Salu

Oj vilken vecka! För det första gick den supersnabbt och för det andra har det varit så obeskrivligt mycket att göra - i alla fall för min typ av jobb. Känner mig rätt mör ikväll vill jag lova så det blir skönt med en hemmahelg i Uppsala. Ska försöka rensa ut källarförrådet så att jag får ner sakerna. Sakerna från Örebro alltså. De tre lådor jag hämtade i mitt gamla hem. Det fungerar inte att ha det i hallen längre ;)
.
Helgen firades in här med ett besök i Saluhallen. Köpte en krabba och skulle ta en vända förbi köttdisken innan jag gick hem. Slutade med två biffar för 300 spänn! Tur att man har lön. Sen var det ju förbannat bra biffar också ;) Ryggbiff :P På Spåret har avverkats i sann vuxen-poängs-anda. Nu blir det en tidning och sängen. Jisses vad jag ska sova imorgon bitti!
.
Puss o kram

Farväl huset

I helgen städade vi ur mitt barndomshem. Vårt fina hus är nu utrensat och närapå tomt. Det har varit en fin tid från att vi flyttade in. Jag, 5 år gammal. Många barnkalas, jular, födelsedagar. Tonår, studentexamen, fester. Jag kan vart enda knarrande i trappan. Ljudet av garagedörren som slår igen. Slamret från köket på julaftons morgon. Nycklar i låset. Dörrklockan. Det har varit förbannat fina år och det är klart att det gör ont i själen att lämna vårt fina fina hus. Men det är dags nu. Att gå vidare, att resa sig, borsta smutsen från axlarna och gå vidare. Mot nya mål. Men jag kommer aldrig att glömma. Det röda huset med de vita knutarna. Jag ska visa mina barn. Jag ska åka dit så många gånger och peka vart mamma växte upp tills de protesterar högt och tycker att jag tjatar. För det finns så mycket fina minnen som vi aldrig får glömma. Jag kan bara säga, tack huset. För att du var mitt skydd under oskyddade barnaår, slitsamma tonår och tryggheten i steget in i vuxen världen. Hej då, och tack ♥

Jag vet!

Jag är alldeles för dålig på att uppdatera! Men snart är första arbetsveckan avklarad och jag vill lova att jag är helt slut när jag kommer hem. Har varit nära att somna kl. 20 varje kväll i soffan. Men det har blivit bättre och bättre ju mer rutin jag får :) Det är i alla fall himla roligt på jobbet! Så nu ska jag avsluta min frukost och knalla iväg.
.
I helgen blir det Örebro. Sista rensningen och sorteringen i fina huset. Vi lämnar barndomshemmet för gott. Det är klart det känns både konstigt och sorgligt men jag vet att det är ett steg i rätt riktning för de som behöver det som mest. Ha nu en riktigt bra helg!

Suicidal

Det känns nästan som ett självmordsuppdrag att ge sig ut och försöka powerwalka i ishalkan. Vart annat steg glider iväg åt helt fel håll. Dessutom i mörker och utan reflex! Då och då var det enda alternativet att gå på bilvägen. Som grädde på moset toppade jag med mina easy-tone skor som inte är släta under utan pilates-bolls-formade. Om jag inte tränade rumpan nu så vet i f*n!

1:a!

Idag är det första jobbdagen. Inte speciellt nervös eftersom att jag jobbat där tidigare. Men idag är det mera på riktigt. Heltidstjänst. Varje dag, varje vecka. Jag är riktigt taggad på att komma igång och få lära mig alla nya saker och lära mig allt ordentligt! Wish me luck!

Nada!

Gårdagen ägnades åt umgänge med mamma och firande av kusinens examen -läkarexamen! Kan lugnt konstatera att deras examination är lite mer pompig än vår. Jag får helt enkelt ansöka om examensbevis när jag fått betyg på uppsatsen och sen kommer den väl med posten i brevlådan. Mer spännande än så är det inte. Men visst ska vi hitta ett sätt att fira när jag väl har examensbeviset i min hand :)
.
Idag är sista lediga dagen, sista dagen på mitt gamla liv :) Imorgon börjar jag nämligen mitt liv som yrkeskvinna ;) Jobb jobb jobb! Men det ska bli superkul att börja få prestera och visa vad jag går för (och att få lön!) Sista dagen har spenderats på soffan. Bokstavligen. Tillsammans med en bok, duntäcke, Lantliv och Vinterstudion har många sköna timmar passerat :) Det är en bra uppladdning för resten av mitt liv :P
.
Hoppas att ni nu får en skön söndagseftermiddag och kväll! Ladda upp för en ny spännande vecka!
.
Ciao!

