det tycks hänga ihop ibland. Kul kväll - mindre rolig morgondag.

Ute på stor barrunda igår med brorsan, en dansk, fyra amerikaner och Sofia. Många billiga drinkar är inte bra för hälsan.

Stod ändå på tennisbanan imorse. Fick flashbacks från den fina nyårsaftonen för 7? år sedan som inte gick som planerat. När pappa straffade ut mig genom en timma tennis på nyårsdagen. Samma känsla nu som då. Fötterna som inte vill röra på sig, världen som snurrar snabbare än vanligt. Kan inte fokusera. Missar var och varannan boll. En distinkt smak av alkohol som letat sig in i varenda por i min mun. Den osläckliga törsten.

Gick hem och lagade mat. Diskade och jag tror att under diskningen så börjar jag nyktra till. Finfint illamående och lite mer snurr. Men jag tror att jag är på bana igen...

Fobollskväll

Fredag med skola och sen hem för att träffa moster som kommit tillbaka till Kina. Åt lunch och tog sedan en sväng ute med bror. En snabb vila innan vi kom på att vi ville ha lite massage. Sen gick vi direkt ner på Oliven och käkade middag och därifrån direkt på fotbollsmatch: Beijing -Zhenchen. Beijing vann med 3-1!



Nu är vi tillbaka hemma igen (såklart) och det ska bli riktigt skönt med helg. Moster är tillbaka vilket innebär att jag kan sova gott om natten igen. Är alltid på min vakt när jag är ensam med barnen, även om bror också är här. Kommer nog sova gott.

Imorgon är det lördag. Måste avverka lite plugg och sen kanske det blir en liten utekväll med brorsan och en god middag eller så. Hoppas på bättre väder också. Lite småtrist idag.

Puss o kram!

Once upon a time..

... så fanns det andra dagar än måndagar och torsdagar. Torsdag igen, alla här hemma är nog lika förvånade? Barnen har haft det bra och det har gått fint alla dagarna. Har de ens hunnit sakna sin mamma? Hur som helst är hon tillbaka imorgon!

Lektion idag och sen blev det IKEA där jag mötte Signe och Johan. Vi åt korv och shoppade svenska matsaker och en våg. Jag har inte ställt mig på den än. Inte så intressant faktiskt. Ser resultat ändå av min träning (dvs. jag fashineras av att en del skinn nu sitter fast på kroppen och armarna börjar anta ny form).

Vilade en sväng och gjorde pannkakssmet. Sen blev det ett träningspass innan pannkaksorgien startade. Barnen fick lite soppa medan de första gräddades och sen åt de pannkakor i stora lass. Bror min och jag fick också så att det räckte och blev över. Lovade barnen kalla pannkakor till mellis imorgon.

Har hunnit med speed-plugg. Har inte lärt mig orden, men skrivit in dem i boken. I helgen måste jag verkligen plugga så att jag kommer ikapp till 100%. Men det är svårt när det händer så mycket kul runt omkring.

Blir nog ett avsnitt Lost innan jag däckar i säng.

Puss o kram

Today.

Ännu en skoldag. Tjejerna somnade tidigt igår så alla var klarvakna när jag gick upp vid 6-tiden. Det är bra mycket lättare för oss alla att kliva upp när det är ljust ute och solen lyser.

Knatade iväg i mina Kina-flip-flops imorse. Många blickar det fick. Speciellt inne i t-banetåget. Lustigt. Vad vet jag? Kanske var jag ute och knatade i tofflor? Å andra sidan ser man ju folk varje dag som knatar i pjamas när de rastar hundarna på morgonen. Vem är konstigast?

Hade lektion som var så tråkig idag. Morgonens första två timmar var helt okej. Ja la manken till för att vara allert. De sista två timmarna var fruktansvärt sega. Ett övningspapper som alla tragglade med, för min del utan större framgång. Måste lära mig alla tecken bättre. Dessutom hade jag ingen större lust.

Mötte bror hemma efter skolan (kostade faktiskt på mig en taxi hem som jag somnade gott i). Vi åkte till Guolou och kikade i lite roliga affärer med en massa roliga t-shirts (tapppar mamma andan nu?) och åt lunch tillsammans.


Bror med hala pinnar och den alkoholfria ölen jag lyckades beställa...

Tog en kaffe hemma innan tjejerna kom hem. Då var det lite lek innan vi alla bytte om och åkte till tennisen. Alla flickor har nu eget racket och nya mjuka bollar som gjorde framstegen på tennisbanan om möjligt ännu större (för de minsta alltså). S spelade både med mig och bror och jag fick några bra bollar med brorsan. Riktigt skoj!

