Blinka lilla

Jag har myskväll. Tända ljus, ett bad och en kopp te som avslut på en minst sagt plågsam joggingtur. Men träningen i övrigt har gett bra resultat. Då är det lättare att hålla igång :) Har en solresa att vara snygg till och framför allt; ett bröllop! Då är det bara att hålla igång!

Nu ska jag se det sista av Bonde söker fru och ladda för en fullspäckad morgondag!

Ha en trevlig kväll!


Minnen från förr

Jag är en känslomänniska. Allt jag tycker och tänker går efter känsla, ibland kanske det inte är så bra, men för det mesta så kommer jag ganska långt på det. Det blir ofta rätt även om besluten ibland tar längre tid att fatta. Och i och med alla känslor så vandrar jag lätt i väg i minnet. Hur det var förr. Jag vet att man ska leva i nuet. Men jag är bara inte sån. Jag minns när vi var yngre, vad vi drömde om, hur vi ville att allt skulle vara. Vi lever i den drömmen nu, med nya drömmar att sträva emot.
.
Ibland får minnena mig att känna saknad. Jag cyklar hem genom ett frostigt, mörkt, men ändå skimmrande Uppsala. Det lyser från kafféerna, butikerna har stängt. Plötsligt blir det så tydligt, att de jag verkligen tycker om, är så långt borta. Att jag är så långt borta. Ingen vän att ta en fika med, ingen bio, ingen middag. Bara du och jag. Och tillsammans är vi oslagbara, men ibland är du inte här. Då kan jag känna en längtan hem.
.
Och extra stark blir just känslan, när du inte är här. Då blir det också som förr. Alla hej då på söndagskvällarna, alla veckor i ensamheten. All väntan. Vi har hamnat där igen för en stund. Du som reser i ditt arbete, packar och packar upp. Och jag som blir kvar här. Då kan jag också känna en längtan hem.

Äntligen advent

Äntligen är det advent!
Jag anser att julen har börjat nu. Fritt fram för lussekatter, glögg, pepparkakor, juleljus och julpyssel! Visserligen har åtgången på glögg här hemma redan varit stor, men det andra har vi faktiskt sparat lite på. Igår bakades lussekatter till tonerna av Absolut Christmas - en riktig tradition!
.
Och vi kan gott glömma att det är storm ute och att regnet bara vräker ner. Jag har inte satt min näsa utanför dörren idag. Bara varit hemma och njutit av sovmorgon (så mycket att jag missade adventsgudstjänsten i kyrkan som jag tänkt gå på). Frukost framför tvn och sen lite planering också. Det är ju en stor händelse nästa år att planera inför!
.
Vi har också planerat kommande veckan. Micke har ju börjat sitt nya jobb och han trivs riktigt bra! Dock har det onekligen påverkat våran vardag då Micke är mycket på resa! Men vi får vänja oss vid det tillsvidare helt enkelt!
.
Nu har jag suttit vid datorn alldeles för länge så nu ska jag mysa vidare på annat håll.
Fortsatt trevlig advent!
.

Städar upp!

Hej där!
.
Idag har jag städat. Jag försöker liksom städa upp lite här och där. Hemma, på jobbet, i livet... Men mest hemma idag. Farit runt med trasa och dammsugare och halvt plockat undan i alla vrår för att förbereda för adventssakerna som ska fram till helgen. Glädjen med att få ta fram julen är också en del i att få plocka undan. Det är rätt skönt att få rensa upp bland allt. Kasta lite. Packa undan lite. Dessutom blir det roligare att ta fram det igen efter julen.
.
Nu ska jag äta lite mat innan Bonde Söker Fru börjar! Jag älskar sånna värdelösa program! . Ha en trevlig kväll!

Hem, sköna hem

Tack mamma för en bra resa!
Hemkommen från en långhelg i London! Massa och underbart bra shopping och bara tid att umgås! Ett par julklappar shoppades under härlig julinspiration från Harrods och Fortnum & Mason! Mer jul åt folket!

Återkommer med detaljerad resebeskrivning men nu är jag alldeles för trött!

Kram!


London!

Sitter på Arlanda tillsammans med mamma och väntar på vår avgång, mot London! Shopping, mys och inspiration!

Ha en bra helg!


Myser

Kl 01 i fredags natt sattes sista tapetvåden på plats och under helgen blev sovrummet så gott som färdigt!

Det känns så himla mysigt där nu! Jag bara njuter! Ligga och läsa, gosa, vila och snooza på morgonen. Nu är det inte bara mörkret som gör det svårt att komma upp på morgonen!

Och när novembermörkret ligger över oss är det bra att ha något att se fram emot! På fredag drar jag och mamma till London! Vi ska ha quality time hela helgen! Shoppa... Och så klart... Mysa!

Trevlig kväll!


Trevlig helg!

Halvdag på jobbet gör helgen extra lång! Så här borde det alltid vara!

Micke och jag har just handlat inför helgen och strax ska vi hem och fortsätta fixa där! Det tar sig, snart är det ett sovrum igen!

Ha en fin kväll!


Gräddnos

God kväll!
Idag har jag haft en lång dag där klockan liksom släpar sig fram. Men det är skönt som omväxling till dagarna som annars bara rusar förbi. Och idag var ingen vanlig dag. Hela förmiddagen på jobbet gick ut på att vara Maja Gräddnos. Vi spelade in en liten presentation av vårt kontor inför distriktsfesten och då får man ställa upp lite ibland! Men roligt var det.
.
Just nu har jag avslutat kvällens sovrumsfix. Jag har bredspacklat en utav väggarna i sovrummet. Jag kan inte det där med att spackla. Små hål eller skarvar kan jag väl fixa till, men inte bredspackla hela väggarna!? Tackar för att vi ska tapetsera och inte måla. Då behöver inte underlaget vara heeelt perfekt, bara perfekt ;-) Lite osmart planerat att dra igång sovrumsprojektet en söndagseftermiddag när den ena i hushållet är borta resten av veckan och gästerna kommer på lördag. Men, om jag inte kunde någonting om spackling innan så kan jag desto mer nu! Projektet fortsätter imorgon!
.
Nu ska jag ta mig ett bad och mysa resten av kvällen.
Kram

Två steg tillbaka

...eller tre?

Vi köpte tapeter i söndags som vi "bara" skulle sätta upp för sen skulle sovrummet vars klart. Men innan vi skulle börja skulle vi bara undersöka hur löst den gamla tapeten satt. Löst. Jättelöst. Så löst att vi drog ner hela. Och bakom den gamla tapeten satt ytterligare 2 lager. Förmodligen är vi tillbaka till 30-talets originaltapet. Känns som om vi tog några stek i fel riktning, men det känns bättre att göra det ordentligt!

Eftersom att vi får besök i helgen tänkte vi försöka vara klara tills dess. Det blir spännande för det innebär att jag ska bredspackla samtliga väggar då Micke är borta på sitt nya jobb i veckan. Tur att jag inte har tummen mitt i handen och att Bauhaus-TV kan visa mig hur jag ska göra!

Ha en bra dag!


RSS 2.0