lagom

Jaha. Och precis när man bestämmer sig för att sova då kickar tvn igång. Det var inte meningen att jag skulle få unna mig en tv-kväll. Dagen hade helt enkelt varit för bra för det.

God natt

Bra dag!

Det har varit en riktigt bra dag idag. Jag vet inte varför men jag tror att det handlar om 90% inställning. Jag vaknade hur trött som helst, men med lite extra piff framför spegeln och väl på seminariet kl 8 så var jag bara glad. Hade inte förberett mig speciellt bra, och ändå gick det bra. Dagen har bara flutit på, varit glad och social men kul möten och lite plugg.

Nu hade jag laddat för att sätta mig vid tvn. Titta på idol och Vuxna människor kl 21, men vår box har tydligen lagt av. Det är skit att det händer på slutet av en annars så bra dag. Jag gillar verkligen inte Borderlight. Inte direkt första gången det krånglar och supporten är kass. Man får ringa och felanmäla och sen hoppas på att de ringer tillbaka. Ännu har ingen ringt på snart 1 timma.

Ja. Jag sitter här i stället. Proppmätt och lätt illamående av godis. Men. man kan inte få allt.

Hej hopp.

middagsfunderingar

Det blir enkel mat till middag. Mackor och nyponsoppa. Och man tänker lätt, när man sitter där med leverpastejsmackor och smaken av nyponsoppa når en. Jag tänker på fjällen, skidstugorna och alla studer tillsammans med familjen. Att livet var så enkelt (om än inte lika roligt) när man var liten.

Jag kom då att tänka på ett samtal med min kusin S (den större). Hon frågade mig varför man har problem egentligen? Hur är ens problem när man är större undrade hon?

En bra fråga det där. För man har ju problem hela livet. Stora och små. Men jag undrar om det inte är så trots allt. Att problemen alltid är lika stora, att de bara är i proportion med sin ålder. För jag kan nog lova att ett bråk på skolgården kan vara minst lika problematiskt som de bråk som kan uppstå i vuxen ålder. Problem kommer nog att följa oss hela livet. Det är bara hur vi tacklar dem, som avgör hur mycket de påverkar våra liv. Men hon är klok min S. Jag kan sakna våra samtal över middagarna. Ett samtal med en 9-åring och en 22-åring. Så nära men ändå så långt borta. De yngre kan verkligen få en att tänka.

vardagsromantik

När man cyklat färdigt för dagen, trampat cykeln upp och ner för alla backar och parkerat den i stället. När alla möten är påbörjade, intensiva och avslutade. När all mat har lagats, njutits och ätits, alla koppar kaffe och te. Alla vänner man sett passerat förbi under dagen. De små samtalen. Alla måsten och borden är avklarade för stunden. Planeringen gjort. Mötena sammanfattade. Då kan man stanna upp. Varva ner. In i lugnet. Då kan jag sätta mig vid mitt skrivbord, se ut över parken och de två kyrktornen sticka upp över träden. Se solen sjunka ner bakom husen, människor som sakta strövar förbi. Då. När jag sitter där vid mitt skrivbord, förstå då kan jag sätta igång. Att läsa och skriva. Skapa och studera duktigt. Allt jag behöver är att andas ut. Stanna upp och utvärdera det som hittills har varit.

Jag läser nu. Artiklar och case. Skriver viktiga stödord för framtida utvecklande. Tar en kopp te till och bara njuter. Musiken och jag. Och mina studier. Det är inte helt fel ibland.

Det är vardagsromantik. Det är vad man behöver. Att se och uppskatta det man har just nu, oavsett om det är plugg, en bra film, ett möte med en vän eller rapporter som borde skrivas. Jag gillar livet.

Jag kan om jag vill.

Busy!

Tjo!
God morgon. Hoppas att er morgon börjat bra. Här är det strålande sol, men det ser kallt ut! Tur att det blev sol idag. Igår kväll när jag cyklade hem från bror och Emma så spöregnade det och blåste. Sol tycker vi om!

Idag blir det en upptagen dag (idag igen!). Kl 10 ska jag på möte i Boländerna, sen möte inne i stan och sen en massa plugg. Men det ska bli skoj!

