Snabbvak

Jag segade i sängen imorse men kom på att jag har massor att göra idag. Så det var bara att kasta sig upp och starta med ett telefonsamtal. Och sedan lägga schema, och planera resten av dagen. Det blir mycket projektfix samt tvättning. Sedan kommer mamma så jag hoppas på att kunna vara effektiv fram till lunch så att jag kan vara "ledig" på eftermiddagen :-)

Kram till er och ha en bra dag!

tack för idag

Jag vill inte påstå att jag varit påverkad av gårdagen idag. Unnade mig sovmorgon och tok-åt frukost. Middagen igår var tyvärr inte bra, smaken var bra, men älgköttet var så segt att jag varken kunde skära eller tugga så jag gav upp och vaknade med tom mage! Har haft ett möte under dagen och fixat lite inför nästa vecka. Sen avslutade jag eftermiddagen med det tredje och sista besöket hos tandläkaren för den här gången. Jaa, jag hade hela 3 hål som lagades i måndags, tisdags och idag. Tack för idag tandis, nu ses vi inte förrän om ett år! puh!
I och med mitt tanläkarbesök är jag återigen bedövad i halva munnen. Läpparna hänger inte med när man pratar eller äter/dricker. Trist. Fick ställa in en middagsplan ikväll, men då får jag å andra sidan mysa med min älskling. Det var ett tag sedan vi sågs nu. Han sov när jag kom hem i natt och jag imorse när han åkte. Så kan det gå.

Imorgon kommer min mamma till Uppsala och hälsar på. Mys!
Kram

Kickoff

Igår hade vi kickoff med mässan och det var jättelyckat! En bra dag, alla var effektiva och det mesta gick enligt (mina) planer! Jättemycket studenter kom och besökte oss, vi delade ut 1 000 (!) goodiebags, tårta och tog in anmälningar till en massa event under mässan. Det var riktigt uppskattat och bra drag. Dessutom gjorde jag en jätteinsats och smörade för de ansvariga på skolan så nu är även de helnöjda! Kvällen var också grymt kul med middag, tal och en massa dans! Ömma tår idag, men lycklig och glad över att de stora dagarna snart är här!
Kram

genrep

Imorgon är det kickoff för mässan vilket innebär ett litet minigenrep. Har jag tänkt på allt? Vad kan hända? Hur löser man det? Vilka frågor har jag inte svaren på etc... Det ska bli väldigt roligt och spännande. Imorgon är det enbart en vecka kvar till själva mässan. Det ligger många timmars jobb bakom vill jag lova! Dagen imorgon avslutas med fest på kvällen så det blir en heldag!
Kram till er!

andra gången..

Så började jag ännu en morgon med att gå till tandläkaren. Suck. Men! Jag måste erkänna att det inte alls var lika farligt idag. Bedövningen satt verkligen där den skulle (jag kände ingenting, men spände mig lik väl ändå..) Dessutom måste jag ge en eloge till min tandläkare och sköterskan. De är änglar som är så snälla och försiktiga.

En annan bra sak är att jag kommer igång tidigt så nu ska jag sätta fart med dagens och kanske hinna med en tur på stan för att fixa garderoben till alla kommande festligeheter. 3 festkvällar inom loppet av 1 vecka+1 dag! Tur att man har en snäll moster som skämde bort en med underbara kläder i Kina. :-)

Ha en bra dag alla!
Glöm inte att leva. Livet är skört!

vid liv

Bedövningen har nu släppt, tack och lov! Dock ömmar det i käkarna så det ska bli spännande att se hur det ska gå med gapandet i en timme imorgon :-) Jag har kommit över dagens skräck nu och jobbar för fullt med projektet.
Snart bara en vecka kvar!

usch..

Jag började nya veckan med ett tandläkarbesök. Jag gillar inte  att gå till tandläkaren. Verkligen gillar INTE. Man sitter där lite lätt stressad i väntrummet. Sköterskorna pratar på som om det vore vilken plats på jorden som helst. Men det är det inte! För det är ett väntrum till tandläkaren!
Så blir man inkallad, hälsar på tandläkaren som sitter och nynnar lite. Men hon är bra! Hon är ung och lugn och sköterskan håller en varm hand på min axel och säger att jag ska andas. Så får jag bedövning och bedövning är som en påse godis jämfört med vad som komma skall. Jag tycker inte att bedövningen tar men vi testar ändå. i 3 sekunder ungefär. Sen hoppar jag till för det isar så förbannat. Så jag får en monster bedövning till... Sen minns jag inte så mycket mer förrutom att det fortfarande isade och att jag svettades som en gris...
Nu är jag hemma och bedövningen sitter i än. Känns som om den kanske skulle kunna bedövat en hel häst. Imorgon ska jag tillbaka. Och på torsdag.
Man borde kanske ta hand om sina tänder lite bättre?

trött..

