Valborg

God kväll!
.
Hoppas att ni har en trevlig kväll och Valborg! Nu är det banne mig vår! Hurra!
.
Jag har ju jobbat idag, men bara halvdag! Svish så var banken stängd igen och vi gick alla hem (alla som jobbade idag det vill säga!) Gick igenom ett livligt Uppsala - det är verkligen en Valborgsstad! Folkfest på många sätt! Vädret kunde ju inte heller vara bättre och tur är väl det med tanke på alla som sitter och har det så roligt som man bara kan ha det här :-)
.
I år deltog vi inte i själva firandet, men vi gick tillbaka till stan och tittade på mösspåtagningen och stod sedan utanför ett par Nationer för att se på champagnegaloppen. Det är ruskigt roligt att delta, roligt att titta på men den lukten av surt billigt mousserande på blöta kroppar, den går inte att beskriva och den saknade jag inte! Men så roligt det är :-)
.
Kvällen har spenderats hemma och imorgon ska jag njuta av en ledig dag med mycket fix!
.

Festhelg

Det blev inte så mycket mys på landet då Micke blev hämtad tidigt i lördags för svensexa! Han blev överraskad vilket innebär att jag lyckades dölja det och lura honom bra :-)

Själv var jag på fest i Stockholm! Nils fyllde år och det var en rolig fest med god mat och många roliga släktingar!

Nu är vi hemma i Uppsala och laddar för en kort och fullspäckad vecka! Bröllop och flytt i ännu mer fokus! Imorgon börjar min sista arbetsvecka i Uppsala!

Kram


Countryside

Äntligen helg!
Näst sista arbetsveckan i Uppsala är över och nästa vecka är kortvecka!

Firar in helgen med lite lugn och ro på landet med älsklingen och brorsan!

Trevlig helg!


Kurar

Hej hej hallå!

Sitter inne och kurar efter jobbet, vilket väder! Skönt att jag inte behöver ut något mer idag i alla fall!
.
Imorgon är det bara en vecka kvar på jobbet i Uppsala! Det känns både bra och lite tråkigt. Jag har haft många roliga kollegor som jag kommer sakna, men det ska bli så skönt att få komma igång att arbeta på riktigt igen! Just nu försöker jag enbart lämna över och dela med mig av min kunskap - det blir inte så mycket affärer av det. Men snart så!
.
Just nu längtar jag mycket efter huset och det är bara få dagar kvar! Ska bli så skönt att få komma hem till lugnet på landet framöver :-)
.
Ikväll får det nog bli lite bröllopsplanering också :-) Det är lätt att tro att man har läget under kontroll när man inte håller på med det. Tror vi behöver sätta oss ner och se över vad som ska göras och hur vi bäst gör det!
.
Ha en trevlig eftermiddag och kväll!

Booring!

Hallå i stugorna!

Äntligen kommer vårvärmen smygande! Vi nöjt av glass på innergården idag på jobbet. Den kommer jag att sakna i sommar!

Annars då? Jodå - packning varvas med bröllopsplanering även om det förra dominerar just nu. Känslan när man tror man packat nästan alla skor och jackor och kommer in i vindsförrådet och det finns ännu mer skor och jackor. Den känslan...

Jag borde nog rensa lite - å andra sidan kommer vi ju bo dubbelt så stort ;-)

Ha en mysig kväll!


Årsdag

Igår hade Micke och jag 1-årig förlovningsdag! För ett år sedan gick han ner på knä på Trosa Stadshotell & Spa. Jag vart väldigt överraskad :-) Det har inte bara givit mig ett fantastiskt minne utan en vacker ring och ett år fyllt av bröllopsplanerande! Underbart!
.
.
Förlovningsmiddag med mysiga släktningar
.
Gårdagen firades med en tur till - ÖREBRO! Igen! Men den här gången var det en extra spännande tur för vi hälsade på hemma i huset! Och nu har även jag varit inne då! Jag var på Kap Verde med Stina när det var visning på huset så Micke gick själv och jag har fått lita på andras omdömmen då budgivningen drog igång direkt :-) Men jag har hela tiden känt det på mig att det är mitt hem! Och det kommer garanterat att kännas som hemma. Det är så fint med naturen in på knuten, stora vackra fönster, vackra trägolv och så det lilla stallet. Jag längtar verkligen hem nu! 2 veckor tills jag börjar mitt jobb i Kumla och 2 1/2 vecka till tillträdet!
.
Idag har dagen gått åt till att packa. Det blir fler kartonger än jag tänkte mig och ändå syns det knappt att man plockat ner :-) Varför har man så mycket saker? Det finns i alla fall en underbar fördel med denna flytt, bortsett från att vi får flytta till hus, och det är att vi slipper städa, Hurra! Bara att packa och dra!
.
Ha nu en skön söndagkväll!