Hoppas att er dag blir bra också!

Puss

extremtrött

Idag var det måndag. Då menar jag verkligen måndag. En riktig måndags-måndag. Tröttheten var total. Hos alla som jag kunde se. Träffade min grupp på morgonen för att jobba med dagens assignment. Alla lika trötta och sega. Men vi fick fram ett resultat i alla fall. Sen hade vi föreläsning mellan två och fyra. Olidligt tröttsamt. Bra och intressant, men tiden gick såå långsamt.

Nu är jag hemma och måste ta en snabb powernap för att orka läsa det som måste läsas. Sen blir det hem till bror ikväll och titta på Gais-ÖSK! Hejja Örebro!

Kram

En bra helg

Jaha. Så sitter man här igen. Söndagkväll med helgen bakom sig. Strax en ny vecka. Det har varit en bra helg. Ännu en bra helg. Fredag med party, trevlig lördag med svåger och svägerska och hemlagad pizza och rödvin på kvällen. Sen en bra söndag tillsammans med fler nära och kära. Mamma, mormor och morfar kom hit och fikade. Sen kom bror, Emma och Emmas syster Frida hit. Vi åt alla lunch på Salt och sedan hem till bror för mera kaffe. Sen åkte vi hem till oss. Fixade lite och har bara myst.

Det har varit en bra helg. Nu laddar vi för en ny, mycket intensiv vecka. Massa möten, plugg och förhoppningsvis träning. Nu får förkylningen vara tillräckligt borta.

Tack alla som gjorde min helg så bra!

Kram

Lördag

Igår kväll var det inte många själar här hemma. Micke var, tillsammans med min bror, på Whiskey- och ölmässan i Stockholm och jag var på ekonomernas modevisning. En riktigt kul kväll som inleddes med drinkar på Ågatan och sedan modevisning och mycket dans på V-dala nation. Idag ömmar trampdynor och hälsenor. Klackar är inget jag är van vid. En riktigt kul kväll!

Imorse cyklade jag och M till stan och inhandlade lite mat. Sen lagades det lunch och som gäster hade vi Mickes bror och fru! Det var en jättemysig lunch. Alltid kul att ses! Sen gick vi en promenad ner på stan. Snacka om att det kliar i shoppingfingrarna när kontot är välfyllt igen och höstgarderoben gapar tom (nästan i alla fall). Men, det blev inget.

Nu blir det i stället mys i soffan med varsin tidning. Vill önska er en trevlig lördagskväll. Imorgon kommer mamma, mormor och morfar! Hurra!

Kram på er

Fredag!

God morgon
Här sitter jag och hoppas på att dagens föreläsning också ska vara inställd. Det vore nämligen inte helt fel med en ledig fredag :) Men, eftersom att jag önskar det, så verkar det inte bli så. Därför är det hög tid att hoppa ur morgonrocken och sätta lite fart.

Föreläsning idag och sen en snabbis på stan. Ikväll vankas det party. Vi ska gå på STIL som är en modevisning som anordnas av ekonomerna här. Wihoo. Sen blir det efterföljande fest. En riktig fredag med andra ord!

Som sagt. Nu ska jag sätta fart.

Kram!

Torsdagskväll

Jaha. Den här dagen blev ju mycket bra. Det handlar nog bara om inställning trots allt!

Gick upp och åt frukost i lugn och ro. Satte mig sedan vid datorn där jag fick reda på att dagens föreläsning var inställd. Ringde och bokade klipptid och fixade med en massa viktiga papper och mail. Snyggade till i lägenheten och lagade lunch. Sen kom Stina och lunchade med mig. Kaffe och bullar hann vi med också. En riktigt mysig lunch med massa klokt prat. Tack vännen, det hjälpte!

Sen hade jag möte tillsammans med min bästa grupp. Det blev lite halveffektivt, men det var mysigt och roligt.