Kastade oss hem och duschade. Sen har vi ätit middag på KFC. Alla glada utom jag. Men man får ställa upp. Nu ligger tjejerna i sin säng och bror och jag ska kolla på Lost. Imorgon blir det mer plugg och sedan till IKEA för lunch och matshopping.

Ps. Mina fina klasskompisar åker till Xi´an idag. Inte alls avis (jooo!) men tajmingen med just denna helg var inte optimal för min del så jag får snällt stanna hemma. Snacka om att jag måste vara duktig på lektionerna när halva klassen är borta. Jag kommer definitivt få åka på att svara på alla frågor då den del av klassen som är kvar består av mindre smarta japaner och koreaner (inget ont mot folkgrupperna, bara mina klasskompisar).

Puss o kram!

extra..

..hälsning till min underbara älskade.

Det är ju trots allt födelsedag! Grattis igen älskling!

Har tittat på Lost tillsammans med bror. Ska nog sova nu. Kan nästan alla tecken till imorgon. Lite grann i alla fall. Har äntligen tagit mig för och börjat göra flash cards till alla tecken...

Puss o kram

Grattis hjärtat!



Idag fyller min alldeles underbaraste Mikael år. 27 hela år. Underbara fina. Jag längtar efter dig och saknar dig lite extra en sådan här dag. Vill så gärna vara med och fira dig och ge dig en extra puss.

Hoppas att ni där hemma tar väl hand om min underbara pojkvän och skämmer bort honom lite extra från mig. Mitt paket är på väg i alla fall :)

Kyssar till dig mitt hjärta!

Hello :)

Ännu en speedad dag till ända. Fullt upp. Som vanligt. Speciellt när bror nu är här och man vill hinna med en massa bra saker.

Lektion som vanligt till 12. Gick äntligen och handlade papper för att göra Flash cards. Detta torde öka mina möjligheter att minnas alla mina glosor. Mötte sedan bror och vi åt lunch på det lokala dumplingshaket tillsammans. Jag bjöd. 11 RMB ;) Vi gick sedan och storhandlade. G åkte till Sverige idag så bror och jag är incharge för mat och barn. Fullt upp :)

Pluggade lite och tränade medan S och bror spelade pingis. Ikväll åt vi alla tacos tillsammans och barnen sover redan. Själva ska vi titta på Lost. Inne i början på andra säsongen.

Imorgon fyller världens underbaraste människa år. 27 hela. Och jag är inte ens där. Men paketet är postat.

Kyss så länge älskling.

Puss o kram till er andra!

Välkommen bror

Nu är min fina bror här. Det är verkligen jätte kul!

Dagen har varit intensiv. Tennis imorse allihopa. Kastade oss i taxi hem. Panikduschade och kastade mig i taxi till flyget tillsammans med S för att möta bror. In på terminal 3. Får sms av mamma då att bror finns på terminal 2. PÅ shuttle bus till T2. Mötte bror. In i taxi, hem. Byta om. Barnkalas, socker och skrikiga barn. Hem. Yashow för att byta kläder till barnen. Hem. Ut på restaurang. Gott gott. Hemma igen. Måste göra min läxa.

Tack snälla svärmor för påskägget som jag fick nu! Armbandet är jätte fint och jag har använt det redan! Ska försöka äta godiset med förstånd.

Puss o kram

Andra bullar!



Stora S är frisk idag. Skönt! Åt frukost tillsammans allihopa och nu är de på fotboll. Själv är jag hemma och bakar bullar! De ska med till gudstjänsten sen och då kan man inte ligga på latsidan. Är lite orolig för slutresultatet, köpte mjöl igår, som jag hoppas är mjöl. Ja ni fattar. Inte en rad med bokstäver på påsen. Men det var vitt och pulveraktigt så jag hoppas att resultatet blir bra!

Blir lite ärendefix efter kyrkan. Yashow och så ska jag fixa Mickes present! Jag längtar efter dig älskling. Hoppas att du kan förlåta att presenten blir lite sen, men jag vill verkligen att den ska komma fram, så den skickas med moster till Sverige. Litar inte helt på kinesiska posten..

Ikväll blir det klassträff på bar som sagt. Ser verkligen fram emot det. Imorgon kommer bror. Wiiiihoo!

