Nanshan

Idag har vi varit i Nanshan och åkt skidor allihopa +Johan och Daniel. Det var en spännande upplevelse på så många sätt. För det första trodde jag inte att det skulle bli skidor denna säsong då jag aldrig kunde ana att man åker slalom i Kina. För det andra var Siri, Signe och Ellen jätte duktiga och för det tredje vet inte kineser hur man beter sig i en skidbacke.

Vi var på plats runt 9.30 och hyrde sedan all utrustning så som skidor, pjäxor och stavar inklusive liftkort för 200 RMB (ca 200 SEK). Sedan tog vi en powefika efter ansträngande provning av utrustning. Sedan började vi åka och åkte i hela fyra timmar med undantag för kort lunch. Tjejerna var superduktiga! Åkte lite sittlift och knapplift och det var verkligen kul att stå på skidorna igen. Vädret var toppen. Strålande sol och riktigt varmt och mina nyinköpta skidkläder kunder verkligen hålla värmen! Svettigt!

Dock kan kineserna inte åka skidor. De flesta kastade sig ut i backen utan att någonsin ha stått på ett par skidor förrut. 2 personer åkte in i Signe och flertalet kineser körde på folk både i backen, liften och i liftkön. Går inte ens att beskriva, men när man åkte fint i sin lilla knapplift kom det plötsligt en kines och bara brakade igenom stängslet och genom liften och fortsatte sig bort. De hade helt missat den viktigaste lektionen -att stanna. De kastade sig ut och skrek rätt ut för de varken kunde stanna eller svänga. Helt otroligt...


Viktigt att värma upp och att använda sunt förnuft... Gissar att kineserna inte kan läsa då?



Siri och jag i min nya fina Peak-jacka. Matchande svarta byxor till!



Som man ser på sista bilden var kontrasterna stora. Bara snö i backen. Skidområdet låg ute på landsbygden och ingen snö någonstans förrutom i backen. Enbart konstsnö kan man säga med tanke på den värme som blev under dagen under solens strålar. Helt otroligt. Storstenshöjden är ju i alla fall lite mer fjällikt ;)

Annars var det en jätte skön dag på alla sätt och vis. Vi åkte till SAS-badet efteråt och bastade och duschade. Sedan hem och bytte om innan vi gick på en nyöppnad restaurang som ligger i kvarteret och åt Peking-anka. Det var verkligen jätte god mat och nytt och fräscht så det blir fler gånger!

Nu blir det snart sovdags. Heelt slut.

Puss o kram ♥

Kommentarer
Postat av: nettsi

Vilken dag!! Otroligt vad Ni får uppleva. Ni måste ha känt Er duktiga i backen.

Snygga skidkläder!

Kram

2009-02-07 @ 17:37:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0