Nyss kom jag hem från klippningen. Skönt. Tagit bort det värsta slitna och rejält uppklippt! Skönt. Numera har jag en frisyr igen. Vet inte hur jag tänkte när jag ville ha allt jämnlångt. Det var ju supertrist! Friöser stylade till mig ordentligt också :)

Nu sitter jag och väntar på att älskade ska komma innan för dörren. Sen ska vi nog försöka åstadkomma en middag. Sen blire mys för hela slanten! Imorgon är det fredag igen. Hurra!

Här är lite bilder också.



Signe hemma hos mig i tisdags, snygga jag just nu och morgonens reklam. Är det verkligen jul så snart?

Puss o kram!

Sol och svek

God morgon!

Det är underbart höstväder utanför mitt fönster. Strålande sol, fukt i gräset och lätt vind. Jag älskar hösten. Det är så vackert när solen hänger tungt på himlen, det blir ett helt annat ljus. Trädens färger som sprakar och lite köldbitna kinder. Lite mys inomhus med tända ljus och en kopp te. I love it! Men sen så gillar jag ju de andra årstiderna också. Var årstid har sin charm.

Jag har svikit min tandläkare. Det är så det känns. Jag har en jättebra tandläkare i Örebro. Han är trevlig, varmsam och försiktig. Precis det jag behöver eftersom att jag på senare år ärvt min mors tandläkarrädsla. Så fick jag en tid i oktober. Men jag var tvungen att tacka nej. Jag var tvungen att säga att jag nog inte kan komma dit mer. Jag kan inte bo i Uppsala och ha tandläkaren i Örebro. Men han är bra. Och jag var välkommen åter. Ändå känns det lite vemodigt. Någon som vet en bra och gärna billig tandläkare i Uppsala?

Nu ska jag plugga lite. Sen kommer min fina kompis Stina på lunch hos mig. Sen blir det föreläsning och lite möten. Torsdag igen. Ja, jag behöver kanske inte säga mer att veckorna går fort... Men det gör dom.

Ha en riktigt bra dag!

Kram

sicken dag

Jag är förkyld. Då menar jag inte lite snorig bara, utan förkyld. Huvudet känns stort, bihålorna känns som om de ska tränga undan alla mina tänder och jag vill helst av allt slita bort näsan. Och det är bara en vanlig förkylning. Inte ens svininfluensan(?).

Trots det lyckades vi få till en bra presentation på seminariet imorse. Vår lärare berömmde oss högt och lågt trots att min insats kändes lite blek. Det är lätt att snubbla på engelska ord när man är förkyld. Testa till exempel att säga : methodological. Just det.

Det blev lunchmöte tillsammans med Hanna. Mycket mysigt och ett bra möte. Trist bara att man känner sig så seg och mindre trevlig där man sitter och snorar. Bra i alla fall.

Sen blev det sängen fram till matchstart, ÖSK - IFK Göteborg. Åkte hem till brorsan och åt pizza och tittade på matchen. Jag säger så här. Bra med ett poäng, spännande, mycket händelserik match. Ett par dommarmissar och en otroligt trist inställning hos IFKs målvakt Kim Cristensen. Han flyttade helt enkelt in målstolparna ett par dec innan matchstart. Detta upptäcktes och han får frågan om det i paus. Inga konstigheter tycker han. Det har han gjort förrut i allsvenskan, han har bara aldrig blivit upptäckt förut. Hysén gjorde inte saken bättre genom att säga att han visste om det och att han ibland försöker sparka ut stolparna hos motståndarlaget för att göra deras mål större. Göteborg, är det detta ni kallar Fair Play? Skämmes!

Nu ska jag sova och kurera mig.

Puss

Mysbesök

Det är en snorig dag och jag är tung i huvudet och allmänt trött. Och sen en massa plugg på det. Allt man vill är att krypa ner under täcket, dricka te och läsa en bok. Men nu är jag strax på väg till skolan för mera plugg. Måtte det bara gå snabbt.

Hade nyss mysbesök här och det betydde mycket! Mötte Signe vid universitetshuset. Så promenerade vi till stan där vi skulle äta mat. Helst av allt ville Signe äta hemma hos oss. Korv. Köttbullar och pannkakor. Det blev både korv och pannkakor. Sen har vi tittat på film och myst i soffan. Det är gosigt att ha en sån mystjej i knäet som verkligen njuter av att vara ledig från syskonens konkurrens. Tack för besöket!