Ps. Kolla in den här söta bloggen: http://matildasalmen.blogg.se

Puss o kram

Fantastic friday

Underbara fredag. Det kan inte hjälpas. Det är underbart när en hel helg ligger för ens fötter!

Var nere och tränade en timma, duschat och rena kläder. Äter lite popcorn och dricket ett glas rödvin. Ska ut och äta ikväll, lilla familjen. Let´s Burger blir det nog.

Helgen kommer nog att bli händelserik. Räknar med att åka på S fotboll imorgon (kan passa på att sola kanske?), sen är det gudstjänst här med svenska Kyrkan som jag följer med på. Kan vara mysigt. Sen borde jag rusa till Yashow och byta skorna och kanske köpa en topp till kvällen. Då blir det klassträff på en jazzbar. Hoppas på bättre uppslutning denna helg ;)

På söndag kommer min fina bror till Kina! Jag är så glad! Det ska bli så roligt att ha honom här. Då ska jag ta honom till The Thing och köpa coola t-shirts.



Lovely friday. I can´t help it. It´s wonderful when you have an entire weekend for your feet.

Went down working out for an hour, took a shower and put on clean clothes. Eating som popcorn and a glass of red wine. Going out for dinner tonight with the little family. Let´s Burger. Life is good.

It´s gonna be a full weekend. Going to S fotball tomorrow, might get some sun on my face (and body). Actually going to church. Have to rush to Yashow then. Change my shoes and maybe by an top for the evening. Going with the class to a jazzbar. Hope it will be a few more people showing up this time ;) But last time with Mei were awsome.

On sunday will my sweet brother arrive Beijing. I´m so happy, it´s gonna be sooo nice. I will bring him to The Thing and by him a t-shirt. Lovely!

lyx

Igår kväll var det hembesök. Av kvarterets nagelsalong som gav mig en fin manikyr och pedikyr för 150 RMB. I love this country. Vårröda tånaglar och fina fingrar. Så bortskämd och så skönt!

Ha en underbar fredag och en skön helg! Jag ska njuta. Äntligen är den sega sega veckan slut. Ska vila och sen träna. Stora S mår inte bättre så de är och kollar upp det nu. Möter småtjejerna vid bussen, sen är det familjefredag!

Puss o kram

köttbullar

till middag. I Kina?! Man får nästan skämmas. Men så gott det är när man inte ätit det på länge. Fast inte smakar de som hemma. Inköpta på IKEA.

Jag sitter mest och glor. Fantiserar och drömmer mig till varma sommarkvällar i Sverige. Min granne påpekade att man får sommarkvällarna här nu. Men det är inte riktigt samma sak som att sitta under en svensk sommarhimmel och äta middag.

Idag var/är det 30 grader varmt. Gick till t-banan imorse och svettades. Vad ska man sätta på sig? Men visst njuter jag av värmen. Att slippa den kalla isande blåsten som välkomnade mig i januari. Saknar den inte alls. Det känns ibland som om jag är i Grekland eller något annat turistigt och strövar längst gatorna. Den största skillnaden är storleken. Att Peking är så stort har jag fortfarande inte fått in i mitt huvud.

Ska plugga lite till. Min klasskompis Mei påminde just om att det fanns mer läxa att göra. Zuoye, homework. It never ends..

Puss o kram

Appropå...

.. min svenska lärare. Jag undrar om jag skulle lyckas göra honom nöjd idag. Minns så väl alla gånger han argt skakade på huvudet åt klassens felaktiga uttal och tecken som han sa "såg ut vara skrivna av småbarn!". Skulle han tycka att jag skriver fint nu, är mina uttal bättre?

Svårt att veta. Vet bara att min fröken idag, som verkligen är en hederlig fröken, är nöjd. Det är lite som att gå i lågstadiet igen med små kommentarer och glada gubbar i glosböckerna. Fröken som säger; mycket bra, när man läst en text högt. Det kan få en att känna sig både bra och dum i huvudet.

2,5 år sedan jag läste kinesiska i Sverige. Ett bra tag sen nu. Inte så konstigt att man hann glömma bort det mesta.

