Kvalborg

...så kallas ju dagen här i Uppsala :-)
Antalet containrar växte under gårdagen från 3 st till 5 st så vitt jag kan se. Det bäddar för FEST kan man säga. Hoppas att vädret håller i sig bara!

Jag ska nu inleda denna underbara dag med en lektion och sedan matshopping. Sen ska jag ta och fira Kvalborg jag med! Hoppas att ni får en BRA dag!
Kram


Förberedelser

Det rustas för Valborg utanför mitt fönster vill jag lova. Minst tre stora containrar har landat ute i parken och kommer nog mer än fyllas under Kvalborg och Valborg. Nu närmar det sig årets fest här i Uppsala. Valborg ska firas här och ingen annan stans :-) Champagnefrukost, sillunch, champagnegalopp och fest fest fest. Det ska bli jätteroligt :-)

Nu sitter jag dock med andra förberedelser. Tentaplugg. Den 8:e är det tentadags igen så jag läser och läser och håller tummarna för att det går bra den här gången också :)

Kram till er!


BRA start

En segstartad morgon fick lite extra fart med ett BRA telefonsamtal.
Jag låg och drog mig länge som vanligt eftersom att det är svårt att motivera sig att gå upp när man vet att det är plugg som väntar på en. Men när jag väl lyckats hiva benen över kanten, duschat och stoppat i mig frukost (ofrivillig GI-frukost eftersom att vi inte handlat på länge) så kom belöningen. Ett potentiellt jobb-samtal kan man ju säga. En skön rolig kille som verkligen ställde mig mot väggen!

Han hävdade att han ringde från Norrland och frågade om jag ville ha jobb i Gällevare eller i Skellefteå. Ha, kul typ! Jag blev helt ställd innan jag fatta att han skämta! Hur som helst gillade han mitt CV skarpt och jag blev så stolt att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Hur som helst så kan det, förhoppningsvis, komma att bli jobb i sommar. Jag håller nu alla mina tummar för det här!

Nu ska jag plugga plugga plugga. Tenta nästa vecka och Valborg nu i veckan. Dvs mycket plugg och lite tid.

Kram och hej!


Lång tid

Nu är det över en vecka sedan jag skrev. Jag vet att det är lite dåligt av mig men det har varit en tumult tid sedan dess. Minst sagt. Jag har befunnit mig en hel del i Örebro för att rå om folk i min närhet och försökt att plugga där emellan. Sedan åkte jag till Sälen torsdag-söndag men nu är jag på plats igen. Det väntar MYCKET plugg nu. Tenta den 8:e och så Valborg denna vecka. Shit vad tiden går snabbt.

Önskar er en bra måndag!
Kram


Lördagsgäster

Dagen går allt bra fort när man sover länge och äter en lång god frukost. Det blev både pannkakor och färska frallor :-)

Ikväll får vi middagsgäster, Alexandra och Fredrik. Vi har inte umgåtts på evigheter så det ska bli skoj. Vi har därför ägnat resten av dagen åt Systemet och ICA och inhandlat allt vi behöver och börjat fixa här hemma. Det är mysigt att vara två i köket som fixar och donar. Då behöver man inga ord utan kan bara vara.

Önskar er en trevlig lördagseftermiddag och kväll!
Kram


Fredags..lyx!

Jag har ägnat hela 5½ timma åt att städa lägenheten idag. Och jag gillade det! Vilken tillfredsställelse när rum efter rum blev så rent det kan bli (utan att ta ut alla möbler). Det har dammsugits och torkats så att jag nästan inte vill andas här inne nu. Men jisses så välbehövligt det var och så skönt det känns nu. Riktig fredagslyx att få ta helg i en ren lägenhet!

Jag åkte ner till stan en sväng och LÄMNADE TILLBAKA en tröja som inte var som jag hoppats. Det kändes bra! Sedan åkte jag till blomsteraffären och unnade mig mer fredagslyx: två pelargoner och två nejlikor. Själva lyxet där är att sätta färska blommor i sovrummet. Tjejen i butiken tyckte att det var "rart" att jag köpte blommorna till mig själv för att ha just i sovrummet. Rar som jag är så har jag givetvis en exklusiv smak vilket resulterade i två Mårbacka pelargoner för 99:-/st till skillnad från de VANLIGA för 49:-/st. Men det är det värt! Och tack mamma också för lånet av de fina krukorna som de nu bor i :-)

  
 

Krispigt rent hemma hos oss idag. Hurra!