Nu ska jag pallra mig till skolan igen. Sen ska jag kurera mig resten av kvällen.

Puss

Landethelg

Det har varit en sån jättebra helg. Åkte till landet i fredags för att städa undan inför vintern tillsammans med familjen. Vädret gjorde en ju alldeles lycklig, god mat och bara mys. Så skönt att vara ute hela dagarna i solen, frisk luft och lite fräknar på nosen. Man sov gott om natten. Det badades också badtunna under stjärnorna i lördags kväll. En riktigt bra helg med andra ord. Skönt att byta miljö lite och att bara göra annat.



Nu är det ny vecka som är fylld med en massa saker redan. Men det är lika bra att köra på :)

Hoppas att er vecka börjar bra också!

Puss o kram

Teknikens..

.. under. Ibland funkar det ju inte alls. Skulle köpa tågbiljett imorse, betala fick jag göra, men biljetten fick jag inte. Men nu, efter 16 minuter i telefonkö kunde jag få bokningsnummret av en tjej. Den biljetten blev nog dyrare än planerat kan man tänka.

Nu är det i alla fall underbara fredag igen! Har haft föreläsning, nu blir det mys och sen tar vi tåget mot landet jag och bror. Vi ska fixa inför vintern och bada badtunna. Blir en riktigt skön helg. Dessutom bra med lite miljöombyte :)

Ha en skön helg!

Kram

Andas ut!

Det var tidigt att ha presentation imorse klockan 8. Men så bra det blev. Presentationen var alldeles strålande om jag får säga det. Inte för att vi "vann" eller så. Nej nej. Det var en ANNAN grupp som gick vidare till lilla finalen. Så klart. Men jag är nöjd.

Efter det blev man ju lite "ledig". Inget plugg som panikar, inget möte som väntar. Jag tog helt enkelt ledigt. Bakade sockerkaka, läste en bok och somnade på soffan. Inga fel kan man säga. Onsdagar här är lite så. Kursen är intensiv måndag-onsdag, men på onsdagar kl 10 så lugnar det ner sig. Så skönt!

Ska tillbaka till skolan senare, titta på den så kallade presentationsfinalen och sen gå och handla lite. Ska försöka laga lite fisk ikväll. Jag är ingen stjärna på det, men jag gissar att det blir så när man växer upp utan fisk hemma. All annan matkunskap kan jag tacka mamma för. Och nu är det inte så att mamma är dålig på att laga fisk, säkert tvärt om, men hon tål det helt enkelt inte. Allergisk heter det. Så den fisk jag växte upp med var fiskbullar i hummersås och fiskpinnar. OM man inte fick färsk stekt fisk hemma hos mormor så klart :) Nog om fisk. Ikväll blir det fisk. Visserligen blir det svårt att slå gårdagens middag hemma hos Hanna. Krabbor fyllda med kött som hon själv dragit upp utanför Göteborg :)

Ha en skön onsdag. Halvvägs till helg ;)

allt annat än

Idag har jag webseminarium. Det innebär att jag sitter hemma och har seminarium på datorn. Det innebär också att jag borde ha fullt fokus på uppgiften, på de artiklar som ska läsas och förstås, samt på vad jag ska skriva för att prestera bra. Men vad gör jag? Kanske allt annat än just det.

För mellan styckena i artiklarna så kommer jag på tusen andra saker som borde göras. Saker att laga, städa, fixas och kollas upp. Jag vet att jag inte är ensam om detta, men varför blir det alltid så när man har så mycket man borde göra? Varför är allt annat roligare dessa dagar än att just göra det man borde?

Hela dagen kommer att bestå av mutor. Läs klart den här artikeln så får du duscha sen. Läs klart det där så får du laga lunch och om du gör klart bara den här lilla delen så kan du nog unna dig en fika. Vem har sagt att man lever snålt som student? Ju mer man pluggar desto mer unnar man sig. I min värld i alla fall.

Lycka till. Och ha en bra dag. Här lyser solen.