Det märks verkligen att det är något som hänger över mig just nu. Jag hann bara tänka "nu räcker det för idag" och då slog tröttheten till. Jag däckade i soffan efter maten och älsklingen fick stå för disken också. Sen somnade jag tidigt men vaknade lika trött... Det ska bli skönt när det är över även om det är riktigt kul!
Har varit på IKEA på förmiddagen för att shoppa åt projektet. Nu ska jag sova en stund innan jag gör i ordning för kvällen då jag ska till Stockholm. Min kompis Linnea ska fira sin födelsedag!
Kram

vi är igång..

.med fredagslyx/mys!
Vi har storhandlat inför helgen, kollat på film. Mousserande på kylning, parmachips med parmesankräm är framdukat och maruklen väntar på tillagning. Trevlig helg!

Välkommen fredag!

 

Äntligen fredag igen, det går undan nu kan man säga! Jag har faktiskt varit på benen sen 7.15 vilket är tidigt för mig nu förtiden. Jag har nog blivit lite lat på sistone! Har avverkat en del projektjobb på morgonen men nu ska jag sätta lite fart så att jag snart kan få en ledig fredag! Fredagar är egentligen bästa dagen på helgen, man har allt framför sig och känslan är speciell när man plockar ihop för dagen...

 

Hoppas att ni alla får en riktigt skön fredag och en bra helg!


två



Det är tur att man är två, när den ena inte orkar och ger upp. Då kan den andre ta vid och ordna upp allting. Jag fick inte bara sällskap här på kvällen. Micke hade med sig tulpaner hem, så glad jag blev! Och middag hade han handlat som han lagade; potatishalvor i ugn, kött och rödvinssås.. Tack snälla!

Nu ska jag krypa ner i sängen, läsa nya Lantliv som kom idag och sova tidigt.
Kram till er!

Torsdagshäng

 

Idag smet jag från skrivbordet och alla måsten och följde med Stina ut till stallet och stjärnan Billy. Vi pysslade och fixade och gav honom lite kärkek innan han fick jobba lite. Jag är ingen stjärna på tömkörning men vi fick till det på slutet.

Nu är jag hemma och helt slut. Trött och hungrig och noll fantasi när det kommer till vad man ska äta till middag... Tur att man har en sambo som kan bidra lite :-)


12 månader...



... sedan jag flyttade till Kina. Vilket äventyr jag hade framför mig.
Och vilka minnen jag har idag. Det var en bra tid om än tuff.
Men nu är jag ju hemma igen. Med nya utmaningar..

Zzz..

Oj så seg jag är nu på morgonen. Somnade om 2 ggr fast att
jag vaknade när älsklingen åkte till jobbet 6.30...
Nu ska jag i alla fall äta frukost och sen sätta lite fart.
Hoppas att ni får en bra dag!
Kram

isbit

Snö i all ära för jag tycker verkligen att det är underbart med snö, men jag sitter vid skrivbordet och blir till en isbit. Kalla stela fingrar och lite lätt snorig. Jag tror jag skulle behöva en semesterresa, långt bort till sol, värme, bad och god mat. Thailand vore inte helt felt faktiskt...

typiskt...

... att dagen går extra fort när man är produktiv. Då hinner man ändå inte med allt som man har tänkt att man ska göra. Men å andra sidan kan man somna gott på kvällen och tänka att man gjorde den här dagen till en BRA dag.
Ikväll ska jag på Oriflames föreläsning. Hoppas att jag blir inspirerad.

Hej måndag!