Once upon a time

Tänk att livet kan vara så mycket upp och ner på samma gång. Men 2012 är inte ett vanligt år, det är vårt år och då väljer jag att fokusera på uppsidan: husköp och bröllop! Vänner och kärlek!

Lycklig är något man väljer att vara. Man blir inte lycklig bara så där, rätt upp och ner. Man måste jobba lite för det, våga ge för att också kunna få. Så enkla ord men ändå så svårt!

Jag ska packa den tredje kartongen strax och sen sova :-) Det är inte världsroligt att packa ner det man just packade upp men desto roligare att tänka på var någonstans som det ska upp :-)

Kram!


Cake!

Sköna söndag!

Idag behövde vi inte flänga iväg någonstans för en gångs skull! Det har jag njutit av genom att inte gå ut alls! Har i stället sovit, ätit god lugn frukost och sedan bröllopsfixat!

Jag har kikat på tårtor och det finns ju så mycket vackert! Jag är inget fan av att äta tårta egentligen, därför får den hellre vara fin!

Jag har även bläddrat i psalmböcker och börjat se över middagsprogrammet :)

Nu tittar vi på ÖSK och slöar lite! Kanske att man orkar packa en flyttlåda innan läggdags!


49 dagar kvar

God kväll!
.
Visst trodde man knappt sina ögon när man vaknade till snö imorse!? Och ännu konstigare blev det när vi kom till Örebro där det var sol och varmt. Visst är det aprilväder!
.
Idag har vi träffat den präst som ska viga oss. Det kändes så bra och det känns så nära helt plötsligt! Visst har det kommit ungefär tusen saker emellan - men det är väl någon mening med att allt sker på samma gång! Ena dagen pratar vi om flytten och huset och andra dagen bröllopsmiddag och brudklänning! 2012 är vårt år!
.
Jag räknade till 49 dagar kvar! Egentligen ingenting med tanke på hur mycket som ska klämmas in under dessa dagar. Men samtidigt är det 49 kontrollerade dagar så vi känner oss lugna! Välkommen våren, välkommen husköp och framför allt - välkommen bröllop!
.

Trafikanter

Är det något jag INTE kommer sakna med den här stan är mina medtrafikanter! På vägen hem höll jag på att bli prejjad av en bil som skulle markera. Tragiskt när de inte ens kan reglerna.

Vad hände med det klassiska sköt dig själv och skit i andra?


Jag kommer hem

Nu är det ju så officiellt det kan bli. Vi kommer hem igen. Och det är precis så det känns - som hemma. Efter en del grubblande så följde en hel del snabba beslut - i maj kommer vi tillbaka till Örebro! Jag byter kontor, men behåller min tjänst och när det stod klart var det bara att trycka gasen i botten och köra. Och här är vi nu. Några ynka veckor senare. Och om snart en månad är vi faktiskt där. Jag måste liksom nypa mig i armen emellanåt för att se om det verkligen stämmer. En inneboende längtan.
.
Och till råga på allt har vi blivit husägare! Ett fantastiskt litet hus på landet, preciiiis intill stadsgränsen. Som jag alltid drömt om. En flaggstång, ett litet stall. Vedspis i köket och vackra trägolv. Jag är hemma i hjärtat. Jag längtar så efter sommaren, efter grillkvällar på gården, doften av hö, fågelkvitter, sensommarkvällar med vänner, inreda, pyssla, kanske en liten ridtur. Precis som livet ska vara.
.
.
Snart är vi hemma
.
Och få komma närmre igen. Närmre våra familjer, söndagsmiddagar, shoppingsällskap och bara umgås. Och nära vännerna. En fika på stan, sällskap på gymmet, roliga utekvällar. Nära Sunna; åka till Latorp och mysa med Attli, käka middag inne i stan hos Stina eller Karin. Att liksom vara på plats. Det blir helt ovärderligt. Att få vara med igen. Jag kan inte sluta längta.
.
Samtidigt är det en annan era som slutar. 6 år som Uppsalabo. Det sätter sina spår, men jag är färdig att komma hem nu.
.
Trevlig kväll!

RSS 2.0