Kram

slut.

Jag är slut som artist.

Säckade ihop hemma i soffan med datorn i knät. Fullt ös hela dagen med assignments, rapporter och presentationer. Direkt efter det på möte och nu hemma igen. TVn som sällskap. Behöver ljud, röster. Efter en intensiv dag med människor omkring en hela dagen blir det onekligen tyst hemma. Lite för tyst. För älsklingen är i örebro ikväll och jag har en massa mer att plugga ikväll. Jag orkar verkligen inte.

Det blir nog bara lite förberedelser inför imorgon. Jag är slut slut slut. Men glad. För jag är en del av något stort. Men nu är jag trött. Just precis nu.

Kram

annorlunda bortamatch

Dagen var inne. Örebro borta mot Hammarby på Söderstadion. Släkten samlad med hjärtat klappande för de olika lagen. Morfar, som spelat SM-final med Hammarby bandy höll på Hammarby, liksom diverse kusiner. Mormor är nog lojal med oss alla medan familjen Stenninger-Ollas-Grubbström självklart höll på Örebro. Laddade med svartvita kläder halsdukar och t-shirts begav vi oss till huvudstaden. Åt lite, laddade. Väl på arenan fick vi höra att vi inte fick lov att bära våra suporterkläder eftersom att vi skulle sitta på Hammarbys läktare. Lite besvikna, men kanske också lugnas för familjefriden.

Långt och länge stod det 0-0 tills Örebro äntligen fick in ett mål. Något motigt kunde vi skrika oss till en seger. Väl på tågstationen igen ringer mamma. De har fått en ruta krossad på bilen i parkeringshuset vid Globen. ÖSK-märket satt visst där. Ajaj. Värre verkade det dock vara för Hammarbys ledning vars bilar attackerades efter matchens slut. Tur att vi Örebroare kan föra oss.

3 poäng till Örebro. En krossad ruta och inga suporterkläder. Det var det värt.

Hej då sommaren

Hej där!
Vilken dag man har haft! Hela dagen på stan tillsammans med en massa andra uppsalabor som var ute. Det är kulturnatten ikväll och redan på dagen idag bjöds det på kultur :)

Blev lite shopping. Höst shopping så nu är det dags att säga hej då till sommaren. Det blev två långärmade t-shirts. Ett par örhängen. Och sen, en så underbart söt tröja från French Connection. Den är svart, finstickad och i ryggen är det små rosetter. Lyckliga jag!

Efter det var det dags att rensa hemma. Vi har sorterat bland halsdukar, mössor, vantar och raggsockor. Hängt upp alla jackor, undan med sommarsandalerna och fram med hösten. Även min garderob fick sig en omgång och alla sommarens och vårens toppar är nu rena, vikta och lagda längst bak i garderoben. Kan någon se ett genomgående tema på mina sommartoppar?

 

Randigt var det kan man säga. Nu blir det inga mera ränder i höst. Nu satsar jag på enfärgat. Svart, mörklila, grått.. Halsdukar och mina älskade kängor. Okej. Det är inte riktigt dags en. Men jag är beredd!

 

Nu blir det mys framför tvn. Sen börjar vi uppladdningen inför imorgon då vi drar till Stockholm för att se Hammarby - Örebro på Söder Stadion. Heja Örebro!

Ha en trevlig kväll!
Kram

Lördagsmys!

 

God morgon från oss!

 

Som ni ser har dagen börjat mycket bra. Good frukost i lugn och ro med TV4 nyhetsmorgon och SvD :) Nu ska vi ut på stan en sväng. Se om man kan uppdatera garderoben lite.

 

På tal om att göra oväntade saker. Igår skänkte jag pengar till "Min stora Dag". Ni har säkert sett reklamen med den lilla asiatiska flickan som är så söt att man dör. Jag gråter alltid lite när jag ser den reklamen, men igår gjorde jag äntligen slag i saken. Skänk lite pengar du med. Det finns de som behöver dem bättre. Min stora dag, Unicef, Rädda barnen.. Mycket att välja på. Då kan man njuta av helgen med lite extra gott samvete.