Det blev fart på mig ovanligt tidigt idag, jag har väl insett att det börjar dra ihop sig för olika deadlines och att en hel del saker står kvar på mina "att-göra-listor". Det är bara att pallra sig upp och komma igång så nu sitter jag här. Uppsala är grått och trist idag men snön ligger kvar som tur är. Mycket aktivitet utanför mitt fönster, gissar på att de flesta börjar ny kurs idag på universitetet. Min börjar inte förrän 1 feb. Ofattbart sent, men det passar mig bra just i år!
Hoppas att ni får en bra start på veckan!
Kram

sköna söndag

Vi har en "riktig" söndag här hemma. Går omkring och drar i mysbyxor och tofflor. Frukost med nybakta scones och smoothie. Lite Vinterstudion på tv. Sedan har vi städat hela lägenheten och gud så skönt det var! Nu känns allt rent och snyggt och inget damm syns mera :) Vi skrotar omkring och fixar med papper, kalendrar och kläder. Rensar lite lådor och fixar. Så skönt! Ikväll kommer bror och Emma hit och äter middag med oss och spelar spel.
Skön söndag!

Vilken dag?

Jag sitter kvar här än :-) Framför datorn och är flitig. Men det är rätt skönt måste jag säga; i med bra musik i öronen och sen kan man köra ett tag till. Fast jag måste erkänna att det är en annorlunda fredagskväll. Man kan nog säga att min bror har lånat min sambo till grabbkväll; tv-spel, öl och chips. Jag har frivilligt valt att inte delta. Jag trivs bättre här, med min partymusik i lurarna så att man slipper höra allt från tv-spelet. Men nu ska jag strax ge upp. Krypa ner i sängen i stället och fortsätta min orgie i serien LOST. Är "bara" inne på säsong 4 men det kanske är lika bra att klämma alla säsonger innan plugget drar igång igen :-)

Kram till er och ha en riktigt skön helg!

God morgon fredag

God morgon fredag!
Kom upp tidigt idag och ibland känns det lika bra som att få sovmorgon! Har unnat mig en lugn frukost så nu blir det till att hoppa i kläderna och sätta fart på dagen. Har ett möte kl 11 på andra sidan stan så nu är cykeln avfrostad! Sen blir det korrekturläsning av vår mässkatalog och lite planering innan jag får ta helg!
Helgen består bland annat snabbvisit av svåger och svägerska och så hoppas jag att lägenheten blir lite renare nu när all jul är borta!

Kram och ha en bra dag!

Vintervitt

 

Det är otroligt vackert ute igen. Träden är tyngda av frost och det är ett jättevackert ljus som tyvärr inte fångades på bild genom fönstret :-) Jag sitter här inne vid mitt stora skrivbord och fixar med projektet. Försöker planera saker jag egentligen inte har någon aning om, men det gör det hela ännu mer spännande. Helst ska jag sitta fastklistrad här vid bordet hela dagen och bara vara effektiv. Det blir skönt att kunna bocka av saker på listan när det närmar sig kväll!

 

Hoppas att ni får en bra dag och en extra kram till min mormor som brutit armen! Jag tänker på dig mormor och hoppas att allt blir bättre snart!

Kram


Effektivt

Jag fick en oavsiktlig sovmorgon i morse. Skönt. Sen gick jag till Kafferummet Storken och fikade och skrev dokumentation tillsammans med Hanna. Det fanns inget Internet så det blev så mycket mer effektivt än jag hoppats på. Kunde liksom inte göra annat än att skriva i word :-) Gick förbi projektrummet också och fixade ett par saker där innan jag landade i soffan här hemma. Den har jag ännu inte tagit mig ur med undantag för middagen!

Kram till er!

Middagssällskap

Jag har suttit i min ensamhet framför datorn sedan jag kom hem från mötet. Min sambo stannar i Örebro över natten då han varit i södra Sverige under dagen. Jag förstår honom att han inte åker hela vägen hit ikväll. Men det är klart att det blir lite ovant ensamt när han inte är här, i vårat hemma.

Jag fick lite sällskap till middagen i alla fall. Lars Winnerbäck. Jag vet inte om jag är såld på den här plattan. Tycker nog att det mesta är lite för likt de låtar han redan gjort en gång.