Bästa fredagen!

Den här fredagen har börjat så bra att den inte kan bli dålig!

Vaknade av ett regn, men sedan jag somnat om ett par gånger och drog upp rullgardinen så var det sol! Inte en snöflinga så långt ögat kan nå även om SMHI hotade med det! Lugn och skön frukost till bästa Nyhetsmorgon, what´s not to love with Steffo Törnquist på fredagsmornar?

Fick ett jobbsamtal som kanske, kanske kan bli något. Jag håller mina tummar! Tacka Gud för kontakter kan man säga! Nu storstädar jag lägenheten och det är så skönt. Dammsuger, våttorkar och knätorkar golv. Duscha alla blommor och vädra täcken och kuddar. Sen ska jag ut och köpa blommor tänkte jag. Har sett att Pelargonerna har kommit. Hurra! Lite mycket vuxenpoäng kanske, så nu ska jag sätta på lite fjortisdunk i högtalarna och städa vidare.

Trevlig fredag!


VG och på G

Redan torsdag!

Idag fick jag det svart på vitt att jag verkligen fick VG på min senaste tenta. Anledningen till att jag inte ville ropa hej innan alla kroppsdelar var över ån berodde på att det kändes så fruktansvärt dåligt inför tentan att jag studtals la mig ner och grina och helt enkelt gav upp. Det finns de som säger att jag alltid säger så, att jag säger att det känns dåligt och att tentan gick sämst för att sedan uppvisa bra resultat. Jag kan till viss del hålla med, men det här gången var det banne mig annorlunda. Jag pluggade ordentligt 2 av 5 dagar medan de resterande 3 gick åt till frustration. Men det gick vägen (mycket tackvare en snällt gjort tenta, 70% fick VG) och det är det som är det viktiga.

Jag har nu också förstått innebörden av att inte lura folk för då tror de en inte när det verkligen gäller. Precis som när man var liten och inte fick låtsas att drunkna, för om man väl skulle göra det så skulle ingen tro en. Japp. Jag har förstått.

Nu ska jag snart på lektion. Och tack vare att våren är här (det blir dock snö i Uppsala imorgon!) så blir det mycket lättare att både ta sig upp på morgonen och att ta sig i väg till skolan. Det tackar vi för :-) Skönt också att det redan är torsdag. För då är det fredag imorgon (studiefri dag) och jag ska städa och pyssla :-)

Ha nu en riktigt bra dag!
Kram


Vårsol

Nu är det verkligen verkligen vår!
Solen ligger på sovrumsfönstrena och gör rummet alldeles varmt. Man kan nästan tro att det är sommar!

Idag har jag lektionsfri dag vilket egentligen innebär hemmaplugg. Jag ska nog först ta en promenad och sedan sätta mig ute och läsa. Nu vill man bara ta in så mycket sol och ljus man kan få. Som jag har längtat!

Önskar er en  BRA onsdag!
Kram


Back on track



Hej tisdag säger jag!
Sitter faktiskt och pluggar vilket känns ovant efter ett nästan två veckor långt påsklov. Men det är faktiskt lättare nu när våren faktiskt är här. Lättare att kliva upp, lättare att göra nytta och mycket lättare att ta sig iväg till skolan för lektioner. Det känns faktiskt redan som om det vore slutspurten på terminen nu. Allt är greppbart och en massa lediga dagar och helger ligger framför en.

Vill önska er en riktigt bra tisdag och hoppas att ni har det lika soligt och fint som vi har det här i Uppsala. Passa på att njuta av solen och ladda batterierna med frisk luft på en promenad. Jag tror man behöver vädra ut vintern ur både kropp och själ nu :-)

Kram!


Vår!

Nu är det banne mig vår här i Uppsala!
Människor sitter ute i parken, på alla tänkbara sittplatser, lunchar, pluggar och umgås. Underbart! Jag har varit på lektion på morgonen och det kändes riktigt bra. Sedan tog jag mig hem, klämde ett avsnitt av Lost och tog sedan en lååång promenad i solskenet. Alldeles varm blev jag trots att jag inte hade någon jacka. Då är det väl ändå vår?

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag har lektion igen kl 17!
Kram till er!


Deklarerad!