 

STOR KRAM!


Helg igen

Vad tiden går snabbt. Jag vet att man låter som en tant när man säger så (Jag är väl det också), men det är ju så sant. Nu är det helg igen. Sjukt. Men sjukt skönt efter en intensiv vecka med både plugg och arbete med projektet. Det har varit en bra vecka som nu avslutas.

Lägenheten är storstädad, älsklingen på väg hem, en upphittad hundralapp och lite bra musik. Kan man ha det bättre en fredag?

Önskar er alla en trevlig helg!
Puss

En extra kram

Det vill jag ge till min mormor idag!

Mormor, du är fantastisk och jag vet att du sliter mycket för att få vardagen att gå ihop för dig och morfar. Jag beundrar dig som uppfostrat 4 barn och tagit hand om alla oss 12 barnbarn på ett jättebra sätt. Vi har alla dig att tacka för så mycket. Pannkakor, fisk med grejsomojssås, hämtningar, barnpassning, marknadsgrytor, loppisfynd, torpet.. Ja. Listan kan göras lång.

Om det är någon som inte uppskattar min mormor så är det absolut inget fel på mormor utan den andra personen.

Glöm inte det mormor. Du är fantastisk precis som du är.

Jag älskar dig!

Yes! Im god

Precis så känns det! Äntligen fick jag tag på Mr X, han var ju givetvis supertrevlig och hjälpsam och sa ja innan jag ens hunnit ställa frågan. Det gillar vi. Nu är jag på bana inför hösten. Tack för det!

Nu gäller det att utnyttja denna energi jag just fick till att producera lite text till vårt course project som är att göra en marknadsföringsplan. Jag ska skriva de strategiska, och således mest kreativa, delarna. Hur gick det till? Kreativitet är inte min starka sida, där emot är jag en jäkel på att förverkliga andras ;)

Ha en bra dag. Solen lyser på oss. Hur är det hos er?

Puss

Svettigt

Intensiv dag. Men visst gillar vi det? Tänk så mycket man lär sig, växer och glädjs!

Seminarium. Gah. Jag säger det igen. Det är förbannat svårt att diskutera på engelska. Skit i uttalet, ordböjelser och grammatik. Men om man inte ens kommer på orden? Det är en enorm frustration att känna att man har något att säga, till och med något riktigt vettigt för en gångs skull, men man får inte ut orden! Men jag tror det gick till slut. Snälla Bart, från Holland, sa att han tyckte som jag. Tur att någon förstår mig :)

Har sedan varit hemma och pluggat. Jagat mister X som verkar oanträffbar i alla situationer. Han vet inte vad han missar. Sen har jag tragglat och tragglat. Med en uppgift i skolan så klart. Jag vet vad jag ska göra och vad jag vill få fram, men återigen vet jag inte hur. Jag gissar att man växer som människa av det också. Jag hörde en gång så här: "Det är när man känner som mest frustration över något som man faktiskt precis håller på att förstå det". Jag tror på det. Stenhårt.

Nu har jag joggat och jisses så tung kroppen var. Men efter lite svett och en dusch är jag nu laddad för Sveriges match mot Malta. Go Sverige. Vi får inte missa VM!

Puss

090909

Underbara fina väder! Tack Gud :)

Solen strålar, lite värme och bara så fint. Dessutom: things going my way. Lite grann i alla fall!

Dagen har börjat med plugg plugg o plugg. Ska nu testa att ringa igen till samma person som jag jagade igår. Wish me luck! Sen blir det lunch i skolan med bästa gruppen och mera plugg. Laddar sen för fotboll ikväll. Jag håller tummarna!

Moster: Ge mig tips på busiga galna saker man kan göra när man har plugg upp i halsen och en massa saker som förväntas bli gjorda på ett korrekt, ansvarsfullt och bra sätt. Jag gissar att du är van?

Puss till er!

Status

Status hittills:
Jag har inte hunnit tänka så mycket negativt. Åt lunch med Carro och pratade träningsplaner och mycket annat. Vi ser positivt på träningens tilltänkta resultat och inte negativt på att gymkortspriser är ofattbart höga!