 

Nu ska jag återgå till mitt pyssel här vid skrivbordet. Tror jag lyssnar på juldagens Spotifylista i stället :)


Härlig är jorden



Jag sov oroligt i natt och fick Micke att tro att han hade försovit sig då jag irrade omkring. Kanske är jag lite stressad trots allt med det ansvar jag ändå har tagit på mig. Hur som helst är det jätteroligt att syssla med detta så det får det vara värt! Skjöt på tvättningen och unnade mig lite sovmorgon i stället. Mötte upp mina gruppmedlemmar för en inrednings/planeringsrunda på universitetet och åt lunch med Stina här hemma. Nu måste jag vara effektiv ett tag och få lite saker gjorda. Möte kl 15 och till dess måste det vara lite saker klara :)
Hoppas att ni får en BRA dag!
Kram

Manic mondays

Alltså måndagar. Jag vet att jag inte direkt är ensam om att inte älska måndagar. De är speciella, man är trött, lite sömnig efter helgens lunk. Segstartad. Minns att min moster sa att hon gillar måndagar; ny vecka, nya möjligheter. Och det är ju bra, men för mig får möjligheterna gärna komma på fredagarna i stället.

Hur som helst så har ju höstens måndagar varit lite utav ett tyngre slag med skola långt in på sena eftermiddagen vilket har följts av möten på kvällarna. Det har ju resulterat i att man kommer hem efter 21 på kvällarna. Och så stundar ju nu vårterminen och jag tänkte i mitt stilla sinne att det blir skönare måndagar framöver. MEN ICKE! 10-14 har vi lektioner för att toppa det med en föreläsning 17-19! 19! Man kan inte sluta 19. Suck. Hur ska det här gå...?

Jag längtar tills jag får ett roligt jobb. Då stannar jag gladeligen kvar till sent om kvällarna och jag lovar att jag kommer älska måndagarnas lovande utmaningar. Men idag är jag student. Jag gillar inte måndagar idag heller..

fixar

 

Hjälp vad timmarna försvinner när man arbetar med något kul! Jag har varit nere på universitetet och stämt av ett par saker och träffade fina Stina :) Sen har jag mailat i massor, gjort planeringar och sammanställningar. Det är verkligen roligt men också lite läskigt att hålla på med så omfattande saker när man inte vet om man har full kontroll eller om man missar en massa saker. Men roligt är det!

Om ni glömt bort vad det är jag menar och vad jag pysslar med så kolla in Kontaktdagarna 2010


Full fart

Hej första riktiga veckan på året!

Startade morgonen med att somna om flertalet gånger innan jag trotsade kylan och tog mig en promenad. Är man bra klädd så är det så vacker ute! Har unnat mig frukost tillsammans med dagens tidning och ska nu sätta lite fart. Idag ska en hel del saker presteras och slutföras!

Vill önska er en riktigt bra dag!
Kram!

Nyheter

Härliga söndag infann sig men vi var alldeles för trötta för att gå upp när klockan ringde. Jag var hos Stina igår och fick även träffa Elli som är hemma från USA över julen och Linnea som numer bor i Stockholm. Eftersom att Carro drar till Nederländerna i vår så blir det jag och Stina som får roa varandra :)

God frukost blev starten på dagen; amerikanska pannkakor och gott kaffe! Sedan åkte vi till Plantagen för att köpa en bänk som skulle bli vårt nya soffbord. 200 kr billigare fick vi det för vilket var rena bonusen! Jag har också samlat ihop alla julsaker (exklusive advetsljusstakar och stjärnor), ikväll åker de ner i källaren!



Efter lite fix här hemma åkte vi till Fyrishov och simmade jag och Micke. Riktigt skönt och vi unnade oss bastu och lång dusch efteråt :) Nu sitter vi framför vårt nya bord, däckade av trötthet :) Kram till er!

Fredag ♥



Det är nästan så att man inte förtjänar fredag riktigt än. Känns som om veckan knappt hann börja innan man ska vara ledig igen. Men ändå är det så skönt att ha helg, man kan mysa och slippa ha dåligt samvete för det man inte gör :) Det kommer bli lite turer till IKEA och Blomsterlandet. Nu vill vi ha ordning här hemma igen när veckorna drar igån på allvar! Idag tvättas det och arbetas med projektet. Ska ta mig en promenad sedan så att jag får lite luft. Vill passa på att önska er trevlig helg och en mysig fredag!



Fredag ♥

 

Det är nästan så att man inte förtjänar fredag riktigt än. Känns som om veckan knappt hann börja innan man ska vara ledig igen. Men ändå är det så skönt att ha helg, man kan mysa och slippa ha dåligt samvete för det man inte gör :) Det kommer bli lite turer till IKEA och Blomsterlandet. Nu vill vi ha ordning här hemma igen när veckorna drar igån på allvar! Idag tvättas det och arbetas med projektet. Ska ta mig en promenad sedan så att jag får lite luft. Vill passa på att önska er trevlig helg och en mysig fredag!