Puss

Hej

Stora S blev sjuk igår, jätte hög feber som dalade lite upp och ner. Hon fick vara hemma idag med sin mamma. Jag gick iväg till universitetet i vanlig ordning. Veckan är seg. Bara torsdag. Tung och seg i huvudet hela veckan. Bara torsdag. Men då G skulle iväg på viktigt möte kunde jag smita en timma tidigare från universitetet (missar 1 h värdelös lektion ändå) och i stället vara hemma med S. Det är mysigt. Trots att hon är sjuk så är hon pratglad, mysig och äter som en häst av min mat. Hon är duktig. Men det är också jobbigt att se hur hon mår när hon är sjuk. Vi som känner henne vet hur stark och cool hon är i vanliga fall, hur duktig hon är. Det har mattats av, dämpats. Men hon är fortfarande världens bästa tjej.

Som sagt. Skola idag igen. Lyckades roa hela klassen genom att säga fel namn på en av mina klasskompisar. Kul att man kan sprida lite gläjde. Känns som ett misstag som kommer hänga kvar länge i klassrummet. Så lättroade vi är. Har gjort dagens läxa nu, nästan hela i alla fall. Skrivit alla orden. Ska bara försöka lära mig dom också. Det går lite segt nu. Att lära in alla tecken alltså.

Minns att min lärare i Sverige Joakim förklarade; man lär sig lätt ett antal tecken upp till 100-200 stycken. Därefter når man en tröskel där det blir svårare att lära in, där efter blir det lättare igen. Jag är på tröskeln. I tröskeln. På väg upp på den. Ibland står huvudet bara stilla...

Tummen ur..

... när dagens träning var avverkad (så duktig jag har blivit, ni skulle se!) och middagen var lagad och färdigäten (min goda thaigryta med grön curry) och barnen låg i sina sängar så fick jag tummen ur att göra min läxa. Jag har skrivit in dagens ord i min fina teckenbok och sedan skrivit den lilla uppgiften om Da Nei. Som följer:





Da Nei de qing kuang
Da Nei qing Fang laoshi fudao tade Hanyu. Da Nei xiang lianxi fayin. Ta xiang mei zhou liang ci lianxi. Zhou`er, zhou`si xiawu liang dian dao si dian zai Da Nei de sushe. Haishi Fang laoshi juede nusheng de sushe bu tai fangbian. Fang laoshi bu yao qian. Tamen lia jiaohuan. Liang dian dao san dian Fang laoshi jiao Da Nei Hanyu, san dian dao si dian Da Nei jiao Fang laoshi ri yu. Hen congming!

Da nei´s situation:
Da Nei ber läraren Fang om hjälp för att förbättra sin kinesiska. Hon önskar öva uttal. Hon vill öva två gånger i veckan, tisdagar och torsdagar mellan 14-16 i sitt studentrum. Men lärare Fang tycker inte att det är en bra idé att vara i tjejernas byggnad. Lärare Fang vill inte ha betalt. De båda gör ett utbyte. Mellan 14-15 lär Fang Da Nei kinesiska, mellan 15-16 lär Da Nei lärare Fang japanska. Så smart!



Nu ska jag väl försöka lära mig lite utav orden också. Mamma; jag tror knappast att du behöver oroa dig för mina studier. Sen när blev du orolig för sådana saker? Uppmuntra mig med lite gladheter i stället :P

Utlänning

Dagen började som vanligt. Frukost och en långsam start på dagen. Promenad till t-banan. Promenad i t-banevärlden för bytet till linje 13 mot universitetet. Promenad till universitetet, 4 timmars lektion (hur sakta går timmarna denna vecka?) och sen hem igen. På sista t-banan hem, stationen innan min hör jag bara "Oh, WAIGUOREN!!!" (Utlänning på kinesiska). In stormar fyra killar (Gud vet hur gamla, men lite omogna är de i Kina), säger hello och börjar babbla vidare. Jag stängde av. Log lite för mig själv och undrar hur odiskreta människor kan vara. Men visst. Jag är en utlänning. Men hur skulle det se ut om vi bar oss åt så i Sverige?

Har handlat, ska nog vila en sväng innan det blir lite träning av. Ska laga middag ikväll (G hann före mig igår), grön curry blir det, med kyckling och squash. Sen, när barnen sover. Då ska jag plugga. Har jag tänkt. Vi kanske får se.

Puss o kram!

status

Varit i skolan som vanligt och köpte med mig lite billig mat hem (dvs. mycket mat för 4 RMB). Sitter och pluggar lite projektledning. Har ett paper jag måste skriva för att hamna på G. Har jag tid och lust senare kan jag förbättra betygen, men jag måste se till att fixa ett G. Får ju bidrag av CSN och de brukar inte ha överseende med lathet direkt.