Grupparbete i skolan. Jag ser inget negativt med det alls. Rår åt mig två områden som jag ska fokusera på och tänker: kul! Jag kommer göra detta bättre än alla andra. Tänker alltså inte: shit. Vad innebär detta? Vad exakt är det jag ska göra?

Kommer hem. Pluggar lite. Tänker att det är roligt att skriva snabbt på datorn och inte att det är sjukt tråkigt att varje vecka läsa en massa akademiska artiklar.

Måste ringa samtalet igen. Tänker först att det är jobbigt och nervöst, men ser det sedan med positiva ögon: Han svarar nog inte den här gången heller. (Jag hade rätt! pust!)

Nu ska jag gå iväg på möte. Inga tvivel. Det blir kul. Jag kan inte ens låtsas att det finns negativa tankar. Min grupp är obeskrivligt bra, roliga och mysiga. Det tackar vi för.

Tummen upp till: MAMMA! Bra tänkt. Om du måste jobba över kanske pappa hinner laga middag!

So long!
Puss

Dagens..

..MISSION!
Alltså, dagens uppdrag. (För man måste skapa sig lite utmaningar för att göra vardagen lite roligare).

- Inga negativa tankar!

Status: Mycket bra.
Anteckningar: Trevlig sambofrukost på morgonen gör dagens start otroligt bra. Släntrar iväg till biblioteket. Jobbigt! Motsvar: Man kan träffa roliga människor och jag får lite gjort. Bra!
Sätter mig för att läsa hemma igen. Trååkigt! Motsvar: tänk så välutbildad jag blir och vad skönt det blir ikväll om jag är klar. Bra!
Vankar av och an i lägenheten för ett samtal jag måste göra. Det är jobbigt, nervöst, osäkert.. och: SÅ SKÖNT NÄR DET BLIR GJORT! Fattar luren, ringer och ringer. Samtal avslutat. Jag känner mig som en gud! (Visserligen ingen som svarade, men jag känner att det är en seger!)

Förhoppningar: Efter nyss ovannämnda telefonsamtal känns jag oövervinnelig. Det blir kul att gå tillbaka till skolan snart och börja med vårt course project. Det blir kul att komma hem sen, se över mina dead lines för att sen ha möte med min fantastiska mässgrupp.

Veckan kommer att bli såå bra!

Lyxmåndag

Efter en heldag i skolan från 8 till 17 med en massa diskussioner, skrivande, research och presentationer så är det lyxigt att få komma hem till ett ställe som man verkligen tycker om. Här är jag verkligen hemma.

Lagade middag: ädelostfyllda köttfärsbiffar, qinoa och kall sås. Och nu: Päron med after eight. Såå gott och så gammeldags. Men det enkla är väl gott nog? Tack älsklingen för efterrätten!

Nu myser vi i soffan framför alldeles för stressande Tinas cookalong. Jag tippar på sovmorgon imorgon. Det rycktas om att en viss herre ska till Sthlm så då kanske man kan dra sig lite själv också :)

Puss o kram

kvällis

Det blev dag av den här dagen också. Vi har målat klart vår byrå, burit ner saker i källarförrådet och fixat den tomma hörnan i arbetsrummet. Vi tog en sväng på stan, köpte lite ljus, ett par tights och löparskor till Micke. Fick med oss lite lunch hem och mys i soffan. Efter det var vi effektiva inne på kontoret och är nu redo för en ny vecka.

Micke fick inviga sina nya skor då vi tog ett varv i Stabby-spåret.

Nu har vi precis njutit av skabetti (Ellen och Signes variant på spagetti) och köttfärssås. Tv-mys väntar. Imorgon startar en ny spännande vecka men en del möten, mycket plugg och en heel del roliga stunder hoppas jag.

Puss

Söndagsseg

Man vaknar i något som uppfattas som okej tid. Njuter men somnar plötsligt om och vaknar en och en halv timme senare. Skönt, men ändå en känsla av att tiden och dagen bara går och man vill ju så gärna göra något av den här dagen också. Inte bara sova.