"Vardag"

Snön yr utanför fönstret. Inte trodde jag att snön och kylan skulle stanna så länge! Jag älskar när det är snö, vitt och kallt! Solen tittar också fram lite då och då.

Idag är väl första riktiga dagen efter alla jul- och nyårsdagar men den började lite ovanligt. Micke hade sovmorgon då han skulle till Stockholm och jobba vilket gjorde att jag fick sällskap på morgonen. Sen fixade jag det allra sista med uppsatsen men hann bara skriva ut ett exemplar av tre innan bläcket tog slut. Snabbt i med frukost innan jag fick kila bort till Kopieringshörnan och printa två versioner till. Nu är uppsatsen inlämnad och Fek C-kursen är där med avslutad. Skönt!

Har jobbat med projektet och hunnit med en fika tillsammans med Carro. Eftermiddagen består i möten av många olika slag med många olika personer! Det blir spännande och se hur utfallet blir idag :)

Hoppas att ni får en riktigt bra dag!
Kram

mera ledigt

Idag är det ju som bekant trettondagen vilket innebär ledighet för både mig och min käresta. Firade det med sovmorgon och mys. Åt en lååång brunch här hemma med nybakt bröd, bacon, amerikanska pannkakor och hemmapressad juice. Underbart!

Lyckades dessutom döda en blomma som överlevt 2 veckor utan vatten över jullovet. Men idag lyckades vi få död på den genom att låta den stå i draget från ett fönster i -19 grader. Inte uppskattat.

Passade på att byta lakan och städa lite. Skönt! Vi tog en långpromenad och pratade massor. Mysigt och riktigt skönt. Ny pysslas det med uppsats och tv-tittande... Imorgon ska uppsatsen in för sista gången och det ska bli såå skönt att bli av med den!

Kram till er

No place like home

Man brukar ju säga "Borta bra med hemma bäst". Det kan ju vara lite svårt när man åker till staden och husen där man växte upp som barn och avgöra vad som är hemma. Vi är nu i alla fall hemma i Uppsala och det är skönt! Mysigt att få vara tillbaka bland sina egna saker i sin egen skapade miljö. No place like home!

Strax..

Då var det söndagen den 3 januari och vi ska snart åka hem till Uppsala igen efter två jättefina veckor tillsammans med familjer och vänner i Örebro. Vi har hunnit umgås med föräldrar, svärföräldrar, svågrar och svägerskor. Vi har haft lill-jul med kompisar, myst omkring på julafton och fått tokmånga fina julklappar. Vi har festat rejält på juldagen och shoppat på mellandagsrea. Vi har umgåtts med kusiner och mostrar, firat in det nya året och varit på utflyckter. Nu är det dags att åka hem, med dubbelt så mycket packning som när vi kom vilket är helt galet.

I Uppsala väntar vårt fina hem så snart ska dressas om från jul till vinterskrud. Micke börjar jobba igen och jag ska slutföra uppsatsen för andra gången. Jag ska dessutom ägna den kommande månaden åt mässan, med planering och organisering och allt annat det kan innebära. Sen ska jag styra upp våren och börja söka lite jobb och sådant.

Tack snälla alla familjer och vänner som gjort  vårt "jullov" så bra!
Puss o kram!

Vintertid



1 januari 2010. Första dagen på det nya året, det nya deceniet. Det snöar ute, det är kallt och vi värmer oss inomhus. Te och lussekatter och lite pluggande från sängen. Jag gillar nya år. Det innebär inte bara något nytt, inte bara nya möjligheter och nya löften. Det innebär också reflektioner över tiden som passerat. Jag summerar 2009 till ett bra år om än något mer annorlunda.

Året som just börjat lär nog bli ett av de mest spännande åren på länge. Mitt sista år som student, första gången jag ska söka ett mer avancerat sommarjobb, jag ska försöka hitta deltidsjobb och läsa mer kinesiska. Till nästa höst skriver jag min magisteruppsats, mitt examensarbete. Till hösten ska jag söka jobb på allvar.

Men idag är det bara första dagen på det nya året och jag njuter de sista dagarna av ledighet. Skriver lite mer på min uppsats och känner hur det pirrar till i magen av förväntningar på det nya året. 2010 kommer bli ett bra år!
Nu kör vi!

RSS 2.0