Staden brinner!

Just nu håller Pekingborna på att fira som mest. Idag är sista dagen för det långvariga firandet. Från och med imorgon är det förbjudet att smälla smällare och liknande så inatt blir det nog svårt att sova för ikväll är Peking i ett eldhav av fyrverkerier. De flesta är så vackra och även om jag försökte är det svårt att fånga det på bild. Men det finns ingen hejd på det hela. Det pågår över hela staden, hela tiden. Känns som om alla familjer i hela Peking har köpt en laddning och då kan ni gissa att det blir mycket fyrverkerier!




Det går verkligen inte att förklara men vart man än vänder sig, i vilket riktning man än ser så är det fyrverkerier. Stora maffiga över hela staden. Det är 100 ggr mer än i Sverige på nyårsafton. Det har smällt i stan de två senaste veckorna och även massor idag. Men nu när mörkret föll kom alla riktiga vackra fyrverkerier och det lär hålla på hela natten. Det är vackert och helt obeskrivligt.       Det ska ändå bli skönt med lite tystnad så småning om även om det inte lär bli i natt...

Hade kinesiskalektion idag och det var kul om än svårt! Började sedan med dagens middag -lasagne och hämtade Signe och Ellen. Hann också med att träna en sväng. Var nyss ute och kikade på fyrverkerierna och så småning om ska jag väl försöka sova. Har dock inga större förhoppningar.

Hoppas att ni där hemma har det bra också!

Puss o kram!

Kommentarer
Postat av: mormor

Jossan vi tackar för din dagliga hälsning morfar och jag lever med .

2009-02-09 @ 22:33:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0