En god frukost vid egentlig lunchtid. Nu blir det till att sätta fart och njuta av helgens sista dag. Ny intensiv vecka väntar.

Puss o kram

Luurdag

Wei! Hej helgen!

Igår tvättades tvätten och nu har lägenheten blivit dammsugen, sängen bäddad och frukosten uppäten!

Nyduschade och klara ska vi nu ge oss ut en sväng. Det är musik i parken utanför, nollningen pågår fortfarande. Och även om det är lite störande så bidrar det ändå till lördagskänslan!

Ha en riktigt bra dag så återkommer jag under dagen!

Puss o kram

Fredagsmys

Nu är det helg!
Jag mår bra igen, pigg och kry och ska njuta av helg!
Jag har skickat lite mail, gjort minnesanteckningar och nu ska jag koppla ner, koppla av och ta helg.

Mamma och pappa: man får vara bakis som student och att man skriver det på bloggen innebär att man måste stå för det man gör och att man helt enkelt får skylla sig själv. Det var en sjukt kul kick-off!

Men, mina vänner. NU ÄR DET HELG!

Puss o kram och njut lite extra!

Hufvudstaden

Igår var det en riktigt kul dag. Projektgruppen åkte till Stockholm där vi besökte KPMG för kick-off med projektet. Vi fick höra lite mer om projektet och KPMG fick berätta lite. Sen hade vi grymt bra möten, en riktigt kul go cart eftermiddag (jag var inte bäst, men inte heller sämst) som var sååå kul. Sen blev det tillbaka hem till Uppsala för middag och fest på Stockholms nation. En så lyckad kväll.

Mindre lyckad dagen efter. Idag alltså. Tung i huvudet och allmänt bakis, men jag ser verkligen fram emot en skön helg. Första veckan är avklarad på kursen, kick-off har det varit och nu blir det helg.

Som jag sa. Den här hösten kommer att bli grymt bra!

Dagen så här långt

Okej. Jag känner mig typ hög och darrig av alldeles för mycket kaffe på hungrig mage. Jag darrar i fingrarna och känner mig lite speedad. Har nog lite med projektet att göra också. Mina uppgifter har seriöst inletts idag och det gick så bra. Hurra!

Dagen började bra med KAFFE och mysig frukost tillsammans med min älskade som skulle till Stockholm idag och därför åkte senare. Sen till ett seminarium där man ska delta aktivt. (På engelska=svårt=inget ordförråd). Mera KAFFE vilket gjorde mig ycket aktiv på andra halvan av seminariet. Så aktiv att kaffet hamnade här:

För er som inte ser det: KAFFET ÄR PÅ DEN VITA T-SHIRTEN

 

Tur att man hade en svart kofta att dölja det hela med och aktiva seminariekompisar som inte såg det hända.

 

Nu har jag röjt runt på skolan och knutit kontakter. Kan ju inte heller låta bli att visa er en bild från mitt fönster idag med. Man kan säga att det inte hänt så mycket. Under gårdagen fick de två arbetarna ut lite mera jord på gräsmattan. Bra jobbat. Är det hit min hyra går? I övrigt ser man fina kyrkan och skolan som ligger 1 minut hemifrån. Ibland har man det bra.

 

Nu ska jag försöka att samla ihop mig själv, äta min fruktansvärt goda lunch som är gårdagens middagsmat. (Jag kan verkligen laga mat ibland) Jag ska försöka dämpa koffeinnivån och läsa två artiklar innan ett möte kl 16. Sen är det gruppmöte med middag här hemma kl 20 ikväll.

 

Kanske lika bra att upprätthålla koffeinhalten?

 

So long!

Puss


Utanför mitt fönster



Jag ska strax fortsätta med att plugga efter lunchpausen. Men jag måste bara visa vad som finns utanför mitt fönster. Är det inte arbetare i ett nötskal? Längre bort klipper en kille gräset i parken, vad de två gör utanför är lite mer oklart. En smsar på lilla traktorn och en sitter och glor. Inte konstigt att parken aldrig blir klar.

Själv ska jag nu suga i mig mitt kaffe och skriva vidare. Att vara student är inte att vara ledig.

So long!

RSS 2.0