Nu har söndagskvällen infunnit sig. Hela dagen har varit riktigt söndagsaktig. Sovmorgon, prinsessdrink av Micke på sängen, lugn skön frukost och sedan for jag till IKEA, detta underbara varuhus! Jag inhandlade servetter och sedan en massa bra kartonger och lådor. Dock fick jag (trots noga kontroll) med mig fel lådtyp hem. Hur som så satte jag igång med dagens stora projekt: garderobsrensning. Både hallens garderober och mina egna fick sig en omgång. Både jag och Mallan blev visst inspirerade av Nyhetsmorgons städinslag :-)

Jag har nu burit ner vinterjackor i källaren tillsammans med mina vintrigaste plagg. Sedan har jag stuvad undan och plockat fram skor till rätt säsong och vikt om samtliga plagg i min garerob. Jag har också plockat fram min gigantiska hög av randiga vår/sommartröjor :-) Konstigt nog finns det ännu fler randiga saker i garderoben nu. Whonder why ;) Kanske det råkar vara så att jag gillar det!

Nu blir det middag för vår del. Sen mys i soffan innan jag laddar om för att börja plugga igen. Jag ska köra hårt hela månaden ut och sedan fira valborg som aldrig förr :-)

Puss och kram till er!


God förmiddag!

Hej sköna söndag!
Solen kämpar sig fram och vi har haft en lugn skön frukost här hemma. Snart ska jag komma igång och fixa! Det blir IKEA-besök för det ska köpas klädlådor och sedan ska jag hem och rensa. Jag har bestämt mig för att det är vår nu så därför ska vinterkläderna bort och ner i förrådet. Och om de ska få plats i förrådet så måste även det struktureras upp. Sen måste det nog bli lite städ också efter att ha kikat på Nyhetsmorgons städinslag.

Så. Nu ska jag sätta fart!
Puss till er!


10 arbeten senare..

NU ska jag ta fredag!

Jag har ägnat dagen åt att skriva om mitt CV lite och gjort hela 10 olika ansökningar till företag ang. sommarjobb. Visserligen är vissa inom samma företag men i olika regioner men det är ändå hela 10 st! Snacka om att jag är slutkörd i huvudet på ansökningsbrev nu. Nu får man bara hoppas (men inte allt för mycket), hålla tummarna (och hoppas på tur) och fortsätta söka ännu fler jobb (nästa vecka).

Nu borde nog älsklingen komma hem snart också. Då blir det fredagsmys!

Hej hopp!


Ledig fredag

God förmiddag fredag!
Idag har jag en ledig fredag. Efter en halv veckas påskfirande med konstant ätande blev det ett par dagars jobb hos Micke. Det var faktiskt roligt att komma tillbaka, hade inte varit där sedan i somras för att jobba så dagarna gick snabbt. Människorna där är så roliga men samtidigt känner jag att jag måste börja leta nya jobb. Jag både vill och bör hitta ett jobb som hänger ihop med min utbildning. Men det är svårt vill jag lova!

Idag blev det i alla fall sovmorgon och en lugn förmiddag. Nu ska det drickas kaffe och sökas jobb för hela slanten innan det blir en låååång promenad för att jaga bort allt påskgodis innan jag ska ta fredagskväll och bara mysa.

 

Ha en BRA fredag allihopa!
Kram från mig!


Hej vår!

 

Hej våren!
Det firas påsk på landet med otroliga mängder mat och godis. Det är nog värre än julen! Men framför allt så njuter vi av våren. Det krattas, promeneras, fixas med båtar och bilar och bara njuter. Det är varmt, solen smälter bort snön och krokusar och snödroppar tränger fram ur marken. Det är helt enkelt underbart att våren faktiskt är på väg och att knopparna inom kort slår ut.

Glad Påsk vill jag passa på att önska!
Kram


Hemma hos farmor

Hej skärtorsdag!
Micke och jag åkte till farmor igår kväll på middag och övernattning. Älsklingen är nu på jobbet medan jag är kvar hos farmor och umgås med henne. Vi sitter i köket, läser tidningen, löser korsord och surfar :-) Man kanske kan gissa vem som gör vad? Vi ska gå och handla om en liten stund för att sedan gå till ett konstmuseum för lunch och konsttittande. På eftermiddagen bär det ut till landet för att bara vara, pyssla och fira påsk.

Glad Påsk vill jag passa på att önska!
Kram


RSS 2.0