Har dock väldigt trevligt sällskap. Ytterligare tre tjejer myser i min säng; Stora S med en Tintin-bok och S+E lägger ett pussel över afrika. Visserligen har jag en stor säng, men lite trångt är det allt. Men ack så mysigt!

Ska ner och träna om en stund. Sen ska jag laga middag ikväll. Pasta med tonfisksås. Det var länge sedan vi åt pasta.

Puss o kram

så..

..då har den sedvanliga måndagströttheten infunnit sig. Efter en timma tennis, snabb duscg och middag på restaurang är jag hemma. Fastnade framför datorn, utan att få något vettigt gjort. Stirrar tomt på en massa sajter, scrollar ner, scrollar upp. Egentligen väntar jag på att Micke ska höra av sig. Så länge sedan nu, inte hörts på hela helgen, vilket känns extra när man är på var sin sida av jorden. Här och där.

Jag vet att det låter vemodigt ibland, men det är väl självklart att man får sakna sin kärlek. Om man varit tillsammans i snart sex år och sedan ska flytta längre ifrån varandra än någonsin. Jag behöver inga uppmuntrande ord. Inte bita ihop eller rycka upp mig. För jag njuter Peking och Kina. Jag njuter av att vara min egen och göra som man vill. Att bara vara, ta dagen som den kommer. Inga löften som kan brytas. Inga knepiga val eller prioriteringar. Jag finns här och nu, jag lever här. Men visst sjutton saknar man sitt hjärta.

Störst av allt är kärleken.
Längst bort av allt är kärleken. Men jag vet att den väntar. På mig. På oss...

Sjätte veckan

Idag har den sjätte veckan på universitetet inletts. Tiden rullar på. Man kan inte stoppa den. Bara försöka fånga in den och njuta av den så att man aldrig glömmer bort den.

För mig är det svårt. Att försöka njuta av en fantastisk upplevelse här, alla nya intryck och härliga människor. Samtidigt som man saknar och längtar efter det man har hemma. Kärleken. Vänner och familj. Sveriges underbara natur om våren och sommaren.

Jag är glad att jag har båda. Men jag jobbar fortfarande på att fånga dagen.


Today we entered the 6th week at university. Time goes by. You cant stop it. Just try to catch it and make something good out of it so you won´t forget it.

Its kind of hard to med. Trying to enjoy all the things here, all impressions, all new lovely people. At the same time, loning for and missing the love at home. The friends and family. Sweden, wonderful nature in spring and summer.

I´m glad I have both. Just working at catching the day.

Tennis

Imorse sov jag inte vidare länge utan klev upp och åt frukost med de andra. Sen var det bara att byta om och bege sig till tennisbanan. Riktigt kul! Strålande sol och stekande värme (30 grader) men ändå så kul. Har nästan glömt hur kul det kan vara med tennis! Jag spelade tillsammans med Sofia och Siri och agerade lite coach, men de gjorde bra ifrån sig utan mina instruktioner också!

Bollade lite med G och U också. Rackarns så kul det är. Känns som stor skillnad när man fått upp sin kondition lite och lite mer muskler att spela med. Vi ska spela imorgon också, hela familjen!

Pappa, sätt fart med banan på landet. Nu är jag jätte taggad!

Idag blir det en sväng till H&M med Sofia och middag ikväll. Har pluggat lite, men nu blir det söndagsledigt.

Puss o kram

Beijing Park Hyhatt



Igår kväll skulle vi ju ha festat loss med klassen och det var stora planer om vilka klubbar som skulle besökas. Jag hade till och med gjort den research jag lovat. Till vilken nytta? Alla bangade utom jag och Mei. Men det blev lika bra ändå, om inte bättre!

Tränade först igår eftermiddag och åt sedan god middag med familjen. Jag ingår numer i fam EK. Lammracks och pastasallad med fetaost och tzatziki. Så gott och det förde osökt tankarna till sommaren.

Tog sedan taxi till Guomao och mötte Mei och två kompisar till henne, Ming och Aaron. Tillsammans satte vi oss på Park Hyhatt och det var classy kan man säga. Verkligen classy, syntes på vinlistan kan man säga. Utsikten var otroligt vacker och vi satt där och snackade och drack vin. Hemma runt 01.30 tiden, nöjd och glad.

Tack Mei för att du kom på denna idé! Det var supermysigt!




Yesterday me and my classmates were supposed to partying together and there were big plans about which clubs to visit. I did the research I´d promised, but for what reason? Everybody "bangade" as you say in Swedish, except for me and Mei. But it became a good night any way, maybe even better!