Nya tider!

Inte mer statistik, inga fler forskningsmetoder...
.
Uppsatsen är färdig. Utskriven och inlämnad. Jag är färdig, efter 4,5 års studier på universitetet. Färdig, klar. Jag är inte längre student, jag pluggar inte. Det var gamla tider. Idag kliver jag in i en ny fas i livet. Jag ska tjäna pengar. Och inga helger eller kvällar framöver behöver jag ha dåligt samvete för att jag inte pluggar lite till, eller skriver lite mer på ett arbete. Jag kan vara ledig. Jag kan sitta i soffan med en kopp te, ett glas vin, en bok och bara vara!
.
Det har nog inte sjunkit in ännu, hur stort det faktiskt är. Och kanske sjunker det inte heller in på måndag när jag vaknar och går till jobbet. Det kanske tar veckor? Men det spelar ingen roll, för jag vet!

Semi

Om uppsatsen hade varit en tävling så hade jag just vunnit semifinalen. Imorgon ska den äääntligen lämnas in och då har jag absolut ingenting mer att plugga på universitetet. Jag är snart skolfri och det är en känsla som inte går att beskriva. Har just läst igenom den ännu en gång men ögonen kippar. Så nu ska jag sova och titta på det en sista gång imorgon med pigga ögon. Sedan promenerar jag till Kopieringshörnan för att skriva ut och lämna in. Då ska jag fira!

Jag finns här

Jag hinner inte riktig med just nu!
Knappt hade jag packat upp på lördagskvällen innan det var dags för sängen. Söndagen efter var det bara att stiga upp för att direkt börja med pluggandet. 4 uppsatser skulle läsas och kommenteras parallellt med påfyllning av kylskåp och liknande. Samtidigt som hemmet skulle komma i ordning. I måndags inleddes den sista veckan av universitetsstudier. Och det är fullfart vill jag lova, jag gör nu de sista ansträngningarna. Och det går tungt. Men igår var det opponering på vår uppsats och vi vet nu vad vi behöver ändra till inlämningen på fredag. Kl 17.00 på fredag. Då är jag FRI! Tills dess får ni hålla er till tåls med lågfrekventa uppdateringar!

Borta bra!

Riktigt bra faktiskt! Vi sammanfattade resan den sista dagen på båten och jag anser att resan har varit precis lagom lång. Inte så lång att man börjar få tråkigt men inte heller för kort så att man får panik över att behöva åka hem. Helt perfekt med andra ord. Två veckor som har innehållit en massa fantastiska upplevelser och många bra minnen. Det måste nog bara sjunka in lite!
.
Vår resdag började egentligen igår med åtta timmars flyg från Miami till London. Där uppstod en seg väntan tills planet gick hem till Sverige. Men runt 17 var vi hemma i Uppsala igen. Och visst är det underbart spännande att vara borta, men det är också skönt att komma hem. Att få packa upp, både resväskan och julklapparna, och bara skrota omkring. Me like!
.
Imorgon ska jag njuta av vintern och plugga lite. Jag har min allra sista vecka som student framför mig innan jag tar klivet ut i arbetslivet. Sista veckan! Det är bara att ge järnet, för sen: NO MORE!
.
Hoppas att ni hade fina jul- och nyårsdagar här hemma och att helgen är till belåtenhet :)
.
Vårt fartyg när det la till för tredje dagen vid Nassau - Bahamas!

Key West och Miami

Efter ett nyårsfirande i huset i Fort Lauderdale bar det av mot Key West på lördagen. Det var en helt underbar stad som både kändes gammaldags och som en kuliss. Riktigt mysigt, bra mat och fint väder! Nu befinner vi oss i Miami där vi bor mitt i stan (känns det som) med ett underbart hotell och poolområde. Ätit god middag ikväll på en italiensk restaurang och laddar inför morgondagen. Det blir poolhäng på förmiddagen innan vi ska checka in ombord på vårt cruisingskepp. Då bär det av mot Bahamas!
Kanske blir lite sporadiska uppdateringar framöver om det ens blir några. Har ingen aning om hur uppkopplingen är på båten. Men till dess mina vänner; Kram!

RSS 2.0