Started the evening with some workout and ate dinner with the family, lamb and pasta. Delicious and made me think about the summer. Then I went with cab to Guomao where I met Mei and to friends of her, Ming and Aaron. We went to Park Hyhatt for some wine, and was it classy or not? I´m glad I´d picked the right outfit. The view was wonderful and the company sooo nice.

Thank you Mei for this idea. I´m so happy, a really nice night!

Another saturday

Skönt att det bara är lördag idag. Att vara ledig en extra dag gör stor skillnad. Bara lördag. Soft. Solen lyser, himlen är blå. Jag gick upp runt 8, gorde lite plugg och har ätit frukost. Ska med tjejerna på kalas kl 13. Ta en promenad tillsammans med moster medan de är på kalaset.

Borde gå till Yashow och byta skorna jag köpte, trasiga. Kinakvalitet? Ikväll blir det party med klassen igen. Troligen blir det party i mina kvarter, sånt gillar vi!

Ha en riktigt bra lördag!

Puss o kram


So nice it´s just saturday today. An extra day off makes big difference. Just saturday. Another saturday. Time flies. Sun is shining, sky is blue. Woke up by eight, made some homework, ate breakfast. Going to a birthday party with the girls by one. Me and auntie is talking a long walk during the party.

Have to go to Yashow and change a pair of shoes, they are broken. The Chinese quality sometimes do.. Tonight it´s a nother party with my classmates. Some clubbing in my hoods. Me like!

Have a nice satrurday!

Xoxo

1 maj

Det var visserligen igår, men jag måste dela med mig av lite bilder. Här i Kina kallas det workers day vilket innebär att hela Kina är lediga, mer eller mindre. Detta innebär att det kommer en hel del folk till huvudstaden Beijing som har ledigt och vill spana in stan.

Först tog vi alla en tur till Ritanparken där vi åt lunch på Stone Boat Bar, dumpling. Så goda! Sen vandrade vi igenom parken och tog taxi till Himmelska fridens torg och Förbjudna staden. Gissa om det var folk! Över allt, från varje gata strömmade det folk in mot torget. Fanor, flaggor och kineser precis överallt! Vi gick sakta genom folkmassorna. Såg det stora porträttet på Mao ovanför porten till Förbjudna staden. Mitt på Himmelska fridens torg fanns ett lika stort porträtt på Sun Yat Zen som var en tidig företrädare till Mao. Han plockas tydligen fram varje första maj, dammas av och visas upp.



Tog en taxi tillbaka och somnade på sängen, trött av alla människor. Kvällen blev lugn. Barnvakt åt tjejerna, åt KFC och kollade på film.


I know it was yesterday, but I want to share some pictures. Here in China, the 1 may is called Workers Day which means that almost everyone is having a holliday, more or less. That means a lot of people arriving to the capital Beijing to check out the city.

First my little family went to Ritan Park where we ate lunch, dumplings. So good! Then we walked through the park and took a cab to Ti´anmen square and Forbidden City. Guess if there were many people! Everywhere, from everey little street people were walking towards the square. Flags and chinese people everywhere! We were walking slowly through the crowd, saw the big portrait of Mao and at the square, a big portrait of Sun Yat Zen.

Took a cab home, fell a sleep. The night was soft. Babysitting with dinner att KFC (kids choise) and a movie in the bed.

Morning ledig dag!

Det är alltid lika skönt att vara ledig. Sov till 10, drog på mig myskläder och åt frukost. Hasar fortfarande omkring i myskläder och glädjer mig åt att inte vara bakis på 1 maj, det var nog ett tag sedan. Förra året på Rhodos hade jag minsann en riktig baksmälla också om jag inte minns fel, när hela släkten tröstade och trodde det var magsjuka. Så kan det gå.

Här är vädret dock grått, men varmt. CNN lovade sandstorm idag och luften tycks redan vara fylld av gulaktig sand och plastpåsar som virvlar upp mellan husen. Jag håller mig nog inne idag.

1 maj, tiden går kan man säga. Inleder nu min näst sista månad för den här gången. Men det är mycket tid kvar. Ingen stress. Ska uträtta lite saker idag, finns ju en kär älsklingsmänniska där hemma som snart fyller år. En present måste han få. Jag hoppas att jag hinner få väg den i tid.

Ha en riktigt bra 1 maj där hemma och njut av lite extra ledigt.

Puss o kram

RSS 2.0